“Nice place for dessert 🧁 ”
成城 Fruitier的評論

成城 Fruitier
訂位
香港排名第1,576 (共13,925家餐廳)
價位: US$7 - US$17
更多餐廳詳細資料
周圍地區: 尖沙咀
描述: 成城 Fruitier係日本過江龍,本店係東京甜品名店Seijo Fruitier。而香港第一間分店坐落於尖沙咀,有由日本總店嘅遠道而嚟甜品師傅坐鎮。白色主調加上雲石枱簡約討喜,亦啱哂要打卡或者相機食先嘅為食友。最特別嘅係唔單止有開放式廚房,仲係以吧枱座位為主,大家就清楚見到每一杯芭菲嘅用料。
5 週前評論 透過行動裝置

很喜歡這家店,
設計簡約,環境乾淨舒適。

他們的蛋糕,甜品和飲品等等,都非常吸引,而且選擇也挺多的。價錢方面,亦算相宜。甜品可以單點或者一杯飲品,有套餐可選擇。

他們的熱茶也是很用心做
雖然只是茶包,但是有新鮮的水果在杯中,細心

造訪日期: 2020年6月
感謝 Kennis D

2019年10月7日

蜜瓜芭菲黎啦!以homemade嘅水平黎講係唔錯嘅。佢上面有幾片蜜瓜,有一粒raspberry同movenpick嘅雪糕。下層有cream同一啲蛋糕碎,個底就有d荔枝味嘅啫喱。每樣ingradient個味道都ok,蜜瓜都夠甜,movenpick雪糕就更加唔洗講,不過個combination可以改善,例如可以加一d脆米或粟米片,等杯芭菲有d“咬口”,有雪糕嘅情況下都略嫌太多cream了,仲有d蛋糕碎,雖然知道係人手搣碎,但感覺上似係食剩嘅蛋糕再撒入去,如果換上一舊舊小蛋糕感覺會良好d。

造訪日期: 2019年5月
感謝 imfafawong
2019年6月29日

有bar檯,亦有一張卡位座(附上店內環境照)所有蛋糕堂食一定要配套餐,唔可以單點$86 時令果撻 配桃蘋果茶伴碟都幾靚嫁!蛋糕味道合宜唔太甜,水果亦新鮮單點$68 芒果菠蘿芭非坐bar檯有一個好處,盲係可以望住店員係你面前製作你既甜品。味道黎講我比10/10內容豐富有蛋白餅﹑有2款口味既雪糕﹑果凍同新鮮水果。`

造訪日期: 2019年6月
感謝 Dennis Y
2019年2月20日 透過行動裝置

這間東西椅子不算太新,坐得非常不舒服!!而且,食物質素不算太高,但價格不算太抵!不太建議到這間吃吧!

造訪日期: 2018年11月
感謝 Marco_chan_ss
2018年7月14日 透過行動裝置

經過見到這張poster, loccitane 跟甜品都可以cross over 嗎?
裏面是開放式甜品吧台,可以直接看着師傅弄甜品蛋糕。
清新馬鞭草啫喱鮮果芭菲,實物跟相片一樣漂亮。
馬鞭草,弄成果凍,感覺清清的,帶有小青草味道, 不太甜,還有蜜瓜,青提和雲尼拿雪糕,底層是脆脆。
Orange creme bulee 平常最怕的是表面的蕉糖, 可是這個用了orange 果凍代替, 非常好。 creme bulee 口感很滑。
發現好多人都買甜品帶走, 看着蛋糕雪櫃, 我自己都好想再買回去,實在太吸引。

感謝 Littlemama228
該評論乃TripAdvisor會員主觀個人意見,不代表TripAdvisor LLC公司。原文語言為中文,源自www.tripadvisor.co.uk 查看原文

去過成城 Fruitier嗎? 請分享你的經驗!