“小型漢堡包店”
Burger Home的評論

Burger Home
線上訂購
香港排名第1,938 (共13,796家餐廳)
周圍地區: 灣仔/銅鑼灣
周圍地區: 灣仔/銅鑼灣

Work From Home 的日子除了自己會煮午餐外,
就是等需要出門的家人買外賣回來!
最近就吃了一間不錯的漢堡包店喔 ( ̄▽ ̄)/

海陸空三堡 ($72) -
分別是炸魚柳、豬柳和雞扒。
拿到回家開吃時~炸魚柳的皮還帶脆,魚肉很滑。
雞扒嫩滑得來也有肉汁,另外還有厚身番茄和爽脆的菜!
說是奇趣醬,但我倒是沒有吃出是什麼醬料來...

芝心牛肉漢堡 ($62)
跟前者的漢堡是同一個醬!
打開包裝時看到好像沒有那麼厚,
但原來打開的方向問題~整個很豐富且牛肉很Juicy
芝味濃郁,包的口感亦都不錯的喔!

造訪日期: 2020年4月
感謝 linglingdolly

2020年4月9日 透過行動裝置

位於灣仔的漢堡包專門店,午市經常大排長龍。午市套餐由$49起,包括一個漢堡包、薯條或雞塊及飲品。試了他他魚柳包,炸魚十分滑,屬誠意之作。

造訪日期: 2020年4月
感謝 TysonCat2018
2020年2月7日 透過行動裝置

位於灣仔的漢堡包專門店,店內有少量座位,亦可外帶。一個午餐百元以下,有一個漢堡包、薯條及飲品。試了一個芝士魚柳包,餡料很多,味道很好,是一間價廉物美的良心小店。

造訪日期: 2020年2月
感謝 TysonCat2018
2020年2月3日

聽同事話灣仔burger home價錢平,食落質素唔差,物超所值,材料新鮮。今日終於有機會試呢間burger啦。

我揀咗奇脆芝士魚柳包+薯條+飲品

奇脆芝士魚柳包, 塊魚柳炸到好脆,大大塊,即叫即炸,但食落又唔會好乾,送上口還熱辣辣,其實都幾juicy,唔錯!配菜係有好多,塊麵包都好好食,同埋醬都幾好好食。芝士味非常濃,但又唔會太heavy。好match!size係令你個口岩岩好夠大咬得到。
薯條都好食,加少少錢就有飲品+薯條,一個set 好full! 又平又好味,抵食抵食!!!

造訪日期: 2019年10月
感謝 SiuFan N
2019年11月27日

全部新鮮熱辣燙嘴,點了魚柳,雞扒及脆牛漢堡。個魚柳炸到脆卜卜,入面又滑溜溜,係我食過最好味既魚柳飽。個芝士脆牛好juicy, 食完一口接一口!

造訪日期: 2019年3月
感謝 嘉龍 吳

去過Burger Home嗎? 請分享你的經驗!