“收銀員態度奇差”

紅茶冰室 (觀塘)
香港排名第3,480 (共15,534家餐廳)
周圍地區: 觀塘區
周圍地區: 觀塘區
2021年3月24日

觀塘收銀員一啲禮貌都冇!係差先真,好好禮貌問佢外賣要加幾錢,她黑著臉話唔知,照叫,但佢又知收幾錢,之後找錢都係大力掉落枱,估唔到問下野都踩親佢,唔通佢係老闆,可能覺得多人幫襯根本唔休做,唔志在我個外賣,朋友帶我去,我叫朋友不要再去

造訪日期: 2021年3月
感謝 YanYan24032021

2021年2月14日

我係一個好鍾意食沙嗲牛肉麵嘅人,這是其中一間我最鍾意食嘅一間,呢間沙嗲牛肉麵早餐永遠沒有令人失望,雖然做到連鎖式嘅數量,但係佢嘅沙嗲牛肉麵仍然保持水準,因為我除咗早餐時間之外,沒有在其他時間光臨,所以唔知道午餐和晚餐的水準如何。 今日嘅沙嗲牛肉麵仍然和平常一樣,充滿花生的香味,仲有少少花生碎,唔會只有死鹹味,亦帶有少少沙嗲的獨有香味和五香粉的味道。 呢度嘅公仔麵我唔知佢點樣處理,但我相信佢同其他茶餐廳一樣,都係一早準備好,但係佢比我嘅感覺,很像剛剛煮出來的一樣,可能係因為個湯夠熱,使到牛肉麵放在枱上,可以很容易整散個面底。 其實個湯夠熱,呢個係基本要求,我試過食過好多茶餐廳嘅湯,只係微溫,完全沒有熱力,就算你個牛肉同埋公仔麵做得幾好都係冇用。 上網見到有個沙嗲牛肉麵關注組,佢哋話荔枝角有一間茶餐廳係香港數一數二,嗰間我都有食過,但係嗰間嘅水準唔係咁穩定,有時真係好好味,但有時真係可以平平無奇。 呢度嘅炒蛋我自己覺得份量偏細,我只係可以話係中等水平,但係個麵包就好好食,將啲炒蛋放喺麵包上一齊食簡直一絕。 呢一間算係有心做嘅茶餐廳,見到佢哋啲同事都好落力做嘢,食物同埋服務水準絕對稱得上達標,希望香港人唔係只得太X同埋翠X兩間選擇,競爭多啲,客人永遠在幸福!

造訪日期: 2021年2月
感謝 JohnBChan
2020年9月14日 透過行動裝置

每到午餐時間這間餐廳一定排長龍,不過餐廳地方大所以很快可以入座,不過這次不是分享堂食,而是食他們店的包包,他店的包包有很多選擇,我終於選定了就食紅豆菠蘿包買的時候個包熱辣辣,而且菠蘿包個皮好酥脆,一啖咬落去啲紅豆餡好多呀!我覺得紅豆菠蘿包做得好出色,食得好滿足三個字~好好味

造訪日期: 2020年9月
2  感謝 jacklin121
2020年6月3日

最好嘅地方係樓底好高,好開揚 入到去個感覺幾舒服

豬扒通粉唔錯 係冇坑紋嘅肥嘟嘟通粉~ 塊豬扒唔會太厚又唔會太薄, 就咁叉住嚟咬都得 至於個炒蛋同埋個丹麥多士... 係啖啖油... 超級油膩... 個炒蛋好似蛋黃多過蛋白好多咁‍♀️ 多士雖然係好香牛油味, 因為佢每一摺,都搽滿牛油 太肥喇

奶茶都幾好飲, 茶味重過奶味 咁就$48 都可以接受既

造訪日期: 2019年8月
感謝 Kennis D
2020年5月7日

今日公司清假,好開心可以訓到自然醒,同媽媽二點半去左食T,我地已經平日去估唔到餐廳都咁多人,好似個個人唔駛返工咁嘅。餐廳非常大十分闊落,一坐低望望餐牌,在明亮的燈光照射下過左膠的餐牌反晒光非常難望,桌枱玻璃也是反晒光看到有點眼花花。餐牌選擇甚多,二點半食下午茶係最好不過。點左兩個餐食,媽媽揸唔定主意究竟魚柳包定豬扒包好,結果就下佢兩款都點晒,她可以停下來唔駛再運算邊樣好。

芝士炒蛋魚柳包伴沙律 $38
薯仔沙律味道一般料唔多,炒蛋好滑但欠了蛋香沒有調味蛋味唔出,一大片芝士但唔溶,夾住魚柳食芝士味唔突出,魚柳炸粉薄身,滑蛋和魚肉味道接近,軟包夾住一大啖咬落去只feel到軟淋淋,味道唔太豐富,普普通通而已。

豬扒包伴薯菜 $37
食埋豬扒包比較下,豬扒包好味好多,味道和口感較全面,軟包中間夾住豬扒咬落有層次有口感,豬扒軟淋淋咬落有肉汁,豬扒面落了大量沙拉醬令成個包食落好juicy惹味,美味分加了不少。而薯皇炸得唔透食落唔脆有點失望,相信係缺憾美~

造訪日期: 2019年8月
感謝 cargolam

去過紅茶冰室 (觀塘)嗎? 請分享你的經驗!