“魚烏冬魚麵都好食”

麵麵(旺角)
訂位
線上訂購
香港排名第664 (共13,989家餐廳)
價位: US$4 - US$18
周圍地區: 旺角
周圍地區: 旺角
2020年6月30日 透過行動裝置

魚之戀濃魚湯魚烏冬 $72
墨魚春卷/魚肉春卷/魚蛋/魚皮餃/魚片頭
先飲一啖魚湯,入口香濃順滑,無腥味,
魚之戀有多款魚製品,魚鮮味會更加濃郁。
最喜歡魚肉春卷,質感彈牙,甜甜地又有魚香,
魚片頭及魚蛋同樣爽滑彈牙。
魚烏冬有50%魚肉,質感軟滑煙韌,
獨特的彈性口感更顯風味。

安格斯牛肉濃魚湯魚麵 $95
魚麵有70%魚肉,比魚烏冬多,口感非常爽彈,
好似食緊由魚片頭整成的麵條一樣,感覺有趣,
安格斯牛肉份量好足有嚼勁,牛味重d會更好,
個人還是比較喜歡魚烏冬多d

Fish Nachos on the Boat $68
芝士均勻地鋪滿在魚皮上,
一邊食到芝士魚皮的咸香,
另一邊食到魚皮脆卜卜的口感,
加上面頭微冷的牛油果蓉,好香好Creamy,
不過呢個建議盡量要快食~

愛爾蘭忌廉咖啡 (+$10)、泡沫桂花奶茶 (+$10)
第一次飲熱愛爾蘭忌廉咖啡,
陪襯凍忌廉,一凍一熱幾有新鮮感;
桂花奶茶味道比較似英式紅茶再加淡奶的味道,
巧妙地唔會蓋過桂花味。

造訪日期: 2020年6月
感謝 eatwithbabe
NoodleNoodleHK,麵麵(旺角) 的 Marketing,回應了這篇評論4 週前評論 已回應

多謝你的意見,好高興聽到你滿意我們的食物,我們會繼續努力,期待下次再次喺麵麵見到你

2020年6月4日 透過行動裝置

上一次來是吃午餐,沒有去吃到魚麵,所以這次去吃晚餐就一定要吃吃才行。晚市剛剛開始不算太多人,所以不用等位可以入座☺。晚市套餐選擇挻多,跟餐還有飲品附送/升級飲品。
極尚魚宴料理配魚麵 HKD$98 , 這碗魚麵材料包括有 魚皮菜肉餃/ 墨魚春卷/魚肉春/魚蛋/蝦,湯底選擇了花膠濃湯魚,湯底呈奶白色魚湯味鮮甜很喜歡這個味道,魚麵味道不會腥味而且煙韌有咬感。
燒鰻魚定食配魚烏冬 HKD$138,定食材料包括有燒鰻魚/卜卜魚脆/前菜/花膠豚骨濃魚湯。這個賣相不錯的套餐,味道不過不失,湯底更香濃,因為加了豚骨來提升味道。
熱朱古力 HKD$5(跟餐價),賣相看似平平無奇及顏色不太明顯的賣相,但熱版朱古力(巧克力)味道很濃挻滑身的口感郁,還有心型拉花☺☺
荔枝沙冰 HKD$22(跟餐價),面頭有去核荔枝肉令到賣相更佳。味道不會很甜剛好,夏天飲沙冰挻透心涼的感覺。

造訪日期: 2020年5月
1  感謝 CHINGCHINGJAIII

2020年6月2日

呢間餐廳係E.L會encore既餐廳之一
因為佢啲餐水準ok 而且賣相又靚
麵餐仲有小食同飲品送 性價比都幾高
今次就試左唔同既野先
前菜先黎個Fish nachos on the boat($68)
魚皮新鮮脆卜卜
加埋蕃茄粒同牛油果醬 味道fresh 得黎又有口感 好味
麵麵圍城($108)
即係魚麵配九碟伴碟小菜
小菜質素都ok架 但表現相對唔算太突出
魚麵彈牙鮮味 質素都keep得幾好
而且賣相幾靚 絕對係打卡精選
辛辣.瀛太子拌烏冬($78)
烏冬就比較腍
但如果揀魚麵整體表現應該會更好
味道辣辣地都幾開胃
人均消費:$154
美味指數: (8/10)
抵食指數: (8/10)
打卡指數:(7.5/10)
店名:麵麵 (旺角)
地址:旺角彌敦道726號1樓

造訪日期: 2020年5月
感謝 Elxlife

2020年5月1日

上次同好友食過呢間
全港首創魚烏冬既麵麵之後,
一直都對佢既彈牙魚麵念念不忘,
今日放假一於帶媽媽黎試下~

清新Café風格,用心裝潢,坐得舒服。

店舖既衛生防護意識好高,
入內會先為客人量體溫,
消毒全身,另提供信封放口罩,
而且每枱客人離開後會即時消毒枱面。

黑松露海蝦炒蛋配濃魚湯魚麵 HK$72

炒蛋滑溜,蛋香滿溢,
加入濃郁黑松露更能提鮮,
蝦仁爽口彈牙,三者味道絕配~
魚麵鮮甜Q彈,煙煙韌韌。

安格斯牛肉配濃魚湯魚麵 HK$95

安格斯牛肉口感軟嫩唔油膩,
魚麵魚味濃郁,Q勁十足。

流心蛋越南豆腐 HK$30

流心蛋蛋白軟滑,
流出又濃又香既半熟蛋黃,
賣相一流!
越南豆腐口感紮實而綿密。

蝦兵蟹將 HK$52

蝦餅煎至金黃脆口,蝦味十足,
配蟹籽和風醬更惹味。

漁人樂趣 HK$58
必點之選!有齊薯條、番薯條、
魚肉春卷、墨魚春卷,配黑松露沙律醬!
四款炸物都係即叫即炸熱辣辣,
特別推薦香酥又甜既番薯條、
外脆內Q彈既魚肉春卷~

造訪日期: 2020年4月
感謝 heimenmen
NoodleNoodleHK,麵麵(旺角) 的 Marketing,回應了這篇評論已於 2020年5月5日 回應

多謝你的意見,好高興聽到你滿意我們的食物和防疫措施,我們會繼續努力,期待下次再次喺麵麵見到你

2020年4月25日 透過行動裝置

麵麵- 香濃魚湯料理

一打開升降機門後,一幅非常搶眼的綠化牆,中央有一個小小的窗口,仔細一看是麵字的圖案,很有心思的設計,內裡環境光線充足,舒服悠閑的感覺。

極尚魚宴料理
材料豐富的一款麵食,有魚皮菜肉餃子、墨魚春卷、魚肉春卷、魚蛋、蝦和溫泉蛋,配上香濃的花膠豚骨濃魚湯,魚湯魚味特濃,而且不會死鹹,而魚麵魚味鮮,口感彈牙又煙韌。

薑汁豚肉定食
炆煮的薑汁豚肉,肉質淋身,醬汁帶甜;還配有胡麻醬沙律菜和卜卜魚脆,最後還有花膠豚骨濃魚湯配魚麵。

香口脆炸魚皮
配上香濃的魚湯,一浸一咬。

香煎鯪魚餅
足料的鯪魚餅,外表香煎到金黃色,魚肉有咬勁。

海鹽焦糖咖啡
一開始就有甜甜的焦糖味,而咖啡中有著少許鹹味的海鹽,甜中帶鹹又不膩。

斑蘭咖啡
蛋糕就經常吃,咖啡卻是第一次,原本意為是綠色的顏色,想不到和一般咖啡顏色大同小異,還有一片斑蘭葉,一喝下去時濃濃的斑蘭味,非常驚喜。

造訪日期: 2020年4月
1  感謝 justforshan
NoodleNoodleHK,麵麵(旺角) 的 Marketing,回應了這篇評論已於 2020年4月28日 回應

多謝你的意見,好高興聽到你喜歡我們的食物和飲品,期待下次再次喺麵麵見到你

去過麵麵(旺角)嗎? 請分享你的經驗!