“旺角高質健康魚麵”

麵麵(旺角)
訂位
Eatigo
線上訂購
香港排名第657 (共13,938家餐廳)
價位: US$4 - US$18
周圍地區: 旺角
周圍地區: 旺角
2020年6月2日

呢間餐廳係E.L會encore既餐廳之一
因為佢啲餐水準ok 而且賣相又靚
麵餐仲有小食同飲品送 性價比都幾高
今次就試左唔同既野先
前菜先黎個Fish nachos on the boat($68)
魚皮新鮮脆卜卜
加埋蕃茄粒同牛油果醬 味道fresh 得黎又有口感 好味
麵麵圍城($108)
即係魚麵配九碟伴碟小菜
小菜質素都ok架 但表現相對唔算太突出
魚麵彈牙鮮味 質素都keep得幾好
而且賣相幾靚 絕對係打卡精選
辛辣.瀛太子拌烏冬($78)
烏冬就比較腍
但如果揀魚麵整體表現應該會更好
味道辣辣地都幾開胃
人均消費:$154
美味指數: (8/10)
抵食指數: (8/10)
打卡指數:(7.5/10)
店名:麵麵 (旺角)
地址:旺角彌敦道726號1樓

造訪日期: 2020年5月
感謝 Elxlife

2020年5月1日

上次同好友食過呢間
全港首創魚烏冬既麵麵之後,
一直都對佢既彈牙魚麵念念不忘,
今日放假一於帶媽媽黎試下~

清新Café風格,用心裝潢,坐得舒服。

店舖既衛生防護意識好高,
入內會先為客人量體溫,
消毒全身,另提供信封放口罩,
而且每枱客人離開後會即時消毒枱面。

黑松露海蝦炒蛋配濃魚湯魚麵 HK$72

炒蛋滑溜,蛋香滿溢,
加入濃郁黑松露更能提鮮,
蝦仁爽口彈牙,三者味道絕配~
魚麵鮮甜Q彈,煙煙韌韌。

安格斯牛肉配濃魚湯魚麵 HK$95

安格斯牛肉口感軟嫩唔油膩,
魚麵魚味濃郁,Q勁十足。

流心蛋越南豆腐 HK$30

流心蛋蛋白軟滑,
流出又濃又香既半熟蛋黃,
賣相一流!
越南豆腐口感紮實而綿密。

蝦兵蟹將 HK$52

蝦餅煎至金黃脆口,蝦味十足,
配蟹籽和風醬更惹味。

漁人樂趣 HK$58
必點之選!有齊薯條、番薯條、
魚肉春卷、墨魚春卷,配黑松露沙律醬!
四款炸物都係即叫即炸熱辣辣,
特別推薦香酥又甜既番薯條、
外脆內Q彈既魚肉春卷~

感謝 heimenmen
NoodleNoodleHK,麵麵(旺角) 的 Marketing,回應了這篇評論已於 2020年5月5日 回應

多謝你的意見,好高興聽到你滿意我們的食物和防疫措施,我們會繼續努力,期待下次再次喺麵麵見到你

2020年4月25日 透過行動裝置

麵麵- 香濃魚湯料理

一打開升降機門後,一幅非常搶眼的綠化牆,中央有一個小小的窗口,仔細一看是麵字的圖案,很有心思的設計,內裡環境光線充足,舒服悠閑的感覺。

極尚魚宴料理
材料豐富的一款麵食,有魚皮菜肉餃子、墨魚春卷、魚肉春卷、魚蛋、蝦和溫泉蛋,配上香濃的花膠豚骨濃魚湯,魚湯魚味特濃,而且不會死鹹,而魚麵魚味鮮,口感彈牙又煙韌。

薑汁豚肉定食
炆煮的薑汁豚肉,肉質淋身,醬汁帶甜;還配有胡麻醬沙律菜和卜卜魚脆,最後還有花膠豚骨濃魚湯配魚麵。

香口脆炸魚皮
配上香濃的魚湯,一浸一咬。

香煎鯪魚餅
足料的鯪魚餅,外表香煎到金黃色,魚肉有咬勁。

海鹽焦糖咖啡
一開始就有甜甜的焦糖味,而咖啡中有著少許鹹味的海鹽,甜中帶鹹又不膩。

斑蘭咖啡
蛋糕就經常吃,咖啡卻是第一次,原本意為是綠色的顏色,想不到和一般咖啡顏色大同小異,還有一片斑蘭葉,一喝下去時濃濃的斑蘭味,非常驚喜。

1  感謝 justforshan
NoodleNoodleHK,麵麵(旺角) 的 Marketing,回應了這篇評論已於 2020年4月28日 回應

多謝你的意見,好高興聽到你喜歡我們的食物和飲品,期待下次再次喺麵麵見到你

2020年4月5日 透過行動裝置

餐廳:麵麵 (旺角)
地址:旺角彌敦道726號1樓

唔知大家細個有無食過唧唧多魚麵呢?仲記得以前打邊爐成日會買黎食,用魚肉打製嘅麵真係好好食,而我最近係彌敦道726號1樓就搵到呢間麵麵,佢地主打魚麵/魚烏冬,緊係唔可以錯過

叫午餐有特色前菜送,有柚子汁大根(即白蘿蔔)、甜蕃薯同胡麻醬海苔。而午餐嘅麵類仲可以揀魚麵、魚烏冬或者稻庭烏冬,價錢最平$50就有,想食飯嘅都有多款定食

叫左個Twins海龍皇卷濃魚湯魚烏冬($68),四條炸魚腐海鮮卷香脆可口,海鮮卷彈牙,仲食得出粒粒海鮮夾雜係中間。魚烏冬係自家製嘅,用左50%魚肉去整,入口魚味香濃而且非常彈牙,仲無骨無魚腥味,花膠濃魚湯底熬足9️⃣個鐘以上,烤鮮魚同花膠蓉令濃湯鮮香好味,食完記得飲多兩啖

另外跟餐叫左個魚皮餃子配柚子汁($38.4),
午市叫小食仲有8️⃣折優惠,將魚皮同韭菜放入餃子入面,面頭再加上蟹籽同柚子汁,口味獨有而且吸引,值得試下

黎食野午市仲免加一,真係夠哂抵食

感謝 hinsonfoodhk
NoodleNoodleHK,麵麵(旺角) 的 Marketing,回應了這篇評論已於 2020年4月7日 回應

多謝你的評分和意見,好高興聽到你喜歡我哋嘅食物,期待下次再次喺麵麵見到你

2020年3月23日 透過行動裝置

麵麵

星期六晚上到位於旺角彌敦道726號的麵麵吃晚飯,這是一間主打魚麵和魚湯的餐廳, 餐廳裝修以藍色為主調,位置寬敞,價格合理。 一坐低店員為我們送上兩小杯魚湯, 味道鮮甜好味。 之後我們就點燒鰻魚定食( 燒鰻魚,卜卜魚脆, 前菜 , 花膠豚骨濃魚湯)$138, 西班牙煙燻黑毛豬濃魚湯魚烏冬$85, 泡沫玫瑰奶茶$10, 冰水果紅茶$25

✨燒鰻魚定食~ 定食有燒鰻魚,卜卜魚脆, 前菜 , 花膠豚骨濃魚湯和魚烏冬。外皮焦香帶點酥脆的鰻魚,入口滿是鰻魚的嫩和柔,每口都充滿了優雅鹹甜感。卜卜魚脆很香口, 前菜是新鮮的沙律椰菜和甜美的梅漬車厘茄, 還有哈密瓜和秋葵, 非常豐富。

✨西班牙煙燻黑毛豬濃魚湯魚烏冬~ 濃郁的煙燻味黑毛豬, 肉汁濃厚,配合熬製9小時的花膠豚骨濃魚湯,再加上魚肉製造的魚烏冬,質感爽囗彈牙, 營養價值高。

✨泡沫玫瑰奶茶☕~茶香柔和,泡沫细腻,淡淡的玫瑰香氣,口感美妙。

✨冰水果紅茶~ 用新鮮水果和紅茶沖製,如果味道可以甜返少少就更加好了。

麵麵地點方便, 食物美味, 還要讚一讚餐廳的防疫措施, 一坐低店員已經為我們送上信封, 讓我們安心地將口罩收藏好, 非常貼心的服務。

麵麵
地址: 旺角彌敦道726號1樓

造訪日期: 2020年3月
感謝 Victoriay_eatwithvic
NoodleNoodleHK,麵麵(旺角) 的 Marketing,回應了這篇評論已於 2020年3月28日 回應

多謝你的評分和意見,好高興聽到你滿意我哋嘅食物同服務,期待下次再次喺麵麵見到你

去過麵麵(旺角)嗎? 請分享你的經驗!