“50年歷史·懷舊冰室☕️ 必食西多士·攞獎奶茶🧡 銀都冰室”
銀都冰室的評論

沒有照片
有相片嗎?
請加入。
銀都冰室
香港排名第8,996 (共15,743家餐廳)
價位: US$5 - US$5
周圍地區: 南華富
周圍地區: 南華富
2022年6月8日

最近大家都好鍾意復古 呢種懷舊冰室就一定相當吸引啦! 呢間位於華富邨嘅冰室係我嘅愛店 基本上每個月都要食 之前一星期食一次 佢地最出名嘅奶茶同埋咖啡 已經出左樽裝 阿布泰出售! 必食推薦 熱奶茶 有冇人都係覺得奶茶一定要飲熱? 凍飲控請手下留情! 呢到嘅奶茶係真·香港茶記奶茶 香濃嘅茶底配 好滑嘅奶 撞埋一齊嘅效果真係好正 我飲奶茶咖啡都唔會加糖 所以最飲得出好香嘅茶味 同埋回甘嘅味道 西多士 $26 真心 雖然之前食過流心西多士都好正 但好易會漏 但呢度嘅西多士 係會搶住食 佢個啲融化左嘅牛油同埋糖漿混合埋一齊 真係好好好好好顛 入面係花生醬 麵包已經係浸滿左蛋 所以成個就係不能拒絕的邪惡之物 茄汁 ! 係咪好出奇 居然會係茄汁 同大家分享一個獨門食法 menu入面冇架!茄汁雞扒煎蛋飯 係我每次去銀都都必食嘅combo! 佢地嘅茄汁係自己煮嘅 偏咸甜咸甜咁 會令到你想一啖接一啖食 Overall 其實好怕好多人入黎食 因為咁我就要排隊 同埋推薦大家平日下午茶時間入黎食 食完再去睇埋日落+雞蛋仔景觀

造訪日期: 2022年5月
感謝 potatoballll
2018年7月17日

西多士內裡餡料適中,夾著的包軟軟的,外層也炸得香口。沙嗲牛肉包個包好鬆軟,價錢也合理。炸雞骴是用豉油鹵過後再不加粉炸的,入口時,雞皮香脆,而且豉味十足,而且肉有味而香滑,好好味。

造訪日期: 2017年8月
感謝 嘉龍 吳
2017年11月29日

參觀完美荷樓,來這邊吃飯,別有一番懷舊的風情。店面不明顯,隱身在數棟大樓之間,餐點說不上美味,過一餐還行。

造訪日期: 2017年7月
感謝 t86841283
2017年2月8日

銀都冰室是在華富村一間較為舊式的一間茶餐廳
本人覺得這間冰室和一般的茶餐廳分別不大, 食物味道一般, 設施環境較舊
但因為是在華富村的關係, 價錢還是較高

造訪日期: 2017年2月
感謝 Timlks

查看過銀都冰室的旅客也查看過

去過銀都冰室嗎? 請分享你的經驗!