“賣相勁精緻既蛋糕🧡”

Twinkle Baker Decor
香港排名第12 (共280家麵包糕點)
周圍地區: 尖沙咀
周圍地區: 尖沙咀
2 週前評論 透過行動裝置

, ' . ' - / % !
就嚟母親節唔知買咩比媽咪好?又要買蛋糕又要買花,@twinklebaker 既母親節系列花朵造型蛋糕就可以一次過滿足哂媽咪兩個願望 以火紅玫瑰束成花球配以金箔點綴,花球入面由無花果慕絲同原味海綿蛋糕組成,份量非一般之餘滋味豐厚!下層大蛋糕以士多啤梨牛油蛋糕同士多啤梨慕絲組成,夾住帶微酸既無花果蓉啫喱同埋加上草莓朱古力薄脆,口感層次味道勁豐富 4.5吋比想像中大好多,起碼要5至6個人share先食得哂!5月2日前預訂或者買現貨仲有88折早鳥優惠~

造訪日期: 2021年4月
感謝 vanessatsangg

2020年12月7日 透過行動裝置

就黎又到聖誕一於買返個蛋糕黎慶祝下先蛋糕以Little Twins Star為主題,我細個勁鍾意架!❤️呢個蛋糕真係靚到唔捨得食賣相滿分無論小朋友同大人見到都一定好開心

糖果星球($448 4.5吋)
星球表面係漸變色,超級夢幻仲有啲棒棒糖同埋星星做裝飾切開蛋糕會見到有起碼六層咁多,實在係用心之作 星球裏面最頂層係士多啤梨牛油蛋糕蛋糕鬆軟,有淡淡嘅士多啤梨味下面係雜莓慕絲,口感滑溜綿密,酸酸甜甜好開胃☺️中間仲夾雜左紅莓果凍同紅寶石朱古力脆珠,食落更加有層次再下一層仲有藍莓果醬同朱古力草莓脆,味道好豐富啊小編都幾鍾意呢個蛋糕❤️食完一啲都唔覺得膩,適合鍾意酸酸甜甜口味嘅朋友

造訪日期: 2020年12月
1  感謝 winglamh2020
2020年9月17日 透過行動裝置

中秋節快要到☺,我們也會買各種應節食物去慶祝節日。除了傳統應節食物之外,我們也會選購美美的蛋糕來慶祝一番,這次看到店鋪推出了新款蛋糕,是與飲品店天仁茗茶聯乘推出的,所以就更想想吃吃看。

天仁鐵觀音奶茶杯子蛋糕
天仁鮮奶綠杯子蛋糕
天仁冬瓜茶杯子蛋糕

三款口味也買了品嚐一番,而每一件蛋糕上也有個小吸管以模仿飲品,令到賣相更可愛吸引❤。牛油忌廉甜而不膩,茶味香濃味道適中。

靜靜最喜歡的味道是天仁鮮奶綠杯子蛋糕,味道清甜同時吃到綠茶的甘苦味。這幾款杯子蛋糕用做下午茶確實不錯,配搭飲品就更完美。

蛋糕質素不錯,買來與家人起吃最好不過☺。價錢為HKD$30/個,性價比不錯,還有天仁茗茶的飲品折扣卷附送,下次買飲品來配蛋糕吃才行。

造訪日期: 2020年9月
14  感謝 CHINGCHINGJAIII
2020年8月30日 透過行動裝置

我朋友是蛋黃哥的fans,上網check check 找到 Twinkle Baker Decor 這間蛋糕店有賣蛋黃哥 gudetama 的造型蛋糕!好得意呀,中間的蛋黃歌是朱古力,造型神似,好立體。
而且過個蛋黃哥蛋糕是crossover 港式菠蘿油,盞鬼又搞笑,好適合玩得又funny的朋友。
賣相好,味道也不差呢。
最上層是菠蘿包脆皮- 蛋糕竟然食到菠蘿包的脆皮,好創新!
蛋黃哥是由朱古力造成,所以是食得的,不過咁可愛,留返最後才吃吧。
蛋黃哥睡著的牛油氈,是菠蘿味的吉士,甜甜帶,帶點菠蘿的香。
而上下兩塊麵包,是由菠蘿椰子慕絲、斑斕蛋糕及海鹽焦糖脆粒做成,很清新不會太肥膩,甜度剛剛好,味道好特別。
見到Twinkle 這間餅店其他蛋糕都好立體特別,cupcake 都好靚靚呀。

造訪日期: 2020年8月
2  感謝 mandycR6115FB
2020年8月28日

行街時我好鐘意睇蛋糕因為唔同款式好吸引,
而且會諗定下次生日買邊款!

有一次行街經過見到
有呢一間新開嘅Twinkle Baker Decor!
我主要系俾佢大大只雞蛋哥公仔吸引
因為我屋企人好鐘意呢個卡通,
所以我決定趁呢個假期訂返屋企同佢試嚇,
凼嚇佢開心
就算唔系生日一家人食個蛋糕都好開心。

買咗呢個,
蛋糕店員仲好窩心咁送咗一包雞

造訪日期: 2020年8月
感謝 LittleAppleBean

去過Twinkle Baker Decor嗎? 請分享你的經驗!