“炑八 x 新世紀福音戰士”

炑八韩烤 (琼华中心)
使用外送服務
香港排名第1,241 (共15,712家餐廳)
周圍地區: 旺角
周圍地區: 旺角
2022年6月19日 透過行動裝置

朋友見ig好多人都有介紹炑八同新世紀福音戰士crossover
朋友系big fan就叫左我陪佢去
入座後即刻揀呢個EVA set叫做 人類味蕾補完計画
除左食仲可以換領珍藏產品
中意EVA既朋友都千祈唔好錯過

期間限定set
三色五花肉韓牛味蕾補完套餐 $895
❇️三色五花肉 (一式三款包括青醬、醬油及辣醬味)
❇️韓牛前胸肉
❇️霜降牛小排
❇️牛舌
❇️鰻魚
❇️韓式水冷麵

初號機碟豆花乳酸梳打 $48
L.C.L 生命之水莉莉絲柑橘紅莓梳打 $48
(隨飲品隨機送上概念之杯墊 數量有限 先到先得)

⚠️6-7月最當造肥美既韓國鰻魚
真系第一次自己燒鰻魚食 將肥美鰻魚燒至金黃色
魚肉爽口 魚油甘香 正呀 絕對可以再戰!

P.S 泡菜同爐邊芝士粟米都可以refill 我地都refill左

造訪日期: 2022年6月
感謝 msdevilsiushan

2022年4月23日 透過行動裝置

期待咗好耐嘅晚市堂食,前日終於返嚟啦!晚市堂食第一擊!去咗位於旺角瓊華中心「炑八韓烤」

除咗有好豐富嘅前菜,仲有無限添加嘅芝士粟米同埋泡菜蒸蛋

如虎添翼燒烤套餐 $698
啲牛肉用一個非常之精緻嘅牛型盤裝住,仲有冬菇、南瓜、蝦,非常之豐富!

套餐內仲包括 蔥蒜牛五花牛小排、牛舌、牛肩肉、復活L A骨,錫紙兜裝住嘅大隻芝士生蠔 同 真露煮蜆

簡直一試難忘

菠蘿蘇打+ 柚子檸檬蘇打 $40

味道: 5/5
環境: 4/5
服務: 5/5
價錢: 4/5
翻食: 5/5

炑八韓烤 (瓊華中心) (旺角)
旺角彌敦道628號瓊華中心5樓

造訪日期: 2022年4月
感謝 Gourmetaster
2021年7月27日 透過行動裝置

昨晚放工去旺角行街, 突然想食韓燒, 又到我最喜愛的炑八韓烤, 位於旺角彌敦道628號瓊華中心5樓。 這間分店我已經到過幾次, 環境舒適,卡位闊落,空間感十足, 店員服務貼心。今次就點了新推出的月炙月見和牛套餐$498✨(月見和牛肩肉扒、醬油五花肉、梨汁雞翼、墨魚、大紅蝦、霜降牛小排、芝士熔岩泡菜紫菜泡飯), 飲品方面有完熟白桃沙冰$48。

月炙月見和牛套餐:

月見和牛肩肉扒~ 口感肉質柔軟, 大理石紋脂肪分佈平均, 入口有細膩肉味盈滿口腔。

醬油五花肉~ 燒得香噴噴的五花肉, 入口彈牙肉味濃, 配上生菜和泡菜一起吃,好好味。

梨汁雞翼~梨汁令到雞翼更惹味, 燒起來外皮香脆, 肉質嫩滑。

墨魚~ 厚切彈牙的墨魚✌, 味道不錯。

大紅蝦~ 大紅蝦味道鮮甜, 不用點醬也好味。

霜降牛小排~ 軟嫩適中的牛小排, 一口吃下好享受。

芝士熔岩泡菜紫菜泡飯~滿滿的芝士, 配上泡菜和紫菜, 加上泡飯熱辣辣, 美味到不得了。

完熟白桃沙冰~ 香甜多汁的白桃, 沙冰清涼解渴, 超推介。

每次到炑八食韓燒都好開心,價錢相宜,食物質素好,更有我最愛的韓式泡菜、爐邊蛋和芝士粟米,全部都可以隨意添加, 非常滿足。

炑八韓烤 (瓊華中心)
地址: 旺角彌敦道628號瓊華中心5樓

造訪日期: 2021年7月
1  感謝 Victoriay_eatwithvic
2021年1月24日 透過行動裝置

晚市有限聚令不可以堂食,唯有回家招待親友。外賣盆菜食過、外賣火鍋都食過,令日就特別一點來個燒肉到會!在網上見到炑八推出新年燒肉套餐(金牛降臨燒肉套餐$685、韓牛海鮮狂想曲$1280)早訂有折,食物豐富又送貨到家,就訂了一個金牛降臨燒肉套餐!
送貨好準時,pack 得好好,不同食物分開裝,衛生乾淨。
好驚喜,食物份量多,夠4-6人食,而且都好新鮮不是冰鮮的。已經處理好,醬汁醃好、切好,不用麻煩,至少需時1天Whatsapp (5316 1300)預約就得,超級方便,連朋友食完之後都話正!
食物豐富種類多,有牛豬雞,又有蔬菜,也有即食的炸雞、沙律、泡菜。送四罐汽水,方便,媽媽說平過自己去街市買呢。
牛肉拼盤(蔥蒜牛五花8件、特級牛肋骨)- 果然是特級,牛肋骨好長長長,燒的時候剪開一塊塊食,要幾大塊幾細塊自己決定,好玩又好食。肉質踏實,有香濃牛肉味,油膩適中,靚牛牛!
豬肉拼盤(梅花肉4件、韓式秘製醬油五花肉4件、護心肉8件)- 各種豬肉都有,口感不一,有爽身的、腍身的、肥瘦不一,適合不同口味的朋友。個人最喜歡秘製醬油五花肉,有入口即溶的香稚,加上秘製醬油,感覺十分韓式。
厚切五花腩 - 驚喜有一整條五花腩!粉紅粉紅,好靚好新鮮,去街市買,都唔平!已經切好一塊塊,燒的時候油香四溢,燒到焦香焦香,十分吸引!另外有豬皮 4件,豬肉總類好齊全呀!
雞肉有梨汁雞腿肉 8件、單骨雞翼8件,雞肉嫩滑,而且加上韓式醬汁,連雞翼都零舍好食呢。
素菜拼盤(粟米8件、薯片8件、青瓜南瓜8件、蒜蓉牛油金菇)- 食肉食到差不多,就燒下蔬菜食中和一下,我的燒爐連有有火爐,所以煮下粟米湯下火,如果家中無燒爐,可以套餐加$690換意大利GEMINI多功能爐,會同時送上門。個個套餐應有盡有,真的令人好滿足呀!
未燒已經有少少飽,好雞套餐包熟食,另外也有泡菜炒飯(配芝士),韓式醃菜、沙律等。無骨甜辣炸雞(全份),一邊等齊人一邊吃雞吃前菜飲汽水,無骨好方便,甜甜地辣辣地,十分開胃呢。
總括而且,這個金牛降臨燒肉套餐都好抵食,食物多又新鮮,而且送貨到家,方便!
#炑八 #炑八韓烤 #韓國 #韓國美食 #香港美食 #外賣優惠 #外賣自取 #炑八燒肉外賣 #燒肉外賣送貨 #在家吃韓燒 #Party點少得韓式燒肉

造訪日期: 2021年1月
1  感謝 keepfithk
2021年1月18日

炑八.新年燒旺好氣勢

嘩,新年真系要Cheer Up!
1月到了,春節還會遠嗎?
又系時候食好D

今次去食炑八
就系要旺旺旺!
選擇了Cheer Up! 燒肉套餐
當然系要好意頭
又要好好食啦

為了安全准備了口罩套

韓國傳統健康檸水

上左前菜、沙律已經好豐富,好有吸引力

Cheer Up! 燒肉套餐
呢份套餐勁吸引,包括:特級牛肋骨 + 雞爽肉 + 秘制韓豬五花
仲有貝身肉 + 大紅蝦 + 梅花肉 + 大八爪魚
套餐更會附送:醬汁秘制韓式豬手(半份)
橫財就手話咁易啦!

貝身肉,正到暈!
油花分布平均,烤出多汁油香
入口牛味香濃,令人食欲高漲!
食多10塊都得!

雞爽肉,肉如其名!
爽滑滋味,腌得香口又滋味!

大紅蝦,蝦味濃,肉質爽
這種口感只有新鮮才有資格擁有!

皇牌特級牛肋骨
點可以唔食?根本皇牌一出,就是保證
剪開一塊塊都咁多件
肉味香濃又惹味
是重要的角色

秘制韓豬五花
韓國燒肉不能少的主角
唔需要講,只要放入口就知豬香的味力
皮Q彈,肉爽,烤的時間再耐D更有脆蔔蔔的邊位

伊比利亞梅花肉更是啖啖肉感
好食到冇影!

罕有大八爪魚
肢解的過程唔影啦
手起較剪落
即烤即食,魚汁四射
彈牙爽口,冇得停口!

你估燒緊野既同時,我地食緊咩?
當然系醬汁秘制韓式豬手!
用生菜包住D青瓜、生蒜、大醬放入口
簡直美味到以為去左韓國
再加入最好食的泡菜...........
其實好想食多一碟!

p.s.前菜任添,必食泡菜、芝士粟米
不能錯過腌蘿蔔!!

#炑八 #炑八韓烤 #Meokbangbbq #먹방
#韓國菜 #韓國餐廳 #韓國燒烤 #韓牛
#新年套餐 #牛年 #新年party
@meokbangbbq

炑八韓烤 MeokBang Korean BBQ & Bar
旺角彌敦道628號瓊華中心5樓

造訪日期: 2021年1月
感謝 applepeggy

查看過炑八韩烤 (琼华中心)的旅客也查看過

去過炑八韩烤 (琼华中心)嗎? 請分享你的經驗!