“有情調餐廳💕”

香港排名第1,271 (共14,131家餐廳)
周圍地區: 旺角
周圍地區: 旺角
4 週前評論 透過行動裝置

Cocina 3 Tapas Restaurant & Bar (大角咀)
一個星期梗係要搵一日輕鬆吓 又係時間chill下啦 係一間食物質素好高嘅Bar & restaurant 首先入到去環境已經好chill,又有情調 喺門口除咗最基本嘅量體溫之外,店員仲會比消毒洗手液你,而且仲好貼心咁俾埋信封擺口罩 肉眼扒叫咗五成,一嚟到已經勁香 啖啖肉之外仲要好多肉汁 西班牙燴飯超吸引!因為朋友唔多鍾意食海鮮,但又好想食西班牙海鮮炒飯 而呢個西班牙雞肉辣肉腸燴飯啱啱好滿足想食西班牙炒飯,但又唔想食海鮮嘅要求 雞肉份量算多,好足料,特別係個飯個味好出好香 Barcelona 啱晒唔多飲到酒嘅女仔 最開心係佢個芝士粟米片係我最鍾意食嗰隻,而且仲可以無限添加添
炭燒美國頂級肉眼扒(12oz) $288
西班牙雞肉辣肉腸燴飯 $138
Barcelona $68
Paulaner $76
大角咀海泓道1號奧海城三期地下G22號舖

造訪日期: 2020年9月
感謝 hkfood_searcher

2020年8月30日 透過行動裝置

在奧海城三期有間食西班牙菜的餐廳叫Cocina 3,之後去食過很不錯,環境又有feel;今次見到有外賣套餐,人均$80,平靚正喎!
今晚叫了2人餐,原價$410抗疫價$168,平過去食快餐店!
每個餐都包古羅馬凱撒沙律配水煮蛋及廚師精選餐湯X2。沙律有麵包乾、煙肉粒芝士碎、流心蛋,mix埋一齊味道豐富,煙肉味比較突出。
小食4選1:
正宗西班牙奄列
西班牙原粒燒白菌
黑松露醬炒野菌
傳統西班牙炸車打芝士波
⭐️正宗西班牙奄列是必點吧!這是西班牙傳統食物,用薯粉、蛋漿麵粉、火腿粒製成,是西班牙最喜愛的薯仔食物之一。回感特別,火腿的煙熏味突出。
主食3選1:
夏威夷Pizza
卡邦尼意粉
肉醬千層麵
⭐️Pizza是我的最愛,賣相十分吸引,香味撲鼻,加入了很多芝士,oh my god 好正,而且批底脆脆地,食完也不覺heavy。Toppings 份量也不少,兩人食一個剛剛好呢!
這個餐包2杯飲品,$168 真心抵

造訪日期: 2020年8月
感謝 mandycR6115FB
2020年7月17日 透過行動裝置

去到已經好肚餓,好彩一坐低就有墨西哥脆片
西班牙傳統陳醋燴豬仔脾(138)
一上枱已經聞到好香嘅陳醋味
肉質好嫩滑而且已經‘’骨肉分離‘’入味又Juicy
連側邊嘅配菜都有炒過嘅香味(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
美國頂級西冷牛扒12oz (268)
煎得好香✨而且好厚✨入邊仲係好粉嫩
佢哋黑椒汁好香濃
肉醬千層麵(128)
千層麵好薄身而且好滑(●°u°●)​ 」
好多肉醬好入味
蕃茄酸味同埋香味好突出
氣氛環境都好好,座位都闊落好坐
同埋其實真係好飽,又有薯條又配薯蓉咁

造訪日期: 2020年7月
1  感謝 snacklife_keepfit
2020年5月22日 透過行動裝置

朋友想吃西班牙菜, 我就提議到大角咀海泓道1號奧海城三期地下G22號舖的Cocina 3 Tapas Restaurant & Bar, 之前食過幾次印象良好, 值得再來。 平日時間餐廳都坐滿客人, 店員先送上一碟墨西哥脆片$40, 然後我們兩個人就點了以下的菜式,Cocina 3 公司沙律$108、 西班牙正宗奄列$88、 肉醬千層麵$128、 蘑菇帕爾馬火腿pizza$108、Paulaner$64。✨✨✨✨

墨西哥脆片 ~ 香脆好味, 每次嚟都很喜歡食。

Paulaner ~ 熱辣辣的天氣當然要飲番杯啤酒, 這一款麥味重!

Cocina 3 公司沙律 ~ 新鮮的沙律菜配上口感肥厚的鴨胸, 清清地又不會太單調。

西班牙正宗奄列~ 用蛋做成蛋糕狀,入口有少少乾, 味道似蛋餅。

肉醬千層麵~ 千層麵皮比較薄身,醬汁入味,吃完也不會覺得膩。

蘑菇帕爾馬火腿pizza~ 正宗傳統的意大利薄餅,咸香的帕爾瑪火腿薄片, 混合鮮香的蘑菇, 口感絕佳。

每次想吃西班牙菜都會來Cocina 3 Tapas, 今次食物質素比上次進步了, 喜歡這裏的環境氣氛和服務質素。

地址: 大角咀海泓道1號奧海城三期地下G22號舖

造訪日期: 2020年5月
感謝 Victoriay_eatwithvic
2020年3月31日

今晚和朋友去左奧海城食西班牙菜,餐廳環境高雅,裝潢不俗,樓底高甚有氣派,寬闊的座椅坐得舒適以鮮紅色皮充滿西班牙色彩。餐牌菜式選擇多,價錢合理,間中來開心食下又確係唔錯。

NUTS $40
墨西哥脆片味道偏鹹,脆炸惹味食唔停口。

白酒忌廉煮青口 $118
好多青口而且大隻飽滿,爽口彈牙乾淨無沙,白酒忌廉汁好creamy,非常味美。

芝士焗釀大菇 $98
大塊煙肉加埋芝士無敵配搭,鹹香味芝士香交接,再遇上厚肉多汁的大啡菇,口水流曬慢慢鋸下鋸下菇扒,菇肉軟棉棉口感,簡單又好味。

香煎蟹餅 $108
蟹餅大塊味道偏鹹,蟹肉唔多餡料以蝦膠為主,口感厚實嚼口十足。

牛油果蝦肉Pizza $108
pizza薄皮口感脆卜卜,以長方形分成八件比三角形切件食得更方便,pizza面層有牛油果醬、沙律醬、芝士和番茄醬,醬料豐富入口清甜食落唔膩,滿滿蝦仁啖啖爽口,賣相普通食落甚有驚喜,如此美味實屬必食之選。

西班牙燉蛋 $58
燉蛋面有層焦糖脆面,厚左點有點黐牙,燉蛋口感細密幼滑,奶味濃似食芝士蛋糕味,二人共享啖啖滿足,非常好味的甜品,值得推介。

造訪日期: 2020年3月
感謝 cargolam

查看過Cocina 3 Tapas Restaurant & Bar的旅客也查看過

中國香港
中國香港

去過Cocina 3 Tapas Restaurant & Bar嗎? 請分享你的經驗!