“玫瑰鮮奶咖啡”
McCafe的評論

McCafe
使用外送服務
香港排名第101 (共218家小吃)
價位: US$5 - US$5
周圍地區: 旺角
周圍地區: 旺角
3 週前評論 透過行動裝置

一個早晨當然唔少得食份早餐,歎杯咖啡。今朝早就去咗McCafe食返個早餐。叫咗份熱香餅餐加$5配埋最新出嘅熱蜜糖.玫瑰鮮奶咖啡。

熱香餅有得揀蜜糖或者煉奶花生醬,有得揀就係盞 。

玫瑰鮮奶咖啡唔單止飲落有淡淡的玫瑰花香,面頭仲鋪有玫瑰花瓣,超有少女心。而且用上100%台灣百花蜜,同玫瑰花味非常夾,又唔會太甜。

#mccafe

#mccafe#mccafehk#honeyrose#latte#蜜糖玫瑰鮮奶咖啡#蜜糖玫瑰朱古力#台灣百花蜜

造訪日期: 2021年2月
9  感謝 delish_hk

2019年8月15日

興左一排的芝士奶蓋,麥當勞也出了,廣告也很吸引,終於試了系列其中的岩鹽焦糖咖啡,味道一言難盡,很古怪,試了一次也不敢再試其他味道。

造訪日期: 2019年8月
感謝 manymomo
2019年7月22日 透過行動裝置

McCafe新推出左芝士奶蓋系列都一段日子。小弟今日終於把心一橫去買杯黎試。之前睇過d食評,話最好飲係岩鹽焦糖咖啡咁話喎,所以小弟就點左杯岩鹽焦糖咖啡黎試下。

佢地既奶蓋味道都唔差,亦唔會覺得好唏。不過我道唔太中意佢地個岩鹽焦糖咖啡喇,稍微甜左少少。唯一缺點係冰度甜道都唔可以改,彈性太低。

服務方面,沖飲品既時間都唔算快,同其他台式飲品/水果菜既時間差品多。不過見到佢地人手都唔太夠,只得兩個人,感覺有點吃力的。

造訪日期: 2019年7月
感謝 kenku216
2019年5月30日

McCafe今次推出爆谷系列: 咖啡及蛋糕
咖啡上加cream及焦糖醬, 最後再加幾粒焦糖爆谷, 味道不算甜, 但爆谷第一時間要先食
芝士蛋糕厚實幼滑, 焦糖同芝士味都唔算濃郁

造訪日期: 2019年4月
感謝 winnie7713967
2019年5月25日 透過行動裝置

這天特地再挑戰最近推出的奶蓋飲品,之前喝過奶蓋過黑咖啡,並不欣賞奶蓋部份,這次試試草莓口味的,依然覺得奶蓋太濃稠,還好草莓飲品部份不錯。

造訪日期: 2019年5月
1  感謝 AudreyPO4

去過McCafe嗎? 請分享你的經驗!

US$USD
台灣