“一個月食幾次”

華嫂冰室 (灣仔)
香港排名第1,676 (共15,454家餐廳)
周圍地區: 灣仔/銅鑼灣
周圍地區: 灣仔/銅鑼灣
2021年6月7日 透過行動裝置

每個月都會幫襯兩三次嘅華嫂
以前必食芫荽皮蛋湯底
但宜家點解少咗咁多芫荽
近期反而覺得 喇沙湯底最好食好夠味。
豬扒軟熟好淋。
另外華嫂嘅麵包都幾好食, 外脆內軟
多幾個人食仲可以share幾款。

造訪日期: 2021年6月
感謝 picniclaw

2020年3月5日 透過行動裝置

食極都唔厭!

相信一定有聽過華嫂冰室!如此出名應該冇人唔識!
每次去到必點豬扒喇沙米線和冬蔭功煎午餐肉太陽蛋豆卜公仔麵,就算只是兩個人吃 都一定要點埋招牌芝士咸牛肉蛋豬仔包
配埋奶茶,簡直係無敵!
豬扒又大塊又 juicy, 午餐肉煎得香脆仲要厚切,豆卜索哂啲冬蔭功湯汁超正!
豬仔包無得輸 ,超級好味包又香脆
現在仲好好服務幫你分埋一半,免得自己切開搞到啲餡散開哂

如此長情每次來都點同一樣既野食,當然有原因
質素每次都一樣,超級好味!

造訪日期: 2020年2月
2  感謝 nnlsmc
2019年12月29日

今日放假好想食豬扒米線,諗起華嫂,打算碰碰運氣。3點幾去食下午茶,避過左午飯時間,果然唔駛排隊,太開心啦。除左米線,豬扒菠蘿包都係必食之選。價錢合理,味道不錯

2  感謝 ryangalaxy9255
2019年12月14日 透過行動裝置

阿張點餐
$36 《秘製雞翼米線》(+$8轉番茄湯底)
評分(10分滿分):8️⃣
食評:番茄雞翼米線很好吃,湯很濃,最後我整碗湯都喝掉有三隻雞翼,很大隻,滷水味很重,好入味! 米線份量也多,當作午飯剛剛好!加飲品有半價價優惠,但不包括樽裝凍奶茶。

$22 《樽裝凍奶茶》
評分(10分滿分):8️⃣
食評:樽裝就能避免冰塊溶解後的水令奶茶變淡,所以奶茶味很濃很好喝,甜度剛好!一個人吃不到這麼多哈哈,下次再來試試招牌菠蘿包和奶油多!

2  感謝 cheungleung
2019年12月4日

中午見門外沒人排隊,就首次進去嘗嘗,要了一碗豬潤牛肉芫茜皮蛋米線,材料很豐富,約兩個皮蛋,芫茜也很多,52港元,吃得很滋味。

2  感謝 Lillian S

去過華嫂冰室 (灣仔)嗎? 請分享你的經驗!