“Station 3 to mongkok🤤”

第三站 (金雞廣場)
香港排名第1,612 (共15,239家餐廳)
周圍地區: 旺角
周圍地區: 旺角
2021年3月8日 透過行動裝置

旺角。第三站。Lunch

今日同好耐冇見嘅朋友約左係呢間cafe到食個lunch吹吹水佢仲推介話好好味添。
一入到去就見到個櫃入面有好多broad game玩
之後店員帶我地入座,環境以白色為主,比人感覺好舒服同好乾淨
再睇下個menu先,以一間cafe黎講款式都算多,我同個朋友就點左幾樣野黎食
▫️燒牛肉配田園沙律
沙律配少少芝麻醬,提升左沙律嘅口感,上面仲有啲牛肉,一啖牛一啖沙律,都幾過癮。尤其鍾意沙律嘅我
▪️黑松露帶子鮮菌燴意大利飯
飯嘅口感迎合返香港人嘅口味唔會煮得太硬,黑松露味又夠濃。
▫️BBQ單骨雞翼
即叫即整要等一陣,用煎pan上幾特別配搭埋BBQ醬,夠哂惹味。
▪️特級海鮮拼盤
有5款海鮮,配埋沙律醬,簡直一流。
▫️朱古力蛋糕
有香濃嘅朱古力味,但蛋糕又唔會太甜,值得一試。
▪️戴安娜花茶
由4種花組成,又可以抗氧化,又可以消除疲勞,啱晒我。
▫️皇帝
聽個名就知道呢杯特飲勁啦,由熱情果同檸檬汁組成,好有果味。

果然,朋友真係冇介紹錯,呢間咖啡店堅係唔錯喎

Station 3 Cafe
旺角洗衣街39號金雞廣場25樓08-09室

#hkblogger #hkfoodie #hongkong #hongkonger #hongkongfood #eeeeeats #foodphotography #foodporn #foodshare #mongkok #happyshare

造訪日期: 2021年3月
1  感謝 graceXsum

2021年2月6日 透過行動裝置

下一站:第三站
餐廳位於高層,白色裝修令客人感覺乾淨舒適。我哋喺呢度可以享受玩board game嘅樂趣,更無用餐時間的限制,疫情下難得嘅輕鬆自在,真係會流連忘返。
❤️OpenRice訂位單點餐牌5 折,午市全單8 折,既抵食又抵玩。

❤️推介:黑松露帶子鮮菌燴意大利飯$82 (8.5/10)
意大利飯份量唔少,每啖都夾着迷你帶子肉,肉質彈牙,配上鮮菌同黑松露醬,口感細膩。

蟹肉雜菌忌廉闊條麵(午市)$70 (7/10)
(套餐配田園沙律、 蛋糕及飲品另+$35)
闊條麵口感煙靭 , 軟硬適中,滲入忌廉汁,配合野菌粒。最愛的是絲絲蟹肉,份量偏多鮮甜美味

❤️推介:蜜糖雞翼$52有六隻 (8.5/10)
每一隻都能保持熱辣辣,蜜糖香氣十足,肉質鮮嫩多汁。

黑松露薯條$56(7/10)
薯條炸得香脆,粗度適中。

飲品款式特別多,命名亦非常特別。塔羅特飲「月亮」+$14:荔枝菠蘿鮮打沙冰甜度剛剛好,沙冰非常高身,差啲要溶掉。

節制 (8/10)
小編飲特飲就難似「節制」+$10,想一飲再飲。西柚菠蘿汁非常開胃,唔會過酸。

加$35升級田園沙律及蛋糕
田園沙律(7/10)
配上胡麻醬,比較開胃。蛋糕有朱古力、紐約芝士同藍莓芝士,任你選擇。

藍莓芝士蛋糕 (8/10)
表層酸甜適中嘅藍莓醬,配合口感紮實嘅蛋糕,每啖帶有濃郁芝士香味。裝飾係幾特別,由朱古力粉堆砌嘅「叉」。

造訪日期: 2021年2月
感謝 hker_chillcheese
2020年12月3日

✿╮❤╭✿
✿雜感女生 好味日記✿
˚*•✰。第三站Station 3 Cafe.清新年輕的CAFE。✰•*˚
✿✿小資女的Dolce Vita✿✿
❤餓底飯聚.食勻全世界❤
❤吾係POL - Peggy On Line.Proof Of Life❤

朋友好中意找樓上cafe
這次又有推介,是在旺角金雞廣場的第三站Station 3 Café

這裡裝修清新,白色梳化好舒服
店員年輕可愛有活力
又有GAME玩,非常悠閒

Dinner Set 可自定加35蚊配沙律和芝士蛋糕

雜菌忌廉汁很香濃
闊條麵掛汁效果好
要KO一整碟不是難事

主菜:燒牛肉田園沙律
平時吃肉多,今次來點清新的
燒牛肉幾好吃

配以滋味沙律醬
實在是聊天玩GAME的好朋友

飲品:

藍莓乳酪:非常濃香的藍莓味
加入大量忌廉在TOP,樣靚又好飲
健康美味,好正!

朱古力奶昔:朋友是朱古力迷
大讚用料十足
因為味道夠濃郁,朱古力味極重
是重度朱古力迷必飲之作

甜品:
藍莓芝士CAKE
重量級芝味,又好睇又好食
因為灑滿又香又靚的玫瑰花
入口有花香,亦有藍莓香
餅身厚實,餅底夠脆,yummy!

造訪日期: 2020年10月
感謝 applepeggy
2020年11月29日 透過行動裝置

旺角有好多樓上Cafe,好多時係想搵一間舒適又好味嘅餐廳都唔容易,朋友就推薦呢間餐廳

蜜糖雞翼
炸出來熱辣辣超好食, 雞翼炸到黃金色加上蜜糖特別惹味,果然係「燒雞翼, 我鐘意食」

特級海鮮拼盤
炸物海鮮拼盤份量超多非常豐富,有齊魷魚圈、魚手指、帶子、蟹鉗等等,幾個朋友一齊share就最啱

黑松露帶子鮮菌燴意大利飯
必推之選未食之前已經聞到好香的黑松露味, 流曬口水第一啖濃郁的芝士及奶香味, 配上黑松露獨特的香味, 相得益彰芝士狂魔不能錯過‍♀️

西班牙煙鴨胸燴飯
大量鴨胸配上bbq汁base的燴飯出奇地夾,西班牙飯煮得剛剛好又夠曬入味,重口味必選‍♀️

蟹肉雜菌忌廉闊條麵
闊條麵上放滿蟹肉,充滿鮮味, 份量超大份

造訪日期: 2020年11月
2  感謝 liebe_king
2020年11月18日 透過行動裝置

約左朋友補祝生日
搵左間旺角樓上cafe,諗住唔駛咁多人要趕住交枱
環境都唔錯,唔會太嘈,諗住同朋友黎飲下野志在傾計係幾好嘅;
不過如果想食物都好食,可能會令你失望
只能講食物普普通通,除左2款雞翼零失手,
其他都尚有改善空間

造訪日期: 2020年11月
2  感謝 mrslauc9

去過第三站 (金雞廣場)嗎? 請分享你的經驗!