“大不如前”
甘永泰魚蛋的評論

甘永泰魚蛋
香港排名第2,920 (共13,990家餐廳)
周圍地區: 新界
周圍地區: 新界
2020年7月4日

去長洲通常都有的野係必食,就好似魚蛋,生滾粥,海鮮,芒果糯米糍等等。。 入得去,甘永泰係我永遠都捧場。一落船緊係要去食返串魚蛋先開始行程架啦。真係有啲失望嘅,以前依個魚肉豆卜,新鮮香脆,味道適中。或者可能而家要應付人潮嘅關係,所以好多都一早炸定左,到客人order嘅時候再返炸,呢一串野就算再返炸都好,食落口係熱,但係食到成口都係油,睇吓張相就知啲油係有幾多。除咗油之外,味道都大不如前,魚肉無味,同埋炸得太乾,又硬又乾,真係唔合格。 下次再去長洲都或者唔食了。

造訪日期: 2020年6月
感謝 kkyy0401

2019年12月26日 透過行動裝置

長洲除了芒果糯米糍出名之外,當然仲有馳名魚蛋啦,一落船行入去大街,就見到"甘永泰魚蛋" 大大既招牌同長長既人龍,其實呢間之前都食過幾次,覺得都幾有水準,所以今次都決定排一排隊買黎過下口癮。
排到埋去嘅時候,見到有牌寫住"今日有蝦丸" ,但一串蝦丸要成三十蚊,所以其他以前有試過嘅都冇再買,淨係買蝦丸,原來$30得四粒!???!俾完錢之後,店員淨係將串蝦丸掉落去鐵盤入面,感覺冇咩禮貌和冇服務, 但蝦丸係ok既,咬落去感覺全部都係蝦,都幾足料,但有啲實,冇咗魚蛋類應有嘅彈牙口感。

造訪日期: 2019年12月
感謝 Ashleyyy_H
2019年10月18日 透過行動裝置

長洲人氣之選,每次經過,不論冬天定夏天都依舊人龍不絕。
最出名一定係長洲大魚蛋。
其實只係大粒d嘅魚蛋,不過都會湊吓熱鬧買串黎食。

造訪日期: 2019年10月
感謝 Yvonne1616
2019年8月25日

每次去長洲最後都會在這邊吃上一串魚蛋,新鮮現炸,又有好多口味選擇,第一次看到魚蛋還有這麼多選擇的~現吃是最佳的口感!

造訪日期: 2019年2月
感謝 jctw_travel
2019年5月2日

每次去長洲都見到有人排隊,其實魚蛋不是特別出眾,只是名氣最大。有炸魚蛋,蝦丸,可以成斤買返返屋企慢慢食。

造訪日期: 2019年4月
感謝 lovetravelgirl2019

去過甘永泰魚蛋嗎? 請分享你的經驗!