“店內環境寬敞坐得幾舒服👍🏻”

使用外送服務
香港排名第1,597 (共15,446家餐廳)
周圍地區: 旺角

Mussels大隻又飽滿
配埋好creamy既白酒忌廉汁

龍蝦汁大蝦海鮮闊條麵
龍蝦汁幾鮮味而意粉好掛到汁
仲有大蝦,青口,魷魚都幾豐富

造訪日期: 2021年5月
感謝 Daholic F

2021年5月16日 透過行動裝置

➖墨西哥脆片 $40
➖德國蜜糖燒豬手 $248
➖西班牙海鮮墨魚汁飯 $278
➖Mojito $88

✔️想chill 吓休閒坐底傾吓計,呢間算幾唔錯!裝修主色用上西班牙傳統鬥牛士鮮血嘅紅色,搭配低調沉穩啡色,配上柔和燈光同舒適卡位,食吓野摸吓酒杯底,就已經係一個美好嘅晚上
✔️呢間特別推薦飲佢哋嘅sweet cocktail,調配得真係有心思同埋誠意,除咗賣相好適合打卡, 味道仲非常容易入口。我揀嗰杯係Mojito,入口清新沁涼帶薄荷清爽口感,女士都啱飲。 另外,呢度嘅墨西哥脆片仲係任refill,入口濃重燒烤味,咬落卜卜聲,作為下酒小食食就最啱
✔ 西班牙海鮮墨魚汁飯大盤超豐富,topping 有兩大隻多膏大蝦同飽滿青口,海鮮墨魚汁飯炒得粒粒分明,不錯吃的
✔德國蜜糖燒豬手外脆內軟,輕輕一切已經可以將骨肉分離,幾方便。建議一定要點上附上嘅醬汁,清新解膩更突出豬手口感。
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
Cocina 3 Tpas Restaurant & Bar (大角咀)
大角咀海泓道1號奧海城三期地下G22號舖

造訪日期: 2021年4月
感謝 Exploremorewithleung
2020年10月22日 透過行動裝置

一年都冇幾次食西班牙菜。今日三五知己聚會,友人提議奧海城有一間特色的西班牙菜餐廳。
裝潢幾特別。天花採用木製造的牛頭裝飾,有氣勢。色調以紅黑為主,正正是西班牙的特色。
是曰餐湯是青豆忌廉湯。顏色好靚,青綠色,濃稠帶有豆香。
前菜第一款是蟹肉芒果沙律,酸酸咪咪的芒果粒,勁開胃。蟹肉鮮甜。清新的一道菜式。
另一款前菜是安格斯牛肉他他配香脆鍋巴,賣相特別,有點似山竹牛肉...嘻嘻!
牛肉他他好鮮嫩,有微微的油香。底層鍋巴好鬆脆,新奇的配搭。
牛油果蝦肉自家手打薄餅勁豐富。餅底厚厚地有口感。芝士拉絲,惹味誘惑。蝦隻,牛油果的配搭夾味。

感謝 Polly C
2020年10月12日 透過行動裝置

係奧海城III期地下有間類似酒吧咁嘅餐廳, 主打食西班牙菜式,環境闊落,燈光調暗,氛圍幾好☺️,食個飯,或者happy hour 都係一個唔錯嘅選擇。

兩個人食飯,叫咗兩個主菜同啤酒,仲有的小食都想試下,不過真係怕食唔晒,唯有留返下次。

西班牙海鮮飯$288好濃味,濃得黎又有海鮮味。有菇菌類,西班牙辣肉腸,仲有紅黃青椒,當然唔少得嘅梗係海鮮,飯裏面夾雜着魷魚同蜆仔肉,好足料。飯粒咬落煙韌又入味,鮮味得黎又帶少少辣,惹味非常,真係啖啖飯,啖啖有海鮮,好滿足

西班牙傳統陳醋燴豬仔脾$148豬仔脾煮得好淋,一切就開,力都唔洗比。醋味的確幾濃,但食落唔會太酸,薯條香脆,少少鹹夠味,食落感覺唔係好熱氣。份量3隻剛剛好,加埋薯條真係飽晒。

邊食邊嘆啤酒,正。

Cocina 3 tapas
奧海城三期地下G22號舖

2  感謝 kkyy0401
2020年10月8日 透過行動裝置

與朋友去咗間環境與氣氛不錯嘅西班牙餐廳dinner入座後,店員送上香脆嘅Nachos($40,可refill)俾我哋食住睇menu

MURPHY’S($94)
明明已一早入座,但就因為慢慢hea住睇Menu,無留意到happy hour時間至20:00,結果要以正價計算,真係失策‍♀️下次真係一入座就要點酒先

安格斯牛肉他他配香脆鍋巴($158)
雖然只得4小舊,但每一件鍋巴上嘅牛肉他他份量都唔少,如果就咁食都幾膩,還好加了一點沙律菜及香脆之餘又帶點煙韌嘅鍋巴同食,即時變得口感豐富整體嚟講真係幾好食

白酒忌廉煮藍深海青口($128)
青口細細隻,但份量都唔少,由其係個白汁真係好好食,超重芝士味,蘸Nachos食都好夾,結果我食咗一整碟Nachos配白汁

西班牙經典燒雞 (全隻) 配松露炒雜菌($228)
店員話燒雞係即點即製,所以要等30-45分鐘!當食完兩款Tapas後,燒雞就啱啱好熱辣辣上枱,但同時我都已經有差不多七成飽,望住咁大隻燒雞真係有啲不知所措
燒雞賣相都幾吸引,而且皮脆肉嫩,一切開就見到雞油和肉汁流出,未食都知一定juicy我平時食雞會走雞皮,但呢隻雞啲雞皮只得薄薄一層,完全唔會覺得肥膩,我係極少有地會食埋,真係唔錯
配菜揀選了松露炒雜菌,松露味超濃,份量亦不少,但略嫌比較乾身,有多少少汁會比較好

造訪日期: 2020年10月
感謝 dyiongw

查看過Cocina 3 Tapas Restaurant & Bar的旅客也查看過

中國香港
中國香港

去過Cocina 3 Tapas Restaurant & Bar嗎? 請分享你的經驗!