“夢幻天堂cafe”

Cafe Paradise (太子)
香港排名第1,352 (共13,941家餐廳)
周圍地區: 旺角
周圍地區: 旺角
2020年5月31日

太子一向都隱藏住好多cafe,自已亦有個cafe list一直遲遲未去打卡,今日啱啱好約左個朋友黎到太子去試下呢間於亂世中仍然保持信念既cafe.

lunch set既餐湯係忌廉蘑菇湯,每啖都食到好多蘑菇粒而且菌味又多香,忌廉湯夠晒滑.

蟹籽帆立貝龍蝦汁燴意大利飯,飯面上超多蟹籽,蟹籽多到傾瀉,同意大利飯拌匀後每一啖都食到滿滿蟹籽粒係口中爆開後流出既新鮮海洋味,夠晒鮮甜.意大利飯煮得唔會過糊口感帶點煙韌感及淡淡龍蝦湯味.

美國頂級穀餘飼牛肩胛肉眼扒先係廚房內輕輕燒好肉眼扒既外層再放上熱好既熱石上由客人按自已既喜好去燒熟.牛肩胛好厚身,切開內裏既牛質粉嫩又唔會好肥,燒到大概5成熟後入口嫩滑又不失牛扒既嚼勁.雖然唔多脂肪但肉味夠香.

美國頂級穀餘飼牛肩胛肉眼扒再另加$30有齊一個set包晒沙律,餐湯,薯菜,飲品同甜品真係好抵.甜品既雪糕係乳酪雪糕,乳酪陣酸酸甜甜既口味剛好化解左頭先牛扒陣肥膩感,清新一下口腔.

黑朱古力沙冰啱晒咁悶熱既天氣,朱古力味香得黎又唔會甜,正正食得出朱古力本身陣甘香既可可味

造訪日期: 2020年5月
感謝 Cantzipmyjeans

2020年3月18日 透過行動裝置

環境清靜舒服,當日去人流不多,唔需要等候。

午餐都多選擇,我揀咗一級肉眼扒,好有肉汁,但有少少韌,意粉撈蒜蓉汁很好味,加上旁邊嘅沙律有調味,係我最愛嘅麻醬

朋友揀嘅番茄醬蜆肉三文魚天使麵味道不錯。勁多番茄醬,蜆肉同三文魚都好足料。

嘢飲我哋分別叫咗焦糖咖啡,同埋玫瑰朱古力。兩杯嘢飲其實都甜,玫瑰朱古力,冇玫瑰味,有點失望之後飲咗好多水。

造訪日期: 2020年3月
感謝 tungtungchris
2020年2月21日 透過行動裝置

餐廳:Cafe Paradise (太子)
地址:太子砵蘭街412號地舖

中午學完車去左太子砵蘭街一間由基督徒老闆開嘅黃店Cafe,名叫Cafe Paradise,一入到餐廳就聽到平時係教會唱嘅現代詩歌,好有feel呀

對上一次黎食仲未有石燒系列,今次見到有緊係要試下啦,石燒主打牛肉,而我就揀左我最鍾意嘅羊架,餐紙上仲印有「願榮光歸香港」歌詞添,我願榮光歸香港

石燒法式羊架(2 bones) $138
兩件以法式醃製過嘅羊架放左係高溫熱石上面,燒緊羊架嘅「滋滋聲」再加埋飄出黎嘅羊羶香夠哂吸引,仲有唔同醬汁比你蘸,我就覺得原味已經好多汁同好香喇。原來石燒仲配埋炸薯角,另外加$30仲可以轉套餐,有埋餐湯、沙律、飲品同甜品

加左$10叫左個玫瑰鮮奶咖啡☕️,靚靚拉花加埋花瓣為咖啡增加左唔少美感,飲落仲好香鮮奶同玫瑰香♨️;甜品方面係益力多味雪糕,好滿足呀

造訪日期: 2020年2月
感謝 hinsonfoodhk
2020年2月14日 透過行動裝置

環境方面我覺得呢到幾夢幻,裝修都好新淨,主調為白色同粉藍色
亦都幾多打卡位比客人影相留念或者呃like食物賣相同擺設都唔錯

三文魚黑松露海蝦闊條麵 $73
啲麵好香黑松露既味道,啲汁好夠,啲蝦夠哂大隻,而且好彈牙三文魚整到好似一朵玫瑰花咁,影相都好靚

四色雞翼拼盤(8隻)$73
超仲意食雞翼既我 緊係會貪心想試哂四種味既雞翼啦蜜糖雞翼係最推介❤

鰻魚拉絲薄餅 $108
男朋友最仲意食鰻魚,呢個pizza就岩哂佢,啖啖芝士真係好滿足,仲有配搭埋鰻魚、紫菜、木魚絲既配料口感同味道更加豐富

造訪日期: 2020年2月
感謝 keepfithk
2019年12月7日 透過行動裝置

夜晚想食西餐,於是入左Cafe Paradise食晚餐。
我地叫左兩個晚市套餐,包餐湯,沙律,主菜,甜品同飲品,好豐富。
是日餐湯係甘荀南瓜湯,甘荀比例上比較重,沙律都新鮮。
主菜叫左香煎慢煮三文魚扒配菠蘿橙酒汁,估唔到個汁同三文魚扒都幾夾,三文魚扒都大件而且唔會煎到好乾。
另外既巴黎式紅酒慢煮紐西蘭羊膝都大份,冇羊既羶味,軟身易入口。
跟餐甜品係士多啤梨雪糕,多果肉,真材實料。另外加$25要心太軟,一切朱古力醬流出黎,雲尼拿雪糕有雲尼拿籽,好食~再加埋餐飲就滿足晒。

造訪日期: 2019年12月
感謝 chichi330

去過Cafe Paradise (太子)嗎? 請分享你的經驗!