“朝早一杯啡🤣”

荳子 (新城市中央廣場)
香港排名第2,734 (共16,263家餐廳)
周圍地區: 新界
周圍地區: 新界
4 週前評論 透過行動裝置

🍽️🍽️🍽️☕️☕️☕️🥐🥐🥐☕️☕️☕️🍽️🍽️🍽️

法蘭克福香腸牛角酥 $19🌟🌟🌟🌟🌟
結合了法式和台灣美食元素的經典創意料理。這款牛角包外皮酥脆,內裡鬆軟,搭配著香濃的克福香腸,口感豐富多層次。每一口咬下去,都能感受到香腸的鮮美和麵包的香氣。

煙蜜糖火腿芝士包 $18🌟🌟🌟🌟🤍
結合了煙燻的香氣、蜜糖的甜美、火腿的鮮嫩和芝士的濃郁,放左在鬆軟的麵包上的芝士,散發出誘人的香氣,每一口咬下去,都能感受到煙燻火腿的獨特風味和芝士的濃郁滋味,帶來滿足的味蕾享受。

美式咖啡 120z(跟包)$14🌟🌟🌟🌟🌟
以其濃郁香醇的口感和獨特的風味。每一口咖啡都帶來濃郁的咖啡香氣和深邃的滋味,讓人在喝的過程中感受到咖啡豆的精心烘焙和沖泡技巧。清晨的第一杯咖啡,是我每日的充電的必須品,提醒醒腦的根本!

造訪日期: 2024年4月

要自行去拎餐具同埋餐巾等等
一入去就即刻落單好快有得食

手撕豬仔骨漢堡
賣相外型係幾靚仔
篤穿太陽蛋,蛋汁流出令豬肉絲幾Juicy
豬肉絲味道類似BBQ Ribs 的味道

IG : lamlamlei612

造訪日期: 2022年9月
感謝 lamlamlei612
2022年5月17日 透過行動裝置

Beans荳子 (屯門)
✨✨✨✨✨✨✨
又一人氣西式cafe 連鎖店Beans,長期座無虛席,門口永遠都排長龍,大概等了20分鐘入座。店舖北歐簡約風格裝修,地方寬躺坐得舒服。
✨✨✨✨✨✨✨

評分:🍩🍩1/2(out of 5🍩)

1. 手撕豬仔骨漢堡 - 不便宜,但份量大,豬肉用甜燒汁調味,非常甜!雖然加上麵包、煎蛋及蕃茄,仍是受不了這樣甜膩😐

2. 芝士薯條 - 芝士醬…就是跟超市自己買的味道差不多,沒什麼特別。

3. 黃金蟹肉意粉 - 份量大,蛋黃醬溝咸蛋黃,加上很淡味的蟹肉碎,很膩😒吃了兩三口已經有點飽滯,碟上加上蟹殼作裝飾,賣相加分!但這蟹殼是否不斷重用的?😆

4. 凍檸蜜 - 隨主食附送的,正常蜜糖味搭上檸檬!

5. 卷。山正小山園 - 濃厚綠茶味,忌廉好滑略甜,蛋糕質地適中柔軟,屬優質甜品!

溫馨提示:建議非用膳繁忙時段排隊等位,減省等侯時間。
@beans_cafe_hk
地址:
荳子 (屯門市廣場) (屯門)
屯門屯順街1號屯門市廣場一期UG層UG42號舖

2021年11月10日 透過行動裝置

🍞Oreo麻糬流心吐司💲5️⃣8️⃣
等左20-30分鐘就嚟到啦!賣相好吸引😍
竹炭吐司上面有個雲呢拿雪糕🍦
一切啲醬流曬出嚟,配埋啲士多啤梨、Oreo一齊食😋
但係麻糬嘅份量好少,如果因為有麻糬而叫就要再考慮下啦:)
份量都唔少,建議同朋友仔一齊share👭🏻
下次去嘅話會試埋抹茶🤤

造訪日期: 2021年8月
感謝 HKFOODYUMYUM
2021年11月5日 透過行動裝置

已經唔係炎炎夏日,但係間餐廳好熱好焗。尤其是坐窗口位,我的檯就在人哋排隊嘅旁邊 窗口位仲要係冇玻璃窗分隔,跟商場打通所以好熱。🥵🥵🥵🥵

黑松露軟殼蟹意大利粉 $84👌🏻
週日有 lunch menu,11:00-18:00,比較平。 雖然個圖睇起嚟軟殼蟹好似好大塊,但其實好細, 因為碟係超大。 今次隻軟殼蟹細,唔夠香脆,而且冇乜肉地。
意粉仲要好硬。 醬汁睇落好似好正,當佢放上枱係完全零黑松露味。要讚既係佢有好多菇,鮮香。
蛋糕好好食,加25蚊真係超抵嘅。

+$25黑松露薯條👌🏻
由於太鍾意食黑松露仲額外加錢加個黑松露薯條,正正常常啦。

+$25 自家製蛋糕👍🏻

造訪日期: 2021年10月
感謝 hkgirlfa

查看過荳子 (新城市中央廣場)的旅客也查看過

去過荳子 (新城市中央廣場)嗎? 請分享你的經驗!