“蟲草花雞卷米線”

譚仔雲南米線 (南豐廣場)
香港排名第6,732 (共15,375家餐廳)
2021年5月7日 透過行動裝置

譚仔竟然連母親節都有期間限定米線,有期間限定加持,當然要試吓。

母親節限定嘅喺岩哂媽咪食嘅滋補養生蟲草花雞卷米線,喺5月8到9號期間每檯會送笑口棗一碟同埋食米線可以加$8配鮑魚一隻。

先講碟笑口棗,雖然喺少d但絕對唔喺行貨,酥脆夠芝麻香。

蟲草花雞卷米線非常足料,有補身嘅蟲草花、杞子、雲耳等食材,加埋啖啖肉嘅嫩滑去骨雞卷同溏心蛋,配埋陣陣酒香香嘅花雕酒雞湯底,食得出香濃藥膳嘅味道。

至於加配嘅鮑魚有驚喜,口感爽脆彈牙,有咬口得黎唔會太韌,拍得住酒樓水準,$8超值。

@tamshop_jh #譚仔雲南米線 #蟲草花雞卷米線
#譚仔姐姐愛你 #都係想你開心姐 #thebridgehk

造訪日期: 2021年5月
5  感謝 delish_hk

2019年5月14日 透過行動裝置

放假一般都會吃得清淡一點,就在家附近吃碗麵,現在三哥雲南米線的分店愈來愈多,開得就像7-11便利店,總有一間在左近,看來已經超越了我最愛的麥當勞了。

假日中午要等候位置,店內的生意很好。入座後也要跟人搭臺。

點了一碗清湯腩肉和酸菜炸醬清湯米線。

等了十多分鐘,終於上菜了。我覺得腩肉有種怪怪的味道,而且是白汋的關係,已經失去肉香。

所以我比較喜歡炸醬,因為味道比較重,哈哈!另外我也很喜歡吃酸菜,酸酸甜甜的很開胃。

造訪日期: 2019年5月
感謝 mini454
2019年5月10日 透過行動裝置

去譚仔食米線要加$7先有凍檸茶 其實覺得唔係好抵㗎 要加錢先有嘢飲嘅 不過叫咗個雞肉魚蛋腩肉 小辣 同埋辣豬耳 全部都係辣所以唯有叫個凍飲 如果唔係一定食得唔暢快

雞肉魚蛋腩肉 小辣 好味呀幾好味 其實食譚仔真係冇乜挑剔 因為無論係米線呀配料呀配菜呀 間間都差唔多味道 最緊要送到上枱面嘅時候夠熱就已經幾好味 辣豬耳嘅味道都OK呀 咬落去豬耳嘅骨頭爽脆 辣辣地幾開胃

造訪日期: 2019年1月
2  感謝 Gary_ChanChan
2019年1月16日 透過行動裝置

今天到銅鑼灣分店午餐,點了雞肉墨魚春卷酸辣米線。雞肉切得很碎,但味道是不錯的;墨魚春卷是新選擇即管試試,彈牙但味道一般:湯底恰到好處不合過辣,不用點凍飲也可整碗吃掉。

造訪日期: 2019年1月
感謝 patilai
2018年12月18日 透過行動裝置

今晚我要快吃晚飯,所以來到譚仔雲南米線。要了蕃茄湯底,雞肉和生菜米線,不錯的呢!待應生都很快速上菜!

造訪日期: 2018年12月
感謝 MikeC702

查看過譚仔雲南米線 (南豐廣場)的旅客也查看過

中國香港
中國香港

去過譚仔雲南米線 (南豐廣場)嗎? 請分享你的經驗!