“誠意經濟小店”

皇子印度餐廳
訂位
線上訂購
香港排名第5,082 (共13,916家餐廳)

星期六,一個人係西灣河找食,行過一條巷,見到都好多人食,於是決定一試。裝修簡單,印度家庭小店,服務不錯。 午餐有套餐點,頗多選擇。 咖哩口味也有多款,有牛有豬有雞有魚有羊,味道很地道,好好味。我點了瑪莎拉豬扒,微辣的咖哩有水準,配上無限添加的印度薄餅和千層餅,超讚!記住,係無限添加飯、印度薄餅、千層餅和薯仔薄餅,好正呀! 印度薄餅脆口又有頭,千層餅亦鬆脆可口,我引唔住吃了三客非常經濟的食肆,會再去光顧的!

造訪日期: 2019年9月
感謝 ckn540

2019年8月24日

食物跟份量,又或是價錢都很滿意。又或是服務態度都不錯。可是衛生情況真的有待改善。甫坐下,桌面就不停出現會飛的昆蟲,光趕走了一隻就又來一隻。根本是趕也趕不走。廚房裏面的環境我沒辦法看到,也不想看到,但是樓面不衛生真的很難令人接受。

造訪日期: 2019年8月
感謝 SziaWorld
2018年11月10日 透過行動裝置

今日初次來到這一家印度菜餐廳,想不到東區都能吃到印度菜。叫了香烤春雞晚市套餐,香料配得很好味,令我食指大動!

造訪日期: 2018年11月
感謝 MikeC702
2018年10月30日

呢間皇子印度餐廳幫襯左好多年,食左好多次,食到連餐廳d人都認得我地,因為呢間我覺得係筲箕灣附近印度菜最好食既一間。 呢間餐廳係一家印度人自己經營,所以成個感覺溫馨d同地道d。 今日食既係lunch,叫左每次黎到必食既羊架,同埋咖喱魚。

lunch既羊架係兩件羊架加三件蒜味雞,羊架十分大件,食落酒味好香,一d騷味都冇,肉汁豐富,而且肉質好軟熟,好霖!所以我每次黎都一定食!雞都好大件,而且煮得岩岩好,而且佢用香料醃d雞好入味。 佢仲會配埋個咖喱汁,可以點黎食,多個選擇。呢隻咖喱汁係偏小小辣。

另外叫左咖喱魚,呢個咖喱汁係偏甜個汁,魚係炸魚魚柳,入面除左魚之外仲有d薯仔,冇咩特別,因為個羊架實在太出色。

食印度餐廳必點既naan,熱辣辣,拎黎點咖喱食一流,而且佢仲有無限添食naan,十分抵食啊,大胃王都可以去挑戰!

造訪日期: 2018年10月
感謝 SzeNgaE
2018年10月22日 透過行動裝置

性價比高!平民價錢食地道印度菜。
一個餐可以叫飯或者薄餅
我叫左Plain Nan, 塊塊都係熱辣辣出爐好香軟,送咖哩汁一流!
叫左蒜香雞同埋羊肉咖喱,唔錯!

記得點佢杯芒果特飲。真心超好飲!

造訪日期: 2018年10月
感謝 Go402124

去過皇子印度餐廳嗎? 請分享你的經驗!