“生日快樂”

美心西饼 (荃新天地)
香港排名第126 (共269家麵包糕點)

生日梗係要食蛋糕㗎啦,買蛋糕通常梗係睇吓啲蛋糕店最近有啲咩新攪作。就係咁比我遇到佢,一個白色嘅波咁。 以外貌來講其實佢唔係咁吸引我買,不過見店員好落力咁sell,就試一試佢。 外貌的確一般,但係個餡料係好足。 Mochi軟綿綿都有咬口,但係冇咩味。芒果有啲甜有啲勁酸upset,睇吓你好唔好彩。蛋糕中間有一層淋治治既mochi,無味既,個形態就好似啲鼻涕咁,其實都幾核突。除咗依樣野之外,蛋糕中間仲有一層層嘅芒果布甸,芒果肉,芒果蛋糕,可能因為要再加工嘅原因,呢幾層嘅味道都可以接受really。當然最後仲有佢白色嘅外殼,當然最後仲有佢白色嘅外lol,依樣我覺得係最好食嘅,白色嘅cream唔太甜,食完一啖會想食多啖。

造訪日期: 2020年6月
感謝 kkyy0401

2019年7月25日 透過行動裝置

自從美心西餅出了獨立包裝的麪包後,我很少來買麪包了,因為總是覺得不夠新鮮呢!不過他的排包真的很好味,很香牛油味。

造訪日期: 2019年7月
感謝 JoyceW2056
2018年9月1日 透過行動裝置

今天買了茶冰樂鸯冰皮月餅做禮,當中檸檬可樂味及檸檬茶味最特色,真的有茶餐廳凍飲的感覺,紅豆冰味也特別Q彈。有香港特色。

造訪日期: 2018年9月
感謝 Beautiful_Mayday
2018年6月10日 透過行動裝置

買了放在西餅櫃裏的合桃杯子蛋糕$4.2及法式榛子撻$8 都十分好味道。
原味卷蛋:一條共有七片,有朱古力味和咖啡味。

造訪日期: 2018年6月
感謝 PiggyC9
2018年5月8日 透過行動裝置

慶祝生日,不敢買新出品蛋糕,還是買芒果脆脆蛋糕,芒果不酸,加上幼滑忌廉,美味!免費有生日牌膠刀及蠟燭,

造訪日期: 2018年1月
感謝 PiggyC9

查看過美心西饼 (荃新天地)的旅客也查看過

中國香港
中國香港

去過美心西饼 (荃新天地)嗎? 請分享你的經驗!