Sandbox - 沙盒 VR
今天營業: 上午11:00 - 上午12:00
儲存
評論精選
扺玩!

雖然疫情已經逐漸好轉,但係市面上都唔係有好多野玩😔😔😔悶悶地同男朋友行完街,想搵啲新意,就嚟到... 閱讀更多

tracyting220

US$57.13
US$17.63
US$31.47
更多資訊
評論 (622)
1週前

雖然疫情已經逐漸好轉,但係市面上都唔係有好多野玩悶悶地同男朋友行完街,想搵啲新意,就嚟到尖沙咀呢一間試吓玩vr 啦!
傳統嘅VR多數都係帶着4D眼罩,然後拎住支槍喺原地射擊,硬係覺得爭緊啲冇得郁,仲要大部份遊戲都係同喪屍射擊有關,膽小嘅我表示玩唔到
今次呢個就完全唔同啦佢嘅賣點就係可以喺指定範圍裏面任你郁行左行右定痞低跳起都冇問題!而且遊戲主題仲好創新!有海盜,唔淨止得喪屍!今日揀咗星空主題黎玩!
遊戲背景係,玩家會係戰鬥機械人,每一個地方都會有一個太空站,香港都唔例外,而作為戰鬥機械人嘅玩家要負責打低敵人安全運送包裹去國際太空站!
單單係遊戲背景都已經好吸引玩家可以選擇做戰鬥型機械人定係防守型機械人,戰鬥型機械人嘅武器可以遠距離射擊近距離放火,防守型機械人有一支槍同埋一個可以好似美國隊長嘅盾牌
大概內容就唔講咁多啦大家自己去感受下啦!
玩完之後店舖仲好有心咁會整返一段片段,睇返大家玩嘅時候嘅情況攞嚟做記錄又好紀念又好!每一個遊戲都係二百幾蚊,認真抵玩!

感謝 tracyting220
1週前 透過行動裝置

端午節假期, 天朗氣清陽光普照, 難得放假當然要去玩要活動。 朋友非常醒目, 預備咗神秘節目畀我, 試試刺激好玩新玩意。原來是而家最流行嘅VR game。 我向來好少打機, 當然感到非常神奇

Sandbox是首間用 VR 再配合捕捉裝置的超真實遊戲館。 由於不太熟悉有咩games, 店員用心講解遊戲, 提議我哋可以選擇比較容易的,鋼鐵星空 2088或海魔的詛咒, 以射擊為主及委派簡單任務。 我們手腳都要戴上動態捕捉裝置,身上都戴反應器同電腦, 當受襲或者中彈時就會馬上震動。

超乎我想像,呢到的VRgame,感覺好真實, 遊戲裏面嘅虛擬角色, 接觸我嘅時候, 感應裝置會畀到真實反應。 而且會有充足嘅提示, 教我哋玩呢個遊戲。 就算係好似我呢啲初玩者, 一啲都唔使擔心。 就算係女仔都覺得好好玩。

覺得可以嗌多幾位朋友一齊玩, 會更加有刺激, 選擇嘅遊戲種類亦都可以多啲。 挑戰下其他尋寶遊戲, 或者格鬥game 。另外一個要稱讚佢嘅地方, vr 視像裝置 配備咗唔同度數的鏡片, 畀唔同近視度數嘅玩家。

感謝 Chingyee0708
1週前 透過行動裝置

一週年個陣男朋友俾左我一個驚喜,都俾左自己一個驚喜,因為我哋都係第一次玩vr game。
一到步,店員就俾左laplet我地揀遊戲,我地揀了「鋼鐵星空」,帶左眼罩同其他裝置後就開始遊戲, 我同男朋友都覺得遊戲既仔細位做得好好,連接得好完美,揮手同射槍都無違和感,真係好似身處係其中。

最推薦去玩既原因係工作人員會把玩緊game既我地同現實中既我地拍成短片,等我地有啲嘢可以留念,是最有意義的週年禮物。

感謝 hksharingwithlove
2 週前評論 透過行動裝置

Virtual Game Local Brand
係香港公司成立既VR Game,無諗過都咁刺激好玩。Total 有5隻Game 可供選擇,每個Section 玩20mins,價錢都係$280。
今次揀左玩:鋼鐵星空 Amber Sky 2088。星空系列,以新香港基地為基礎,真係好刺激,好科幻既感覺,因於我唔識打機係豬隊友,仲誤殺隊友20次。不過真係一次唔錯既體驗。
如果你都鐘意打機玩VR,你都黎體驗下呢種咁刺激既VR 香港體驗啦。玩完仲可以翻看重播,真係笑死自己。哈哈哈 重裝Gear 一副戰鬥格。

感謝 Wincyholic

同朋友食完下午茶,就去了玩一直想玩左好久的VR,因為我剛好在尖沙咀附近吃完,就選了這家Sandbox VR。之前也聽朋友說話這家VR比其他VR店特別,可以在遊戲手腳並用,那就真的好像自己進入了遊戲一樣,所以就有了這次的行程了。
這家VR店就在尖沙咀B出口的附近,走不到5分鐘就到了,坐電梯直接到4樓。一出電梯門口就看到櫃台了,整個裝修風格都是簡約風格,又有點科幻的感覺。
說了預定了後,店員問有沒有想玩的遊戲,但因為我事前沒有看過什麼資料,店員就很詳細地介紹每一個遊戲給我們,還有遊戲片段給我們參考。店員推介有3個遊戲,分別是喪屍類型的屍森大宅,航海時代的海魔的詛咒和未來科幻的鋼鐵星空2088。而我們這次就選了航海時代的海魔的詛咒,我相信每個人看完加勒比海盜後都會有一個想當海盜的夢吧!現實就沒機會了,但現在可以在VR世界感受一下,不是很特別嗎!
之後店員會幫忙戴上感應器,分別是手跟腳的感應裝置,然後帶我們進遊戲室。室內是全部綠色的,感覺就像拍電影的綠幕一樣!旁邊的是裝備,店員繼續幫我們穿上裝備,有會背心,背包,VR眼鏡,VR用的槍和遊戲用到的棒。全部裝備穿上身後,還真的是有點重量的!還有一個要注意的地方是如果你有戴眼鏡的話,這裡會給你有度數的鏡片,不過最高只有700度,而800度的我表示有點壓力,但也繼續下去,看狀況是怎樣,不過進遊戲後其實還好,雖然還是會有點朦朧就是了,所以700度以上的建議最好是戴隱形眼鏡吧!
很快遊戲就開始了,一開始是教學模式讓你先熟習一下道具,如何救隊友等。這個海魔的詛咒就是不斷打倒敵人,還有些地方需要思考一下怎樣過關,旁邊還會有提示你怎樣做,跟著做就可以了,詳細遊戲內容就不劇透了,等你們去玩就知道了!不過最後我跟朋友的任務是失敗了,遊戲也完結了,傷心。
由於十分投入的關係,我們也忘記了究竟玩了多久了,但真的很好玩,很特別的一種遊戲體驗!而且我們玩完以後,店家還會幫忙制作短片給我們回味一下過程,也可以看到在沒有任何遊戲畫面的兩個傻瓜在怎樣玩遊戲,也不失為一個趣味,大家互相取笑一下!將來應該會再來把其他兩個遊戲也一拼玩一下,過一下VR的癮!

感謝 CFWONG321
5 週前評論 透過行動裝置

VR超級好玩,連我唔玩開game都鍾意,2年前去日本台場玩過就念念不忘 今日黎玩左呢個鋼鐵星空amber sky 2088.
入場後手腳配帶手帶腳帶,再著埋背心,之前帶埋頭盔 ,完成成副裝備。玩嘅過程有射擊或者碰撞都會有震嘅感覺,好迫真,仲有風吹埋黎,完全代入左入去。
穿越大空,個景超靚,仲有畏高嘅感覺
好想下次再玩呀
玩完仲有片睇返玩嘅過程,超正呀

2  感謝 doublecloudfood