“週末早茶”
壹匯中餐廳的評論

壹匯中餐廳
香港排名第11,857 (共13,941家餐廳)
周圍地區: 西貢
周圍地區: 西貢
2020年6月3日

如果想飲茶喺坑口好似都冇咩選擇
今次嚟東港城 一田旁邊飲早茶

星期日早上10點
搭枱嘅話唔需要等位

點心麻麻哋
鳳爪排骨飯,超級多油
肉全部都好咸

綠茶煎堆仔OK,唔錯
外皮幾香脆 香芝麻味 入面口感幾QQ

鮮蝦菜苗餃真係唔得... 個皮好厚
雖然一嚟到就爆開咗口 但其實入面冇乜料到...
味道偏咸 食完一隻都唔想再食

馬拉糕算正常 唔會太甜
又唔會好容易散晒/甩晒

另外仲叫咗靚魚球同埋蝦米煎腸粉
靚魚球都幾大粒 不過都係偏鹹

造訪日期: 2019年10月
感謝 Kennis D

2019年6月15日

在一般酒樓套餐來說算是味道不錯,但十二位$8888又好似貴左啲喎!蒸魚算是剛剛好,幾新鮮。炸子雞也不錯。其他都普普通通沒有什麼特別。由於媽咪識人,服務算很不錯了。

造訪日期: 2018年9月
感謝 Dennis Y
2019年4月13日 透過行動裝置

最鍾意來飲早茶,因為點心係成十幾樣任你配搭㗎,咁你想食啲乜嘢點心都可以啦 可以自由配搭,又唔會好開心一般茶樓孖寶咁有限死咗孖寶,所以嚟到呢一間真係覺得 一個字""好""價錢平又啱食

造訪日期: 2019年4月
感謝 monchanym
2018年10月11日

揀了「三五知己套餐」包括任選三款點心,一碟炒粉麵飯或燒味,小食一款。我們點了瑤柱金菇炆伊麵、鹹菜豬肚、蜜汁叉燒腸、上湯鮮竹卷、川芎百芷蒸雞、養顔椰汁桂花糕。最欣賞的是藥材味濃郁,雞件蒸得滑嫩的川芎百芷蒸雞,真的食過返尋味!而甜品賣相亦吸引,用匙承載桂花糕,即刻變成一口甜品的感覺,的確不錯。

造訪日期: 2018年3月
感謝 嘉龍 吳
2018年1月8日 透過行動裝置

這家開一陣子了,今天第一次來。明明是來吃午餐正價的,居然被安排和人搭檯,反應後才給我們兩人座。

鮮蝦菜苗餃:大顆料足,味道不錯。可惜加了豬肉我不喜歡。

蔥牛栢葉:嫩、不油不鹹。

奶黃包:正常水準。

建議店家:地毯該清洗一下了!

造訪日期: 2018年1月
感謝 620wenyingc

去過壹匯中餐廳嗎? 請分享你的經驗!