“餡料豐富漢堡包”

Burger Joys (太益樓)
香港排名第31 (共13,989家餐廳)
周圍地區: 西環
周圍地區: 西環
2020年7月8日 透過行動裝置

心血來潮想食burgers, 找到這一間burger joys西環店。 西營盤站b1出口行三分鐘就到, 喺第一街要行一條樓梯落去先到。

我們叫了cheese burger, fish burger, 洋蔥圈和 曲奇奶昔。 對兩個人來說份量剛剛好。

先講cheese burger, 漢堡的包是充滿蛋香味的麵包, 漢堡扒十分多汁牛肉味重, 加上足料的芝士和其他配菜, 所有味道加在一起都十分配搭, 是一個高質的漢堡包,推介~

再講fish burger, 新鮮即炸而成的魚柳, 炸的時間剛剛好, 外脆內軟, 咬開的時候還會冒出煙,要小心熱~ 用上差不多的配菜, 和特製的魚柳汁, 係另一種風味的漢堡包。

曲奇奶昔, 曲奇奶昔好重曲奇味好大杯, 雖然加咗忌廉但飲落都唔會好肥膩, 就算配埋漢堡洋蔥圈呢啲食都覺得ok。

最後洋蔥圈, 這間舖頭全部食物都是新鮮炸起的, 所以可以食到新鮮同埋熱辣辣嘅洋蔥圈~

造訪日期: 2020年7月
感謝 Carly W

2020年6月23日 透過行動裝置

呢間漢堡店係香港很有名的!
它的漢堡都是很厚和足料,今次我點了fish burger
Fish Burger: 面包都是烘得脆脆,充满牛油香味魚柳炸得外脆內滑,洋蔥也很甜喔!
我還配了薯堡,薯堡超级好吃,裡面是满满的薯粒,外面炸的金黄色,份量也很足,實在太满足了

感謝 tata_trista
2020年6月6日 透過行動裝置

出色漢堡

今天去了西環找朋友,順路去Burger Joy吃下午茶!到達時,店員會為我們探熱,並提供搓手液,相當貼心!

芝士牛肉漢堡賣相非常吸引,未吃已經垂涎三尺!牛肉漢堡扒多汁鮮嫩,肉厚味濃,裏面有芝士、生菜、洋蔥和蕃茄,好吃極了!

芝士薯條脆口,芝士味香濃,完全不用加茄汁也夠味!

還有味道極佳的香蒜雞翼,雞翼皮脆肉嫩,醬汁甜甜酸酸,再加上點點蒜蓉,簡直無得彈!

最後點了朱古力奶昔,朱古力味濃而不過甜,口感香滑。想不到,下午茶也令人吃得非常飽足呢!

感謝 rurubibi
2020年6月5日 透過行動裝置

【Burger Joys】

好鐘意漢堡包呀尤其burger joys ,返工lunchtime 都忍唔住約埋同事過來食!

Single burger( $99)
即叫即製,漢堡肉用上美國黑安格斯牛肉,好夠厚,牛味香濃,肉汁豐富。

Chicken burger ($89)
配菜同個包都同上面果款差不多,而呢個既煎雞扒汁多嫩滑,超級厚身,呢個漢堡包我比一百分!

Crispy garlic wings ($59/ 6pcs)
味道香辣,帶少少甜酸,很能刺激味蕾, 超好食!

店舖:Burger Joys (西環)
地址:西環西營盤第一街27-29號太益樓地舖

感謝 tomandcharlie_eating
2020年6月2日 透過行動裝置

今日去到西營盤呢邊食Lunch, 試O左同事介紹O既BURGER JOYS…….個個呢間係隱世小店,唔細心望係見唔到店舖位置,而且佢地食完都話好味又抵食…..其實O係西營盤地鐵站出去行幾分鐘見到右手邊有條樓梯仔望落去,就會見到佢地個招牌….

由於店舖唔係好大,而且去到已經 full house,咁我同朋友就叫o左外賣….我地兩個真係兩款包再加入$41 upgrade去combo…初時以為COMBO只可以配薯條,店員問我地想加配邊款小食時先知原來可以配薯堡 / 洋蔥圈 / 薯圈….咁我同朋友當然要試下其他啦!!!!

我點O左MUSHROOM CHEESE BURGER,好香蘑菇味,而且塊BURGER煎得好香好脆口,但一D都唔會好油膩,再加上上面有加加塊洋蔥,洋蔥好JUICY,唔會令到成個BURGER食落好DRY…值得一掀係呢款包VEGETARIN係可以食O架!!! 至於朋友就點O左個CHICKEN
BURGER…呢個BURGER超多醬汁,一打開已經好香MUSTARD味,我忍唔住要同朋友SHARE 個包食,食落唔單只好香MUSTARD味,塊雞扒亦好嫰滑而且唔會好厚身,好惹味…至於小食我地點O左洋蔥圈 / 薯圈,一大開個盒,D薯圈多到趺出O黎…好大份!!!! 至於個洋蔥圈都唔差,唔會好厚粉!!!! 總括O黎講,真係如同事所言好味又抵食!!!

造訪日期: 2020年5月
感謝 affect37

查看過Burger Joys (太益樓)的旅客也查看過

去過Burger Joys (太益樓)嗎? 請分享你的經驗!