“口水雞好香必食”
走肉‧朋友的評論

走肉‧朋友
線上訂購
香港排名第2,238 (共13,928家餐廳)
價位: US$2 - US$18
更多餐廳詳細資料
周圍地區: 油尖旺區
描述: 【走肉·朋友】的宗旨是想打造一個可輕鬆享用走肉料理的地方,並將走肉生活文化帶進社區內,希望更多朋友可以吃出更好、更健康的自己! 本店食品有些含蛋奶或蔥蒜,為適合不同素食人仕的要求,這些菜式均會有標籖顯示。 【走肉·朋友】是環保的蔬食自助餐廳,先付款後用餐,餐具是自取的,並鼓勵客人用一套餐具用餐;在用膳完畢後,顧客須將碗碟杯筷放置回收箱內,並清理自己剩餘的食物,藉此請大家珍惜食物。
2019年9月14日

依度係素食buffet,價錢一啲都唔貴。我當初仲以為素食得好少食物,原來都唔係呀。有蔬菜,生果,包點,飯,豆腐,中式糖水。我個人最喜歡口水雞,佢個樣已經做得好似,個汁好香好辣

造訪日期: 2019年8月
感謝 poonchiulam

2019年8月31日

讚:
1. 老闆幾有心,見到一團一團既公公婆婆同有需要人士黎食
2. 辣素雞幾好味,蒸番薯都好,雖然唔係極甜但好透心

1. 自助式服務,入去時其實想坐另一個位,但店員堅持我地一定要坐另一個高身位,但果個高身位係角落,地下係有個史偉莎既除蟲野係度,你話全場爆晒,得呢個位我唔出聲丫,但唔係囉
2. 有樣野我真心唔明,個個客都得一隻碟,但好多菜式都係好多醬汁,有辣有酸有熱有咁,啲味混合一齊都小事,但賣相真係食唔落嘛,我地每次食完都用紙巾抹完先再拿野食,但又好似好唔環保咁
3. 野食望落係多選擇,但種類其實無乜變化,飽係一定夠既,但滿足感就真係無乜,唔同沙律、唔同冷盤味道其實好似,好似食黎食去都係同一樣野咁

可能對素食自助餐,唔應該太高要求卦

造訪日期: 2019年5月
感謝 bittermen
2019年8月21日 透過行動裝置

這是一間自助形式的素食店,店內有普通圓檯(可能要搭檯),也有吧檯形式的座位。
晚餐成人大約125元一位,(有限時),晚餐時間可以電話訂枱。
食物種類很多,特別推介的是蒸肉餅,口感個真正的肉餅很似。

造訪日期: 2019年8月
感謝 kiaiyou
2019年8月6日

昨天同朋友去去到呢間餐廳,一入到去服務員態度很好,很親切,好好笑容,一進去全部環境令我覺得非常舒服,有好輕鬆的純音樂,令人完全放鬆,我先食沙律,好好味,有好多款色,還有一個甜筒的紫蕃薯做內涵,好特別呀,有我最鐘意食的蒟蒻、非常清甜,有炸蓮藕、炸南瓜、炸豆腐,好好脆好香口,有冷豆腐,裡面夾全小小皮蛋,上面又有肉鬆,好有口感,豆腐又好滑,有好多種類的熟悉,起碼超過10樣,有南瓜粥,有我最鍾意食的紫蕃薯糖水,有豆腐花,好香的

造訪日期: 2018年10月
感謝 CHIUW61
2019年5月29日

近期流行素食文化,遇爾來一頓素食晚餐也不錯。餐廳裝飾有別於傳統的素食店,並且是自助餐形式。菜式有沙律和中式的素食。有些素食製成肉食口感幾可亂真。

造訪日期: 2019年5月
感謝 yanhktrip

去過走肉‧朋友嗎? 請分享你的經驗!