“舌尖上的麻辣派對”
麻辣派對的評論

麻辣派對
訂位
訂位
Eatigo
香港排名第459 (共13,941家餐廳)
周圍地區: 尖沙咀
周圍地區: 尖沙咀
2020年6月3日

我都幾鍾意食辣野,加上而家天氣涼,食辣野令個人暖下都好
第一次嚟同我想像中好唔同!
環境真係好似開party咁!
都幾舒適,座位寬敞
午市都有幾多選擇同優惠

我同同事每人要咗碗面 另外再叫多咗兩個小食share
豬軟骨酸辣水晶粉: 真係唔講得笑 份量非常之多 好欣賞佢嘅水晶粉 唔會話太林或者好易斷 又唔會話太難咬得斷 彈牙得黎
仲非常滑~ 食極都有,真心抵

造訪日期: 2019年11月
感謝 Kennis D

2020年5月21日

上次食過尖沙咀麻辣派對覺得性價比幾高,今次又黎左銅鑼灣食下

黄燜豬手鍋

今次見到豬手鍋好似幾吸引就試下,點知佢整得仲好食過水煮魚

$168有好大鍋,好多件豬手,性價比已經值得一讚先

個湯底好濃郁,因為驚辣,所以叫左 bb辣,所以味道偏甜少少,好啱我口味,其實呢個鍋送飯都真係幾唔錯

豬手處理得都好好,平時出面食好驚見到成隻都係毛,但呢個食咁多隻都係得少量係見到有少許毛,算係幾唔錯

再講佢煲得好夠淋同入味,咬落去啖啖膠原蛋白☺️女人真係要食黎補充下

川香豬軟骨酸辣水晶粉

呢個其實上次都有叫,但冇配豬軟骨,今次配埋又層次升華左,$48係銅鑼灣都食到咁大一碗麵,我都真係佩服,豬軟骨都比得唔手軟,大大件,三四舊,啖啖肉,唔會柴除左豬軟骨仲有肉燥,肉燥係調左味,配埋水晶粉食好正,水晶粉都做得好煙煙靭靭又入味,如果係呢頭翻工,放lunch黎叫個黎食都幾好☺️

口水雞

呢個我都好中意,但性價比就同上面兩個淨少少,佢係好食但份量唔係好多

雞肉真係好嫩滑,因為口水雞係川菜,佢口味都真係偏重同辣少少,調味加左芝麻香蔥,十分惹味

奶茶

呢個黎到有少少嚇親,勁大個杯,仲有做到d層次,有d意料之外,佢口味係有少少似泰式奶茶既味道,偏甜一點又係啱哂我口味

甜品

我幾中意呢度會送甜品比我地食,今次係係桂花啫喱,本身以為係桂花糕,但食落口感好彈牙,好得意,又幾好食,細細份用黎清清喉嚨都唔錯

食咁多野都係人均166,我會話呢間餐廳都係性價比取勝,質量都好高,環境又好特別好令,總結黎講會再Encore

1  感謝 heiman0531
2020年5月18日 透過行動裝置

麻辣派對- 抗疫外賣川菜

經常行銅鑼灣時也會留意到這間川菜,因為它的招牌就在銅鑼灣中心的大馬路上,今天逛街後也決定不在餐廳堂食,所以買外賣回家,就試試這間川菜,現在抗疫期間,外賣自取免加一再七折。

大刀牛肉米線
材料相當豐富,有肉碎、榨菜、酸菜這些川菜麵食必有的配菜,還有大刀牛肉片,啖啖肉,再配上辣湯米線。

派對口水雞
雞件本身已是雞皮滑、雞肉嫩,再加入神韻的辣汁、辣油、芝麻和蔥花,味道再十級跳。

古法咕嚕肉
份量多的咕嚕肉,每件肉塊都很大,外皮炸的香脆,内裡肉質軟腍,再配上酸甜汁。

山城回鍋肉
肥瘦各半的腩肉片,炒得夠香夠惹味,入口溶化。

乾煸四季豆
四季豆炒得乾身,加入辣椒、蒜粒和肉碎,非常夠鑊氣。

1  感謝 justforshan
2020年5月16日 透過行動裝置

來到銅鑼灣這麽多美食,兩位辣妹朋友指定要食麻辣party,早一點吃晚飯不用同人逼,又可以坐耐啲,吹水唔抹嘴。

大家於點餐紙上毫不客氣 ✓✓✓,
點了幾款小吃:
麻辣鮮掌(無骨鳳爪)~爽口不會太辣。

戀味毛肚(牛柏葉)~可能太熟,這個比較韌,麻辣味道夠濃。

鮮椒爽脆生腸~ 夠滑、夠爽、夠惹味。

椒鹽鴨舌~ 好香口,新鮮炸起,燒鹽味剛剛好,個個爭住食。

水煮味型桂花魚(BB辣)~ 水煮味道,我們喜歡桂花魚,魚片好滑,不容易散,大家就我,BB辣這個味道越食越好味。

霸王辣子田雞~ 整盤都是油泡紅辣椒,食落唔會好辣,超級香口,田雞腿肉地鮮甜。

泡椒肥腸鍋~ 這個最邪惡,用個細細火keep住熱熱地吃,豬腸肥美迎程度難以形容,滑捋捋,尊享肥膏感覺。

桂花果凍~ 這個是贈送的,甜甜的,可一解滿口辣椒味。

冰雪鮮檸C飲~ 其中一位朋友選擇這個飲品,一大jar,可以慢慢飲用。

感謝 Madamcat_Cat
2020年4月5日

這幾天真的太冷了,所以中午與同事到一間餐廳食川菜,一來可以暖身,二來可以滿足我食辣的慾望我還記得有一個好朋友經常叫我陪佢黎食,但一直約不到時間,我承諾會盡快應約
這間餐廳售賣很多川菜菜式,辣的程度有5種,分別是走辣、BB辣、小辣、中辣和大辣,隨餐可以選湯或飲品。因為我們不太能食辣,所以點了BB辣
1. 鮮椒爽脆生腸 $78
很多人未必會點生腸,覺得不健康,但我就最鍾意食生腸雪得很冷,口感爽脆,配上辣油,辣椒和蒜粒,非常好食如果有枝啤酒,作為下酒菜,相信都會排頭幾名
2. 招牌口水雞 $58
這個口水雞的雞肉很嫩滑,在醬汁方面,除了有基本的辣油外,還有花生醬,味道又香又辣,不錯
3. 酸辣水晶粉(跟餐)
這碗水晶粉和材料的份量都頗多,有花生粒、榨菜、肉碎和蔥粒,水晶粉很彈牙,而湯汁酸酸辣辣,很開胃
4. 派對6小時燉湯(跟餐)
因為天氣冷的關係,想點一碗熱的燉湯暖身。湯裏頭有豬肉、雞腳和一些藥材,味道清甜而不油膩,很好飲

造訪日期: 2020年2月
感謝 glassesgor

去過麻辣派對嗎? 請分享你的經驗!