“辻利茶舖【黑糖抹茶牛奶珍珠】”

辻利茶铺 (apm)
香港排名第255 (共616家咖啡和茶)
周圍地區: 觀塘區
周圍地區: 觀塘區
3 週前評論 透過行動裝置

近年嚟黑糖珍珠鮮奶喺香港嘅風潮都幾盛行,成日經過見到唔同嘅飲品店都有好多人喺舖頭外面排隊。今次行經觀塘APM廣場,見到有間日式cafe——辻利茶舖TSUJIRI Hong Kong,於是諗住試吓 ☺️

黑糖抹茶牛奶珍珠 (凍) ($38)
Black Sugar Matcha Latte with Tapioca
- 呢間係抺茶專門店,同埋本身都鍾意抹茶,所以都叫咗呢杯
- 抹茶味超道濃郁,甜甜哋有少少回甘,中和咗黑糖嘅甜味
- 黑糖味都ok突出,幾香
- 牛奶令到成杯飲品昇華咗,入口順滑
- 珍珠Q彈,食落煙煙韌韌,幾有咬口

如果下次有經過,一定會再飲番杯

造訪日期: 2020年10月
感謝 bon_bon_foodie_zone

2020年1月29日 透過行動裝置

叫了這個set,但分量太少,以五十多元唔飽,有點不化算,但味道卻很好,如果唔肚餓幫襯的話,是可以的,飲品可加錢買特飲,frush

感謝 janicek590
2020年1月27日 透過行動裝置

點了抹茶新地(原價$58),另一旅遊App買的coupon($46另有折扣),質素算不錯,雪糕很滑,抹茶味不夠濃,底下的抹茶jelly好吃。可以考慮不要中間一層cream。

感謝 kclauhk
2020年1月3日

前兩日喺觀塘嗰邊返工,所以就過咗嚟試一試呢一間辻利茶舖,唔敢食佢哋嘅芭菲,因為網上面嘅評論好壞參半,所以就小試牛刀試咗抹茶厥餅,抹茶味都重嘅,帶點回甘,厥餅可以再煙韌啲,但係呢嗰個價錢值得一try

感謝 Ohmyruby
2019年12月31日 透過行動裝置

之前來食過他的抹茶雪糕,我覺得他的抹茶味香濃,又沒有苦澀味,真的不錯。今天過來試他的茶漬飯,原來也很好味,令我對茶漬飯改觀!

造訪日期: 2019年12月
感謝 JoyceW2056

去過辻利茶铺 (apm)嗎? 請分享你的經驗!

US$USD
台灣