“焗豬飯正呀!”

紅茶冰室 (觀塘)
香港排名第3,582 (共13,784家餐廳)
周圍地區: 觀塘區
周圍地區: 觀塘區

紅茶的菜式真係好出色!
次次諗唔到食咩做晚餐都會去紅茶解決。
好多間分店都去過~
今晚9點先食到晚餐,就去左近近地觀塘個間。

但今日先發現原來唔係間間分店都有小菜食。
平時旺角個間食開就有。
咁所以今晚就叫左一咖哩飯,一焗豬扒飯食

我點既係焗豬飯!真係要大大大讚!
飯底係炒飯,面頭芝士夠足,有拉絲
豬扒已切件上!好好味,好大碟。
以$55蚊呢個價錢,我用出色黎形容。

以男朋友既咖哩都係一樣好食。
但相比焗豬,今晚焗豬勝

造訪日期: 2020年5月
感謝 qqxmandy

2020年1月7日

這餐廳很厲害,長期排隊!這裏有很多不同類型的食物給選擇。食物味道很好,賣相亦都幾靚。但這裏的服務態度真是要改進一下, 每次入來的時候店員都不太有禮貌

感謝 KitmanW4
2019年12月7日

最能代表香港本土特色的茶餐廳,什麼也有得吃,推介新鮮出爐的港式麵包,雞尾包菠蘿包墨西哥包,熱辣辣又好吃。

感謝 Billbill08
2019年12月4日

早上經過,店外有麵包櫃,有很多款包,大大個菠蘿包只是六元,而且新鮮,有點脆皮,甜度適中,麵包鬆軟,以這樣的價錢比起大型連鎖麵包店更出色,值得試試。

感謝 Jasmine L
2019年11月19日 透過行動裝置

同事喜歡來這裡光顧,因為這裡有數張大檯供應,方便搵位。這裡的常茶也很經濟實惠,他的丹麥多士很好吃。另外,他的午餐份量很大碟,抵食!

造訪日期: 2019年11月
感謝 JoyceW2056

去過紅茶冰室 (觀塘)嗎? 請分享你的經驗!