香港
搜尋

“lunch”
唐記包點 ()的評論

唐記包點 ()
香港排名第2,024 (共13,951家餐廳)
2019年9月14日

通常只嘆個熱辣辣菜肉包行住食,難得夏天季節唐記有新產品,流心阿華田包! 話明流心真心極度流心!香濃阿華田流心饀料無得頂,拿返公司8分鐘的路程,返到Office還如圖中咁湧流而下

造訪日期: 2019年9月
感謝 152maw

2019年8月26日

非常喜歡吃他們家的點心,因為這裡所有的菜都非常的新鮮,,人多的時候需要等位,不過也很值得等待,菜板很豐富,價格還便宜性價比很高。

造訪日期: 2019年7月
感謝 Sunnyhk223
2019年7月24日

唐記包點在很多鐡路站也有分店,非常方便,一時想吃點小食可以來買蒸包吃,一個才幾元,還有不同蒸飯,飽肚又便宜,經常放工買回家當晚餐。

造訪日期: 2019年7月
感謝 manymomo
2019年7月8日

一講起唐記大家都只係諗起包,當然我都係,哈哈!但今次我想講原來佢個支奶茶勁好飲,因為我本身對奶茶都有D要求。平日都一日一珍奶,而且對港式奶茶要求更甚,所以好推介大家試佢哋支奶茶。都算幾大支,價錢又唔算貴,加上你飲落去會飲到佢好滑同勁香嘅奶茶味。然後發現,原來加佢哋既包加埋奶茶飲都唔錯。而且超級抵,加埋所有都唔駛$20,啱哂我呢D糧尾朋友。大家都不妨試下呢個組合,絕對喜出望外!

造訪日期: 2019年3月
感謝 CHIUW61
2019年6月17日 透過行動裝置

唐記包點位於港鐵灣仔站 A3 出口,一過馬路便可到達,而發現每天早上都人頭湧湧的。
咁多人會排隊買,不外乎幾個原因:一) 可能方便、二) 夠經濟實惠、三) 真係好味
究竟點解會咁多人排隊呢?

每次我早上見到都大排長龍,只好放棄求其次。
而今日落雨濕納納,真係唔想周圍走,原路經過時,發現剛巧不用排隊,當然立即上前試下啦。

唐記包點(灣仔店)分了左右兩邊,一邊負責點餐,而另一邊則負責取餐的。

原來唐記包點都有套餐供應: 蒸飯+點心配凍頂烏龍茶 $44,而且更有蒸飯劵賣$260/12張,平均一張$21.7,都算抵食呀!!

店內更設有新口味,香滑奶茶(標榜無添加防腐劑及人造色素),都只售$12。

主menu,發現原來蒸飯、點心、蒸包,每一款都有好多款選擇,緊有一款岩你。

咸蛋肉餅飯 - $26
有粒咸蛋黃在肉餅的中間,加添了一種咸香味,而且肉餅厚肉食落更有口感。
香滑奶茶 - $12
奶茶飲落香滑,擁有濃厚茶香,估不到唐記都有這樣高的質數。

豉汁蒸鳳爪 - $18
色澤棕紅,辣味十足,非常惹味。

秘製金錢肚 - $18
金錢肚厚身,而且軟腍,搭配其濃汁,十分口香。

總結:食左一款飯加兩個點心再加埋飲品都只是$74,真係抵,又經濟又好味,難怪這麼多人購買。

造訪日期: 2019年6月
感謝 JaydenCSH

去過唐記包點 ()嗎? 請分享你的經驗!