“特色熱狗”

齐柏林热狗店(荃湾)
香港排名第1,972 (共15,741家餐廳)
周圍地區: 荃灣
周圍地區: 荃灣
2021年2月26日 透過行動裝置

以熱狗做主打嘅店係香港真係唔多,而且仲要多人排隊買,應該只有呢間。 今次就試吓佢哋嘅人氣招牌熱狗,火炙芝士辣肉醬熱狗️。麵包雖然烘過,但依然鬆軟。而且淋上滿滿嘅芝士辣肉醬,啖啖都拉絲,真係好滿足。薯條都算厚身,但因為外賣返屋企食嘅關係,有啲林左。

造訪日期: 2020年5月
1  感謝 simplyxfoodie

2021年2月18日

前排見呢間熱狗店好出名,所以就試一試。我叫咗一個澳式風情熱狗。可惜冇得堂食,拎到返屋企已經凍咗。我叮翻熱佢先食,但係感覺已經冇咁好味,可惜。不過質素果然唔錯,熱狗上面有好多芝士,澳式風情配搭嘅醬都好好味。平靚正!

造訪日期: 2020年12月
感謝 70s70kg
2020年10月9日 透過行動裝置

火炙芝士辣肉醬熱狗

熱狗咬落包好軟,但燒過所以好好食
熱狗腸咬落香脆,配上大量芝士同醬汁香辣好惹味
牛油粟米份量好多又多牛油,又熱又好食
薯條就可能外賣行到返屋企太耐,有D淋同凍,加上鋪頭將茄汁同千島醬淋哂上薯條,搞到好多汁好酸,醬汁另上應該會好好多

造訪日期: 2020年10月
2  感謝 fatjj
2020年9月20日 透過行動裝置

熱狗及小食款式都多

*澳式風情熱狗 | $38*
熱狗用的是紐倫堡腸,上面舖了煙肉碎及菠蘿,加上千島醬及最上層有燒過的芝士。紐倫堡腸味道不鹹,所以味道不太突出。菠蘿及千島醬味重,味道偏甜,加上煙肉碎中和甜味。上面舖上燒過的芝士,芝士帶少少焦燶味,好香

跟餐大薯條 | $11
薯條有跟千島醬及茄汁,忘記要多醬。薯條不會鹹。

跟餐烤菠蘿 | $6
烤菠蘿放在細紙杯內,外賣包裝不吸引。大約有兩塊細罐裝菠蘿,燒過的菠蘿很甜,未燒乾仍有水份,不過有點燒烤的黑色外物

食飽兩人的下午茶,價錢也不貴。

造訪日期: 2020年9月
1  感謝 siuling1223
2020年9月14日

之前在龍門居買大阪燒時已留意到這間店,正是大阪燒店街的盡頭,見到有不少年青人正等待外賣,而且傳出陣陣香味,當時已經好吸引,所以今個星期日特意走到龍門居「掃街」─外賣自取。

火炙芝士辣肉醬熱狗$42
由於龍門居距離我家較遠,所以外賣回家時,熱狗已經放涼了,味道當然大打折扣。熱狗是相當大份,當然價錢也不便宜,不過味道並不是特別出色。其中令我感到鬱悶的是辣肉醬其實是蕃茄醬,芝士味道淡,蕃茄味很濃郁,而且幾乎感受不到辣味,所以我對醬汁是失望的。當然麵包很鬆軟,荷蘭腸相當大份,但熱狗的靈魂是其醬汁,我只是嚐到口腔充滿蕃茄味,失去了平衡。我想下次應該不會再吃這一款了。

造訪日期: 2020年9月
感謝 ying0564335

查看過齐柏林热狗店(荃湾)的旅客也查看過

去過齐柏林热狗店(荃湾)嗎? 請分享你的經驗!