“水準壽司”
立鮨的評論

立鮨
香港排名第1,337 (共15,536家餐廳)
周圍地區: 旺角
周圍地區: 旺角
2021年3月24日 透過行動裝置

荃灣呢間新分店有位坐架特上呑拿魚Set幾靚仔,吞拿全家福赤身、中呑、大呑、呑拿魚腩、加個劍魚腩、腦天,腦天係吞魚頭頂兩旁既肉[色]限定頂級稀少鮮肉識食係食呢個位最軟最滑最濃味

立鮨併盤(上)超值$78就食到邪惡出色海膽大師仲有入門弟子油甘、三文、赤蝦、帶子

第☝️次食水母刺身,聽講海蜇係水母既下屬[憨笑],同平時食開既人造海哲好好大分別水母有d似魚肚咬落爽身,水母就會爆水,海哲就較難咬開分開~

特大牡丹蝦係我的最愛size同口感媲美千両,超正必食

大胃女王仲食左黑松露Set⋯既黑松露同埋七色魚生飯⋯既魚生同海膽全部都好掂好鮮甜

造訪日期: 2021年3月
1  感謝 183nora

2021年2月19日 透過行動裝置

鐘意食壽司的朋友,有冇去過立鮨食嘢呀?上菜快速,價錢親民實惠,又高質素壽司價錢都是由$9起咋超抵

叫咗以下食物,全部食材都好新鮮

火炙白烏賊海膽壽司($25)
火灸松葉蟹腳壽司($30)
北海道特大珍寶帶子壽司($38
珍寶牡丹蝦壽司($48)
海膽軍艦($30)
特上海膽軍艦($48)
蟹肉蟹膏軍艦($30)
水母刺身($68)
三文魚刺身(3片/ $38)
北海道活象拔蚌-店長推介($88/ 5本)

✨全部壽司都超好吃,最推薦2款海膽軍艦,兩款味道不一樣,是不同風格的鮮甜味道!

✨所有刺身都新鮮厚肉,而水母刺身相當爽口,特製調配的醬汁大有柚子清香,相當清爽

✨ 北海道特大珍寶帶子壽司相當鮮甜肉厚,目測大概1.5 cm厚

造訪日期: 2021年2月
感謝 tomandcharlie_diary
2021年1月8日

跟這店跟本是相逢恨晚,明明就在公司附近,怎幾年間一直都未試過,這店立食壽司雖快速快食,但質素也講究,而且非常實惠,就像食Omakase 般,但價錢便宜一半有多,點豐富點人均4-500食到非常滿足
中吞拿魚腩刺身好粉嫩,入口魚脂豐富入口即溶,非常鮮味
再來刺身活赤貝,經師父拍打後,更爽脆又鮮甜
油甘魚每件都好肥美,魚油豐富帶帶點微爽口感,這店刺身很有水準
三文魚籽軍艦確實沒點錯,一上台滿瀉的三文魚籽,每粒都晶瑩剔透,一咬落去脆卜卜在口爆開,鹹香味十足
剝皮魚連魚肝,入口爽口鮮味又有魚肝甘香
白子壽司一樣秋冬時令,好滑身又綿密,如鍾意白子慨獨特味道
壽司點了寒獅魚,粉嫩脆美充滿魚香,面上配了柚子蓉
大滿足海膽特盛確實令人難忘,非常澎湃滿滿慨海膽,甘黃色澤又新鮮,入口滑滑又甘香,真係好食要必叫喔

造訪日期: 2020年12月

大份指數:⭐️⭐️⭐️
抵食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️
大大粒 味道鮮甜
師傅精心傑作 燒得剛剛好 半生熟感覺一流
壽司飯本身已經調左味,啡啡地色,而且係好夠味

三文魚籽 軍艦 $20@

旺角豉油街50號富達大廈地下1-2號舖

星期一至日
12:00 - 00:00

電話號碼

喜歡我的文章,可以關注我及讚好以作鼓勵

造訪日期: 2020年3月
感謝 teatea0901
2020年1月8日

寫好點菜紙,交給師父就可以站著等吃。
有壽司也有迷你丼飯。刺身都很新鮮,而且也不是薄切,我覺得很好吃。

造訪日期: 2019年10月
1  感謝 heika96

去過立鮨嗎? 請分享你的經驗!