Sandbox - 沙盒 VR
今天營業: 下午12:00 - 下午11:30
儲存
評論精選
Nice VR experience

首次嘗試VR 遊戲 有幾個GAME 可以揀 我地就揀左畫面比較靚,無咁恐怖既amber sky... 閱讀更多

1週前
Sarahyi930
香港
透過行動裝置
原始的恐怖

疫情轉趨穩定,要找些玩樂平衡一下心理,虛擬實景遊戲最安全! 遊戲室位於港鐵站出口附近的尖沙咀一商業大... 閱讀更多

1週前

US$21.15
US$57.10
US$14.10
更多資訊
評論 (605)

首次嘗試VR 遊戲
有幾個GAME 可以揀
我地就揀左畫面比較靚,無咁恐怖既amber sky 2088
故事背景係香港,而旁白都係講廣東話,所以勁有親切感!遊戲內容就係要保護一個包裹,仲有唔同角色可以揀,遊戲體驗都唔錯,除左有視覺體驗,仲有開槍、震動背心,風力等多感體驗,非常真實!

20分鐘左右既時間好快就過,令人樂而忘返,想即刻再玩多轉!

感謝 Sarahyi930
1週前 透過行動裝置

疫情轉趨穩定,要找些玩樂平衡一下心理,虛擬實景遊戲最安全!
遊戲室位於港鐵站出口附近的尖沙咀一商業大廈內,十分方便!
登記後店員為我們介紹各遊戲,共有四个款可供選擇,最後挑了最刺激的屍森大宅!
店員為我們逐一穿上裝備,全部都乾淨衞生!
場景陰森恐怖,一開始真的感到害怕,但之後只顧打喪屍,興奮無比!
第一次玩不太熟習操作,任務失敗!
最後店員會將我們玩樂的影片發送給我們!安排貼心!

感謝 981rachelc
1週前 透過行動裝置

今日去左sandbox vr玩!
有5款遊戲 我同朋友揀咗「Amber Sky 2088」
第一次玩Vr遊戲 感覺好真實 好像真!
遊戲由Sandbox 自己製作 有故事情節:2088的香港
入到綠色房 空間好大 戴上手帶、腳帶作感應器 再穿上背心同帶上耳機 VR眼罩
就可以開始遊戲
遊戲入面畫面好高質 360度都望到
如果比敵人攻擊 背心仲有震動效果
又有幾部大風扇 營造更真實場景
開始時會有職員協助 如果當中有咩問題 都可以隨時呼叫職員
玩得好享受 有幾個畫面我仲尖叫左出聲!每節遊戲20分鐘!最後Mission complete!
可以睇返大家玩遊戲的片段節錄~好蝦碌好搞笑~用airdrop可以接收原片

體驗日期: 2019年6月
感謝 Mbee007
2 週前評論 透過行動裝置

近年興起VR遊戲一直都想試好耐,早排聽人介紹嚟尖沙咀呢間sandbox試下!我同朋友兩個都未試過玩VR打機,所以都係抱住戰戰兢兢嘅心情入去。首先一入到去職員就細心同我地講解遊戲嘅種類同內容,仲有部ipad俾我地睇唔同遊戲嘅trailer,啲trailer嘅畫面全部都好靚所以我地都心大心細揀左好耐,最後我地揀左amber sky 2088,設定係2088年嘅香港,因為題材好特別,所以諗住揀嚟一暏未來嘅香港。

呢度VR嘅裝備都好pro,先要係門外戴上手帶同腳帶,上面有好幾個波波sensors,入到綠色房就要着上背心、背囊同戴上眼罩,遊戲開始首先要揀角色,揀左角色職員就會遞上相應嘅裝備。遊戲嘅內容我就唔劇透太多,只可以話遊戲入面嘅畫面真係超級靚!!除咗個景畫得好靚,裏面嘅人物亦都好像真,有好幾次啲敵人嘅感覺太埋身,嚇到我同朋友都叫左出嚟,而且佢高空嘅效果做得好好,望出去簡直覺得自己有啲畏高加上除左風同埋震動嘅效果,遊戲仲加設左好多互動嘅元素,過程中有啲任務係需要我同朋友互動先做到,感覺更加投入。總之成個過程對我同朋友來講係好新奇同刺激,完全眨下眼就完左個遊戲咁。仲要我地兩個VR新手都過到關,所以呢個遊戲都幾新手-friendly,好想下次再去挑戰其他遊戲!

感謝 yantszch

近年發展得很快的VR GAME,已經非常普遍

記得東京玩的時候,香港還沒有

現在開始也開了不少,但當中能自由走動的只有Sandbox VR

它們是本地公司,自家研發遊戲

由於網上一早付錢訂了時間

一到步便可以玩

當然要玩最經典的喪屍遊戲 — 「屍森大宅」

一開始要在IPAD上輸入隊名及玩家名稱

之後便帶上動感裝置

近視人士有相關近視鏡片提供

遊戲房間意外的大,足足有幾百呎面積

在遊戲中太貼近牆邊會有提示,

接著,要穿上牆上的裝備,有震動衣及VR背包,大約可能有幾KG重

再帶上VR眼罩及耳機,可以與朋友暢通對話

經歷短短的操作簡介,會選擇遊戲角色,有不同的武器及功能

遊戲的畫面非常陰森,有點像halloween的感覺,非常不錯

語言還要是廣東話配音的,親切感提升

喪屍的像真度很高,亦會從四方百面來

過程會按照劇本進行,趣味性頗高

可惜最後任務失敗,輸了遊戲

有一個場景會有大風,有點像戲院的4D場景

原來用了牆上幾部大風扇

交還裝備前可以請店員幫手拍照留念

遊戲完畢便到休息室休息

等待店員製作兩條一兩分鐘的遊戲短片

再用AIRDROP或者電郵傳送

遊戲計分制,亦有世界排名榜

非常好玩,下次一定要通關及擠身排名

感謝 Pikachuhk
2 週前評論 透過行動裝置

以前玩親VR,都總係有條電線吊住,真實感一定差d,今次黎到 sandbox VR,帶住呢set gear,就可以成間房俾我地走,無拘無束,連著住嘅背心都識震,以為自己去左第二個世界咁!

有幾個唔同遊戲選擇,我同朋友揀左海盜船隻game,基本上係一隻射擊game,但係中間都要有少少解難嘅關次,唔算難,不過手槍嘅設定,同敵人嘅比例有啲差距要搵神槍手先搞得掂

SandBox
地址:尖沙咀金馬倫道5號太興廣場4樓