“健康午餐”

Pret A Manger (國際金融中心店)
香港排名第17 (共211家小吃)
價位: US$6 - US$6
菜系: 美式料理
周圍地區: 中環
周圍地區: 中環

天氣熱熱地又冇咩胃口,就食啲酸酸甜甜開胃嘅沙律,等自己嘅心情都開心下,唔好好似咁鬱悶

大蝦青芒柚子沙律。蝦仁爽口,沙律入邊有火箭菜,係我杯茶。柚子無苦澀味之餘仲帶點香甜,撈好個沙律之後加上黃芥末沙律醬,然後再加2滴青檸汁,成個沙律即刻唔同晒,好fresh既感覺。酸酸甜甜好開胃

烤甜薯紫薯杯。依個薯杯就比較普通,甜薯同紫薯都係切到一粒粒,啱啱好一啖一粒,即是烤焗完都好,唔會太乾,依然可以保持到番薯嘅口感

造訪日期: 2020年6月
感謝 kkyy0401

2019年5月13日 透過行動裝置

健康不二之選,最愛做完運動後來買沙律或三文治吃。
其中最常吃的Club Salad及Roast Sweet potato and Smashed Beets Vegan Box。
Club Salad 是比較輕盈的選擇,因為有較多的沙律菜及少量的火腿片雞塊及熟蛋,再配上Dijon dressing。 味道甜甜辣辣,比較開胃。
如果想比較飽肚的時候, 我就會選擇另一個Vegan Box。因為入面有燒南瓜,鶴嘴豆同幾片牛油果,相對上會比較飽肚。 佢哋附上一個Ancho Chilli Sauce, 都幾辣下,配沙律菜 一齊食,食完都幾醒神。

造訪日期: 2019年5月
感謝 hottea12
2019年4月30日 透過行動裝置

來到pret這裡,看見裡面有很多外國人,感覺自己有點格格不入。食物都很健康,我吃了沙律和湯,不過真的有點貴。

造訪日期: 2018年11月
感謝 kelvin319
2019年4月12日

呢間只係做外帶食物(不設任何座位)不過都唔緊要嘅旁邊有好多位都可以坐喺度食既如果唔想食太多 又想輕食一下 哩間都係一個唔錯既選擇《素食者都好岩》#有鮮榨果汁 #有咖啡☕️#三文治 #沙律另外佢都有好多套餐優惠俾你揀一定有一款啱自己嘅配搭而且我有好多減肥嘅同事都好鍾意喺度食又健康又低卡路里,好啱我哋呢啲上班族。

造訪日期: 2019年3月
感謝 ParcoWong
2019年1月15日 透過行動裝置

湯料很足,喝湯差不多就飽,味道很好,其他分店不一定有熱湯供應,這家店比較大所以每次經過都買到,冬天推介!

造訪日期: 2018年10月
感謝 Minnieho

查看過Pret A Manger (國際金融中心店)的旅客也查看過

去過Pret A Manger (國際金融中心店)嗎? 請分享你的經驗!