“高質海鮮🦞私房火鍋”

尚鮮火鍋海鮮料理 (幸福商業大廈)
訂位
7/11(週六)
20:00
訂位
香港排名第2,539 (共13,939家餐廳)
價位: US$23 - US$71
2020年6月5日 透過行動裝置

升級自選套餐$328一位
呢款套餐係專比一啲唔係好想諗食咩嘅人選擇
即是像我這款
咩都想食一啲
首先黎個冷盤先
有清酒鮑魚、泰式生蝦
大大隻嘅生蝦配上蒜片同埋辣椒️片

呢個套餐可以揀兩款唔同嘅湯底
我哋今次就點左姫松茸冬瓜湯底加血池麻辣湯底
有辣有唔辣,任君選擇!
麻辣湯底真係幾正,少少麻夠膽可試試

海鮮方面,有海蝦,聖子王,鱔片仲有大蜆
令人驚訝嘅大海蝦,大片聖子
我最鍾意嘅係新鮮又彈牙嘅鱔片

一嚟到見到手切安格斯牛吸引着,啲牛真係好靚,脂肪分布好平均,食落真係超有牛嘅味道

到我最鍾意食嘅丸子同埋餃子啦,上碟方法真係好特別,係用cup cake stand 放上
絕對係港女打卡必備❤️❤️❤️
唔好笑我大鄉里,真係影咗好多張相

佢啲雲吞真係好特別係木耳鮮蝦雲吞
有健康,食落入面嘅蝦仲好新鮮彈牙

喜歡食內臟嘅人有福啦,因為呢個套餐入面有埋珠江豬血同埋豬皮 ,配辣嗰個湯底就最適合呢
最尾叫埋個到庭烏冬就啱啱好夠晒飽又滿足

服務員招呼都好周到
係咁幫我夾油同埋清理碗碟
唯一不足之處係呢度冷氣唔夠大

呢個套餐加$38有啤酒同汽水任飲, $58更加有埋清酒汽水任飲,今次揸車無飲酒,下次有機會再黎。

造訪日期: 2020年5月
1  感謝 loouuiissa

2019年8月14日 透過行動裝置

打邊爐條癮又偷偷出現…
我份人就係咁衰,就算唔係好餓,條癮一起就一定要食到為止‍♀️ 行經佐敦,發現有一間樓上火鍋店,店舖不算大,但火鍋料包羅有,海鮮仲好新鮮添
☆ 香茅花甲野菌鍋 HKD$188
鍋底我揀左好重香茅味既湯,入面真係有幾多香茅㗎~ 裡面既花甲都唔惹少,花甲有手掌咁大隻 隻隻都好肥美,用嚟滾湯夠哂鮮甜
☆ 二人海鮮盛 HKD$228
見到舖面有個海鮮金魚缸,所以又點少得叫返個新鮮海鮮盛呢 二人份量包括廣島蠔、白鱔片、海蝦、大花甲及聖子皇,全部都超級新鮮 特別喜歡白鱔片同聖子皇,第一次食咁大塊既鱔片,啖啖肉亦帶點爽口,啱哂用嚟打邊爐!聖子bb有我手臂咁長 快快手用湯底淥一淥佢,啱啱好熟,就能保持其爽鮮嫩度
☆ 黑豚肉片 HKD$45
朋友唔食牛,所以叫左豚肉片 每塊豚肉都大大塊,最重要係唔會太肥,食多幾塊都唔怕肥啦!
☆ 墨魚滑釀冬菇 HKD $48
平時多數都係就咁食墨魚滑,釀喺冬菇裡面幾特別。墨魚滑口感爽彈,同軟腍既冬菇一凹一凸,出奇地夾,雙重口感
☆ 田園盛(有機) HKD$78
當然要食返啲蔬菜中和下,哩個田園盛幾豐富,金菇蘿蔔生菜都有,去下油膩感清下熱氣,呃下自己感覺健康啲
鹽燒牛舌 HKD$42
哩度好特別,邊爐之外仲有串燒食 牛舌超大件厚切,味道濃郁有嚼勁,叫幾串食下不錯的
尚鮮火鍋海鮮料理
佐敦吳松街62-64號幸福商業大廈1樓

造訪日期: 2019年8月
感謝 foodie_anniechan
2019年7月24日 透過行動裝置

今天約了友人到位於佐敦的尚鮮火鍋海鮮料理打邊爐。我們點了星級之選套餐,套餐非常豐富,已經包括冷盤、雙拼湯底、海鮮、安格斯牛肉、丸類、豬三毛、蔬菜盒和稻庭烏冬。

湯底我們選了姬松茸冬瓜拼田園雜菜。店員會先幫載湯,湯的味道濃郁。

先上的是冷盤,有清酒鮑魚和泰式生蝦。鮑魚爽口彈牙,生蝦亦非常新鮮。

打邊爐的海鮮配料有海蝦、蟶子皇、鱔片和大蜆。海鮮都非常新鮮而且有鮮味,貝殼類海產沒有砂,抵讚。

手切安格斯牛有牛味而且入口嫩滑。

丸類有豬肉丸、墨丸、雲吞、芝士狗和芝士腸。而豬三毛其實就是豬紅、豬肝和豬皮,用料新鮮。
尚鮮火鍋海鮮料理
佐敦吳松街62-64 幸福商業大廈1樓

造訪日期: 2019年7月
1  感謝 delish_hk
2019年7月17日 透過行動裝置

約咗朋友食飯佢話想打邊爐,見到呢度食評幾好,又喺佢公司附近,所以決定嚟呢度食✌呢度環境幾好坐位舒服,最重要係冷氣夠,唔會食到出晒汗❤
血池麻辣湯拼鮮牛肝菌昆布湯($98+$38):麻辣湯底辣得嚟又夠麻,牛肝菌湯底好香好清甜
牛三拼(雪花牛柳粒/特尚手切牛/手切牛邊位)$268:油脂分布好平均,牛味濃,入口即化❤❤最愛牛柳粒,充滿油香,有嚼口
鮮打四寶丸(牛丸,豬丸,墨丸,蝦丸)$78:手打果然係唔同啲,彈牙有肉汁
芝心獅子狗卷$45:有流心芝士,芝士控一定要食
田園盛(有機)$78:菜類新鮮,粟米好甜❤
豬皮拼豬紅$42:豬皮爽口,豬紅滑配麻辣火鍋一流
稻庭烏冬$45: 煙煙靭靭,索味一流✌
自家製青檸梳打蜜(1000ml)$68: 酸酸地又冰涼,啱哂用嚟解辣

造訪日期: 2019年7月
感謝 angelee1989
2019年6月30日

打邊爐係香港人嘅至愛,無論幾時都係打邊爐嘅好時候。今日再次黎到尚鮮,因為覺得依度食材新鮮,而且種類多得黎又創新。

淨係得我同朋友兩個,人數唔多又想食多啲唔同款嘅野食,叫依個星級之選套餐就最好不過。

冷:清酒鮑魚+泰式生蝦
鮑魚飽滿,酒味香濃;生蝦鮮甜,加上泰式風味就更右惹味。

湯:姬松茸冬瓜+血池麻辣湯
姬松茸冬瓜清甜,仲加咗瘦肉黎煲,當湯飲非常一流;麻辣湯愈煲愈辣,有雲耳做配料。

海:海蝦+聖子+鱔片+大蜆
一樣係咁鮮甜,特別中意聖子同蜆,肥美又多汁~

牛:手切安格斯牛
紋理分明,一啲都唔老,牛味非常重,極品!

丸係鮮打豬肉丸同墨魚丸,肉質結實,口感一流。

餃係木耳鮮蝦雲吞。

料係豬肝、豬血、豬皮、芝心獅子狗卷、脆皮芝士腸。

最後仲有菜蔬野菌盒同埋烏冬。

造訪日期: 2019年2月
感謝 Gourmand_Family

查看過尚鮮火鍋海鮮料理 (幸福商業大廈)的旅客也查看過

去過尚鮮火鍋海鮮料理 (幸福商業大廈)嗎? 請分享你的經驗!