“招招積積,食得出色”
瘋狂小面的評論

瘋狂小面
使用外送服務
香港排名第115 (共14,738家餐廳)
周圍地區: 中環
周圍地區: 中環
2020年12月5日 透過行動裝置

一間好正宗的四川瘋狂小面:
而家好難食到正宗味道既擔擔面,昵到就可以滿足到我想食既擔擔面既味道
————————-
瘋狂大排麵…套餐:
主角排骨味道有點像鎮江骨的滋味,炆得夠焾入味、面線滑溜帶口感
配飲品:羅漢果冬瓜茶:
濃郁甘甜又健康,消暑又清熱
小食:泡椒鳳爪:
「又爽又辣又夠椒
食得招積我最椒」
♦️甜品:成都冰粉
滑溜溜又冰冰凍凍,又爽口又不會太甜的冰粉⋯⋯
—————————
瘋狂擔擔麵套餐:
➕鹵蛋:
一個好出色的擔擔面,足料又夠擔,足料花生醬、肉醬、蔥、青瓜絲、花生⋯⋯等等
味道仲調配得好出色。
「食得椒積,做人做事好出色」
配飲品:羅漢果冬瓜茶
小食:涼拌木耳:
夠爽口,又健康
♦️甜品:红棗銀耳湯:
滋潤養顏、甜品之選
—————————
小食
鐘水餃:
皮薄餡靚,一口餃子的味道、像吃紅油抄手的感覺⋯⋯就是好味道
————————
———————

造訪日期: 2020年12月
1  感謝 mmag4569mmag4569

2020年12月4日

冬天就緊係要食啲暖胃嘅野啦!今日勁凍放工又黎到川菜館食辣野暖胃。
套餐組合包哂主菜、飲品、小食,同埋甜品,我地兩個人分別試咗佢個湯麵同埋撈麵:瘋狂牛肉面同瘋狂擔擔面,我地都有啲怕辣,所以叫咗兩碗bb辣,對於我地呢啲唔太食得辣嘅人,我覺得可以接受。

兩碗麵都未埋到台就已經聞到好香嘅花生味,麵質好有咬口,調味唔算太重,剛剛好!

甜品我地點咗紅棗銀耳湯,同埋成都老冰粉。我好鍾意佢個冰粉,好似食緊啫喱咁好清新,仲可以解辣!

造訪日期: 2020年12月
感謝 workingwithfood
2020年12月1日 透過行動裝置

中環要食到平靚正嘅嘢梗係黎瘋狂小面。一個餐就包左主食嘅面,小食,飲品,同甜品。都唔需要$100。中環除咗瘋狂小面,邊度可以食得到。

佢嘅辣係正宗四川嘅辣,仲可以因應唔同人接受辣嘅程度,可以揀多麻小麻多辣小辣。好濃郁嘅湯底,一啲偷工減料都冇。佢酸辣粉嘅紅薯粉口感煙銀,夾埋花生蔥同芫荽,非常之好食。其他嘅面食,亦都可以俾你揀白湯,即係唔辣。

另外,我嘅100分推介係佢嘅成都冰粉。啫喱狀嘅口感,唔會話太甜,反而一種清爽嘅感覺。

感謝 David L
2020年11月12日

瘋狂小面

咁啱去開中環見到呢間食川菜嘅鋪頭裝修帶點古香,覺得幾有feel就入咗去試下啦

餐廳有唔同嘅套餐組合可以叫~ 我哋就四款種類都試曬……包括有麵食、小食、飲品同埋甜品

瘋狂大排面
本身想要燒白面(豬肉)試下, 但係呢款面係限量供應去到已經冇曬所以就叫咗大排面~
大排好厚但係估唔到肉質鬆軟~ 而且食得出係用滷水醃製再加上四川嘅香料味道濃郁

瘋狂肥腸麵
好厚肉,而且將內壁嘅肥膏清得十分乾淨,所以入口完全唔覺得油膩

紅油耳片
即係紅油豬耳啊,除咗入味之外份量亦都好足夠

棒棒雞
棒棒雞其實即係薄切既口水雞,雞肉嫩滑,醃得好入味,加上 口水汁令人食唔停口

紅棗銀耳湯

成都老冰粉
口感好似啫喱,上面配有山楂碎、芝麻、酒釀、提子乾,好道地既甜品啊

感謝 Kitmangor
2020年11月12日 透過行動裝置

瘋狂小面係樓上小店 要細心dd先揾到
正宗四川風味 甜酸苦辣咸 當然可以自己減麻減辣
點左套餐 涼拌雲耳加左米醋 酸甜味道好開胃
小食涼菜 夫妻肺片 牛舌同牛肚沒有異味 加入紅油,花椒,辣椒 麻辣鮮香 越食越辣
牛肉醃得好入味
紅糖味好香好出✨

瘋狂小面Crazy Noodles
中環士丹利街66-72號佳德商業大廈1樓

感謝 momoeats3

去過瘋狂小面嗎? 請分享你的經驗!

US$USD
台灣