“10蚊隻超值生蠔💕🐚🐚”
蠔站 (青衣)的評論

蠔站 (青衣)
訂位
線上訂購
香港排名第5,127 (共13,901家餐廳)
4 週前評論 透過行動裝置

10蚊雞可以食到咩?
今時今日10蚊喺麥記都買唔到一個包
但竟然可以食到一隻空運新鮮生蠔
見唔平咁抵,一於同朋友嚟試下伏唔伏
我地好豪咁叫左兩打
嚟到既時候真係好澎湃
估唔到幾有驚喜 味道唔錯
今次既select oyster係法國蠔
蠔唔算好大隻 無腥味 反而仲幾重海水味
朋友話就咁食唔落醬仲鮮味
白酒配生蠔 最佳配搭
真心唔錯,我會再嚟食㗎
蠔站
荃灣楊屋道1號荃新天地一期上層地下UG41號舖

造訪日期: 2019年9月
感謝 foodie_anniechan

2019年6月5日 透過行動裝置

午餐和晚餐的份量及配菜也是一樣,所以,午餐來,是十分抵食。
加拿大豬肉眼扒配日式拌飯配餐湯,還有飲品。

造訪日期: 2019年5月
感謝 PiggyC9
2019年4月4日 透過行動裝置

與友人想食蠔 就搵下邊度生蠔抵食啦 發現蠔站大角咀分店做緊正價7折 好吸引 就決定當晚去食 點知full booking sad 所以唯有再揀日再戰啦
店舖一眼睇晒 得幾十位 都有一兩張大枱位置 所以要食記住book 定安全啲

一坐低店員就推薦 是日精選蠔$10/隻《南非蠔》咁就先黎半打試試佢啦個樣已經係好肥美 海水味唔重 食落鮮甜 食完仲有回甘既味道 唔錯 $10隻都有咁既質素 要即刻encore黎多一打其實想再食多啲 但都想試下其他野 所以留待下次再食吧

《法式煎鵝肝》賣相唔錯 分成兩舊 大啖啲都可以一啖一舊 方便食用 入口稍微融化 煎香味較濃 可惜以$158黎講 性價比低

飲品方面《白桃&荔枝乳酸梳打》正常味道 甜度適中 兩者比較下 荔枝味較佳

《炭燒澳洲羊架》切成4舊 舊舊都算厚 啖啖肉 仲有4種調味 鹽 燒汁 黃芥辣 甜酸醬? 當中羊架點鹽更能將羊味更出 更好吃 仲有啲燒瓜薯仔做配菜

18隻$10生蠔 再加正價7折後 $600/2位 不過不失 下次會再黎主攻生蠔 諗起都想再食

造訪日期: 2019年3月
感謝 minions118
2019年4月3日 透過行動裝置

新開的餐廳:這裏午餐有六款,包餐湯及飲品。
亦可以加$ 要甜品、啤酒等!
選了美國黑毛豬架,擺盤精美、高質素!

造訪日期: 2019年3月
感謝 PiggyC9
2019年3月25日

情人節兩口子未有及時book枱只好去青衣城搵食!點知意外等到蠔站!黎到食蠔當然不少得!不過另外叫左兩個主菜都好好食第一個係(唔記得係咪肉眼)牛扒!!我哋叫左7成熟夠厚之餘,肉質又嫩!唔會煎到個面乾爭爭!第二個就係黃金軟殼蟹扁意粉!軟殼蟹都幾有肉地!而黃金(即係咸蛋黃)都落得剛好夠味!平時好怕呢啲食得好膩,但呢度整得剛剛好連老公都話想學整呢味!不過情人節可能太多人,比較少人番工所以等得比較耐但侍應都好有耐性解答疑難。 抵讚辛苦晒!

造訪日期: 2018年10月
感謝 CHIUW61

去過蠔站 (青衣)嗎? 請分享你的經驗!