“蠔餅烙值得一試”

百樂潮州酒樓 (形點)
香港排名第2,794 (共13,988家餐廳)
周圍地區: 元朗
周圍地區: 元朗
2020年6月27日 透過行動裝置

做個孝順女,陪家中兩老到元朗遊玩兼覓食。老人家都係中意飲茶,所以午飯就選擇左黎百樂潮州飲茶。

香煎蠔仔烙
極力推介香煎蠔仔烙,試過唔同地方既蠔餅,有台式,閩南和潮州,款款都各有千秋。然而潮州呢款十分得我心,蠔仔烙兩邊都煎得香脆可口,蠔仔肥美鮮甜,份量十足,一點也不吝嗇,而且蠔烙入口唔會感覺太油膩,真係一舊接一舊食到停唔到口。

蟹籽雞粒炒飯
老人家嫌炒飯硬身了少少,味道相對一般

4款點心:
(百樂蝦餃皇,蟹籽粒燒賣,金銀蒜蝦春卷和椒鹽魷魚鬚)
蝦餃燒賣一向飲茶必點,百樂潮州既點心用料十足,材料新鮮,食到爽口彈牙既魷魚和蝦仁,食完更加唔渴候。

造訪日期: 2020年6月
感謝 pandasmall

2019年6月26日 透過行動裝置

裝修同服務都好好嘅潮州酒家, 閒日客人較少, 不用等位. 食物味道其實幾好, 但定價與份量不成正比, 套餐相對便宜, 性價比不高.

造訪日期: 2019年6月
感謝 Hotellover19
2019年4月6日 透過行動裝置

地方舒適,中午時段人流不多,服務唔錯, 點心有折扣, 豬肚湯最為出色。 鵝件脂肪不多,值得推介。埋單仲送現金券

感謝 linglingpat
2019年3月12日 透過行動裝置

一家大小的家庭聚會, 幾時都係飲茶最適合, 百樂的點心、服務、坐位都不錯,所以已經係第三次嚟飲茶架喇,雖然係貴咗少少但其他都不錯

感謝 myn1668
2019年3月11日 透過行動裝置

兩人午市光顧,叫了方魚肉碎粥,鵝件,潮州粉果,豬肚湯等,三佰八十元,性價比不錯。食物不過不失,最喜歡豬肚湯和鵝件,有水準。可賺亞洲萬里通積分。

感謝 garyc8524

查看過百樂潮州酒樓 (形點)的旅客也查看過

去過百樂潮州酒樓 (形點)嗎? 請分享你的經驗!