“好feel burgeroom”

Burgeroom (Fashion Walk)
香港排名第1,479 (共15,541家餐廳)
周圍地區: 灣仔/銅鑼灣
周圍地區: 灣仔/銅鑼灣
2021年3月25日 透過行動裝置

現在疫情穩定了不小,都開始出外用膳了。今天去銅鑼灣fashion walk行街,下午茶時段開始肚餓,我就去食街找東西吃,因為我喜歡食街有戶外環境,有外國feel。行下行下看見有間叫burgeroom的漢堡包專門店,發覺自己很久沒吃burger了,就入去吃了。

餐廳有戶外及室內,而且非常多外國人,而食物方面有多款不同的burger,小食更有薯條、沙律、全日早餐等,都有不小選擇。

牛油果醬芝士牛肉漢堡
為了健康,我選了牛油果醬芝士牛肉漢堡。牛肉漢堡非常巨大,足料豐富。由第一層包面都是脆的,住下是牛油果醬、厚牛肉、芝士、蕃茄、菜,非常豐富。 牛油果醬有牛油果碎但入口順滑,半融芝士配牛肉味道香濃,有小許咸香,牛肉咬下去十分juicy,肉汁不段流出。其實加$30可以加薯條及飲哈,但是下午茶又太full了。

造訪日期: 2021年3月
2  感謝 Foodie_lilkim

2020年12月17日 透過行動裝置

大烤菇芝士牛肉漢堡110
大烤菇好出色,咬落去非常juicy!配一舊大大份好厚即牛肉,咬落仲有肉汁!仲有鮮甜蕃茄同埋新鮮生菜。食過返尋味
午市漢堡套餐30
套餐配直薯條同蜜桃冰茶
薯條外脆內軟,夠粗夠咬口。蜜桃冰茶係店員推薦,絕對冇介紹錯。飲落去淡淡蜜桃香唔會太甜,相信女士一定非常鍾意!

特量芝士牛肉漢堡110
淨係睇張相你都知道芝士多到漏啦!我老婆係芝士控,食第一啖個笑容係心底滿足出泥既感覺。雖然佢多芝士但係都唔會搶咗牛肉嘅肉汁味。係高推介之一

鱈魚手指配他他醬50
炸得啱啱好,表皮唔燶,入面剛剛好仲有汁。特製他他醬係粉紅色嘅,食落去酸少少,可能酸瓜太多。但係總括評分依然係高水準!

造訪日期: 2020年12月
感謝 JaysonL0109
2019年9月9日 透過行動裝置

雖然算不上是burger控,不過都幾鍾意食,今日又嚟咗呢間burgeroom 朝聖。餐牌分牛肉類、魚和海鮮類、雞鴨類、和素食等差不多40款burger可選,另外有小食和沙律等,飲品選擇亦很多。

今日食咗個「黑松露芝士大烤菇煙肉牛肉漢堡」( $130 ),加$30轉套餐,有埋薯條及飲品,飲品可選餐牌上的熱飲、冰茶,或雪櫃內的樽裝飲品,最後我揀咗個桃味果汁汽水,都不錯。

Burger製作需時,同行朋友嗌嘅「蜜味辣雞翼」($60/6隻)就出場先,試咗一隻都幾好味,辣味唔算好勁,但食落好惹味,似係新鮮炸出嚟,正!

主角出場,個包size都幾巨型,一拎上嚟已經聞到好香嘅黑松露味。牛肉漢堡好厚,好有肉味。仲有個大啡菇都好大,而且食落仲有好多水份,唔會焗到乾晒相當juicy。加埋啲溶咗嘅芝士,直情一路食,一路都滴啲汁出嚟,好好味呀!

朋友叫咗個「軟殼蟹漢堡」( $108 ),真係有成隻軟殼蟹係個包度,相當大隻,食落好多蟹肉、厚身,仲有番茄和生菜做配菜,好味!

套餐嘅薯條都算醋,又係新鮮熱辣辣炸出嚟,正!可以喺自助吧嗰度自己唧茄汁,食幾多用幾多!呢度仲有個細心之處,就係每個Burger都會幫你切一半,賣相靚之餘,仲方便你同朋友分享呢!

造訪日期: 2019年9月
2  感謝 shunsumjourney
2019年9月3日

鵝肝牛肉漢堡味道不錯,只是量有點大,建議兩個人使用。另外黑松露只是薯條味道也不錯。唯一可惜的是這家店沒什麼太好喝的飲料。另外工作日有時候也要排隊。

造訪日期: 2018年11月
2  感謝 konglinghuashi
2019年7月29日 透過行動裝置

呢間簡直係香港人burger代表,除左麥記,我諗第二間最多香港人食過既就係呢度既burger.

水準依然keep到,個包依然好大個,我都係建議兩個女仔share一個包再加薯條。

食物選擇都多,除左包,仲有沙律同all day breakfast., 所以係幾健康架。

我覺得要自己出去買同俾錢有d 唔方便,買完食物之後,店員會送上食物。速度真係勁快。個all day breakfast 腸仔好靚,菇同薯堡都好正。

我鍾意薯圈,反正薯條薯圈凍得快,食完個包再點小食都未遲。

造訪日期: 2019年7月
感謝 Fearless817857

去過Burgeroom (Fashion Walk)嗎? 請分享你的經驗!