“高性價比lunch set 🍽”
辦館的評論

辦館
香港排名第158 (共652家咖啡和茶)
周圍地區: 上環
周圍地區: 上環
2021年3月26日 透過行動裝置

小編去食個日都見到好多人飲酒嘆咖啡,感覺好嘆好chill環境比較清靜,座位都幾闊落,好啱約朋友傾下計,又唔使驚俾人趕以灣仔呢個地段黎講,lunch set算係幾抵食,而且質素都有返咁上下
牛頰肉配薯蓉
有少少似西化咗嘅薯仔炆牛腩薯蓉好滑好creamy,小編不嬲唔太鍾意薯蓉都覺得幾好食牛頰肉都炆得幾入味,不過有少部份有啲啲鞋口呢個set份量比較少,適合鍾意輕食嘅女仔
蘆筍蟹肉忌廉意大利飯
非常推薦呢個飯,好多好多蟹肉,估唔到呢個價位都咁足料另外個飯做到好正宗,飯偏硬身,好多餐廳俾貴一倍價錢連呢點都做唔到跟餐叫咗杯紅豆抹茶鮮奶,唔會太多紅豆變得過甜,搶咗陣抹茶味,抹茶味亦濃得黎唔會太苦澀
味道: 3.5/5
環境: 3.7/5
‍‍服務: 3.5/5
衛生: 3.5/5
價錢: 3.5/5

造訪日期: 2021年3月
感謝 trapezexplore

2020年10月13日 透過行動裝置

早期的上環,辦館多由外國人經營,今次去左上環呢間辦館 「 辦館 Lof 10」,以前確實係間辦館,門口仲留下左古老鐵閘。而辦館 Lof 10,位於上環既香港醫學博物館隔離,雖然要行一條長樓梯,但環境悠哉恬靜,好適合週末到訪。

香脆芝士白汁雞肉焗長通粉
最特別係上面有層脆脆面,以蒜香味的麵包糠焗到脆卜卜,配合超掛汁的長通粉

西班牙黑毛豬火腿芝士三文治
黑毛豬脂香油香濃郁,配合烘焗過的香脆麵包和清爽沙律,讚

巨峰提子梳打
冰爽清涼,酸酸甜甜好似初戀❤️

鮮奶抹茶
抹茶鮮奶質素都好好,抹茶濃郁,奶泡綿密,大愛!而辦館仲有個特別服務可以自選圖片或短語印喺咖啡上面,印短語+$10 ,印自己嘅相就+$18,我就揀咗週末最重要既字:Relax❤️

造訪日期: 2020年10月
1  感謝 tomandcharlie_diary
2019年10月13日

這家有兩個分店,感覺這一家比旺角那一家比較有意思點,比較有生活氣息。咖啡很好喝,雖然這次沒有點其他食物,但是感覺很好!

造訪日期: 2019年9月
感謝 MTLeeStyle
2019年5月5日 透過行動裝置

慢活 | 辦館(香港)

香港上環裕林臺1號地舖B

上環是個有趣的地方,低處熙熙攘攘人來人往,一旦您沿石梯向高處走走‍♂️卻又是另一番文藝安靜、別有洞天的好地方,這間「辦館」就是一間薄有名氣的小店 ☕️

舖面以藍、灰色為主,之後是木製的桌椅、老鐵閘,嗯,對的,沒有什麼花巧裝修,但又不期然讓人喜歡店主在藝術及室內設計下的功夫,同時感覺每一個角落都可以拍到偽文青的相

食物方面,點了Rose Latte and Rainbow Cake

Rose Latte,是啖口的咖啡甘醇,淡淡的花香,適合我的胃口

Rainbow Cake ,是店主聯同 ig小店合作而來,賣相吸引,不過個人認為味道稍甜

價錢:HK$ 110(套餐價,包蛋糕連飲品)
賣點:環境非常清靜的咖啡店,輕鬆愜意地享受好咖啡

推介 - 8/10

造訪日期: 2019年4月
感謝 kkncchung
2019年4月29日

入到辦館時間好似停頓咗,完全忘記生活上既煩憂。All Day Breakfast $148用心製作既一份All Day Breakfast,德國香腸界咗花,煙肉味道唔會太鹹,比較少有All Day Breakfast 用上溫泉蛋,感覺好新鮮,最大驚喜一定係多士,烘得岩岩好,外脆內軟,同埋多士本身有牛奶味,令多士更加好味。日本和牛漢堡扒溫泉蛋飯 $168和牛漢堡扒份量十足,切開好軟熟,唔會乾巴巴,醬汁好好味,用黎撈飯一流,仲有粒溫泉蛋,蛋白嫩滑,唔需要太多調味都已經好好味。

造訪日期: 2018年8月
感謝 CHIUW61

去過辦館嗎? 請分享你的經驗!