“吃甜品好地方😋”

小糖鈕甜品專門店
香港排名第674 (共14,728家餐廳)
周圍地區: 尖沙咀
周圍地區: 尖沙咀
2020年12月10日 透過行動裝置

很久沒有去這家吃甜品了,再次去到這裡吃甜品,依舊不變的是環境裝修。以小鈕扣做牆感覺真的很特別,用來打卡確實不錯。聖誕節將至,無論是裝飾/甜品也有不同。

我們點了一個大糖鈕甜品拼盤 HKD$238,這個共有8款甜品,包括5款主打甜品和3款神秘甜品。一次過吃到多款味道,心大心細的最好不過。甜品賣相精緻,而且是迷你版本的甜品。

5款主打甜品:冰鎮玫瑰荔枝燉蛋/蜜柚芭菲拿破輪/冰綠茶70%朱古力/70%特濃朱古力布甸/富士蘋果撻。靜靜最喜歡的是冰鎮玫瑰荔枝燉蛋,這個賣相不錯又玩味十足。先把玫瑰打碎,再跟燉蛋一起吃,口感豐富燉蛋幼滑,味道甜而不膩。

3款神秘甜品:番石榴雪條/百香果柚子芭菲/麵包布甸。每次去的款式也會不同,這幾款甜品賣相很吸引。靜靜最喜歡的是番石榴雪條,外皮是黑朱古力脆皮,裡面的番石榴雪糕味道酸酸的很開胃,面頭還有小蝴蝶做裝飾。

小店的甜品味道不錯,賣相也很精緻。每一次來到也很期待甜品的送到,靜靜是很喜歡這家店舖的。在平日去人流不太多,可以慢慢地享用挻好呢❤。

造訪日期: 2020年12月
1  感謝 CHINGCHINGJAIII

2020年10月5日

聽聞這店的甜品好有特色,就來晚餐試下。 甜品大拼盤 $238 好精緻,一共有八款甜品 ,最欣賞蘋果撻,上面有雪糕下面就係蘋果批,好食,做裝飾的鈕是朱古力,很有特色。另外要了七味豆腐、雞翅、豬鞍、鳗魚炒飯、豬肉意粉等等,都好食。4人埋單連加一$927,尖沙咀一般價錢。如有優惠券記得訂枱時聲明,訂枱時忘了說便不能用。

造訪日期: 2020年9月

想試多啲野 就嗌咗呢個

大糖鈕特選拼盤 $238
好大碟好精緻~一共有八款甜品

店員好用心介紹每款甜品~又講食嘅次序

最鍾意富士蘋果撻~
上面有雲呢拿雪糕 下面就熱嘅蘋果批~
蘋果批係蘋果粒粒加脆脆~所有野撈埋好好食

造訪日期: 2020年6月
感謝 sfjzayn
2020年6月8日 透過行動裝置

這兒是休閒聊天午餐晚餐的好地方,仲有好多創意嘅甜品。

抺茶朱古力
擺盤好有趣,有用白朱古力做的鈕子,又用腐竹做了擺設。巧克力滑到溜抹茶味不濃,但好有朱古力味。

邊聊天邊吃這,服務員也很禮貌,坐很久也沒有要求我們加單

造訪日期: 2020年5月

香芒乳酪$45
蜂蜜桂花茶$45
加生日牌$10
重點係個甜品小拼盤

因為一共有五款甜品,店員正常上菜時係會逐一介紹每一款甜品,又會建議進食次序:由淡味到濃味。但因為佢太忙,我地未等介紹前已經開動左,錯有錯著,一食個‘小糖鈕森森’時,食到係黑松露,完全冇諗過佢用係甜品上。
每一款都好出色,好特別。

[內有:富士蘋果撻,冷鎮玫瑰荔枝燉蛋,柚輪(柚子拿破崙),小糖鈕森林(黑松露配橙忌廉),70%朱古力]

另外由於呢間係做甜品,主菜係副,
所以簡單講下:
雞翼單邊有8件,炸得比較香口,炸粉唔多,不錯。
柚子沙律好清新,帶子煎得好香唔會老。
西冷牛扒叫左4成熟,用普通碟上
所以冇變到6-7成熟(可能因為唔係用鐵板。)

造訪日期: 2020年5月
感謝 eating t

去過小糖鈕甜品專門店嗎? 請分享你的經驗!

US$USD
台灣