“2019 Xmas gathering”

孖啡 (高氏大廈)
訂位
香港排名第2,596 (共13,941家餐廳)
周圍地區: 旺角
周圍地區: 旺角
2020年5月31日

一年一度同朋友聚會,又適逢聖誕節,想搵一個舒適嘅地方可以一班朋友坐吓,傾吓計,又食飽飽,所以就搵咗呢一間旺角嘅樓上Cafe,叫Double Cafe。佢有聖誕嘅Menu, 所以我哋就叫咗個一人$188嘅套餐,有三文魚沙律做前菜,有龍蝦汁海鮮天使麵,卡幫尼意粉,黑松露野菌忌廉意大利飯,仲有雞翼、薯條、魷魚圈、意大利肉丸、白酒煮蜆,有好多唔同種類,而且每個人都可以叫一杯特色飲品,但係我覺得份量好似唔多夠我哋咁多個人食,好似唔係好夠飽,唔知係唔係今次呢個聚會男生比較多,哈哈!

造訪日期: 2019年12月
感謝 ClaudiaW0228

2020年3月15日 透過行動裝置

樓上Cafe,又有得食,又有得玩,仲有得打卡影相添,又可以同朋友仔吹下水,談下心。呢到地方都大,分開兩邊房。
晚餐時間比較多人,但好快就有位可以入到去坐啦。
有好多不同款既♟桌上遊戲供你選擇。

龍蝦汁海鮮天使麵 $126
個龍蝦汁真係好香好味道呀,海鮮有青口、蝦,仲有魷魚圈添,有蘑菇,青椒,蕃茄仔,好多材料,天使麵仲要好多呀,值得選擇,食完好難忘。

卡邦尼煙肉意大利粉 $102
好Cream好多汁,意大利粉仲好爽口好煙韌,煙肉仲要好多。正正正。

英式炸魷魚圈 $53
魷魚圈炸到金黃色,又香又脆又爽口,配上個醬汁仲好正呀。

飲品係用塔羅牌既名子給你選擇,好特別,總有一款你會愛上❤

✡塔羅牌特飲✡
⭐星星(蜜桃鮮打沙冰) $52 (跟餐優惠價補差價 $14)
好香濃既蜜桃味呀蜜桃伴你左右又冰凍又冰涼

⚖審判(青蘋果菠蘿薄荷檸檬沙冰) $52 (跟餐優惠價補差價 $14)
有涼浸浸嘅薄荷配上酸味味嘅檸檬,仲有青蘋果及菠蘿味,4款不同味道直接沖入你既味蕾。

造訪日期: 2020年3月
感謝 SukiYeung
2019年12月4日

每次黎開呢幢大廈買髮型用品,就會上黎孖啡到食飯,孖啡屬於傳統café類型,全梳化位,感覺優閒舒適。

軟殼蟹黑松露意大利粉
軟殼蟹炸脆卜卜,仲要係原隻上,都幾大隻,黑松露忌廉香濃,醬汁夠creamy,全部醬汁都可以掛係意粉上。

鮮茄焗豬扒飯
豬扒厚身,口感外脆內軟,有一層芝士鋪係飯上面焗,配埋酸酸甜甜既鮮茄醬汁,非常開胃。

午餐附送$38飲品一杯,超額須補回差價。

焦糖朱古力
焦糖味香濃,加埋朱古力亦唔會太甜,剛剛好。

咸柑橘蜜
咸柑橘味適中,非常潤喉。

造訪日期: 2019年10月
感謝 YY1212
2019年10月23日

孖啡的店主是愛咖啡之人, 店內空間很大,沙發座位很寬敞, 這裡的全日早餐很豐富, 有齊腸,沙津、煙三文魚、薯餅、炒蛋. 等等. 這裡的咖啡也異常出色.

造訪日期: 2019年9月
感謝 sorosin
2019年10月21日

餐廳座落旺角鬧市, 但餐廳環境十分寧靜!十分適合三五知己聚會。
餐廳內有提供不同的桌上遊戲供客人使用, 但感覺比較舊而家種類不算多。
餐廳食物正常, 飲品較出色.

造訪日期: 2019年8月
感謝 cherryfung001

去過孖啡 (高氏大廈)嗎? 請分享你的經驗!