“🥇好岩兩口子拍拖小餐廳🥰”
Starry Night的評論

Starry Night
訂位
線上訂購
香港排名第3,576 (共13,987家餐廳)
價位: US$19 - US$45
周圍地區: 油尖旺區
周圍地區: 油尖旺區
4 週前評論 透過行動裝置

好多時夜晚收工夜星期六日又懶好耐都冇同波波去食個Dinner 拍下拖其實今次都係懶懶地搵到屋企附近有間行都行到去既小餐廳:Starry Night 聽落去都好有詩意❤️就同波波去拍下拖試試☺️
懶得諗就叫左個威靈頓牛扒set 包左前菜:蘋果鵝肝唔太油膩,感覺岩岩好周打蜆湯:望落去好杰咁但食落去又入口好順好甜好多蜆肉,完全冇腥味平時飲呢啲多數比埋啲腥腥既蜆本身想試個蟹肉飯,但點知話日本未番貨下次一定要黎食!今次就試左個黑松露意粉 超creamy雖然個黑松露味冇好突出,但菇菌類超多超足料仲要大大碟!
主角威靈頓牛扒,知道好多人都好講究 我同波波就好少食,唔專業咁覺得酥皮夠脆、蘑菇醬好夠香、肉都夠淋係有少許幼筋好彩以老人家我既牙力都咬到成餐飯都有條魚仔陪住我地游來游去好有情調咁☺️傾落先知條魚仔叫Donald 波波話下次黎都要叫番Donald 陪坐睇嚟波波大人都滿意今次小弟既安排❤️拍拖耐左有時都應該要浪漫下 氹下人先得唔可以太懶

造訪日期: 2020年7月

推介

造訪日期: 2019年11月
感謝 chengpl
2019年7月27日

餐廳地方骨子,裝修別緻又有情調,環境舒服。呢度主打傳統英式威靈頓牛柳,成個set包埋鮑魚或者鵝肝都只係$598,除左呢個威靈頓牛柳set之外,仲有d抵食既二人晚餐,包左餐湯、前菜、小食、pasta或者risotto、同主菜,價錢都只係$378起,想食好d,可以選擇加錢升級。

造訪日期: 2019年7月
感謝 MingK157
2019年4月26日 透過行動裝置

半年前食過晚餐覺得唔錯所以期望午餐也不差,結果有點失望。

午餐揀左牛扒同意粉。牛扒大約百幾,但質素好差,同花x餐廳咁既質素。我寧願你收我貴d俾d好既質素,畢竟兩間餐廳走既係唔同路線,我會對呢間有多少少要求。

意粉沒有任何特別,唔可以叫好食。可能同區有間既午餐太高質而價錢唔差遠,但好食好多。總捨而言,晚餐可試午餐就有待改進。

造訪日期: 2019年4月
感謝 dorothyy125
2018年10月5日

餐廳最近推出二人威靈頓牛柳套餐,有頭盤、餐湯、意粉或燴飯,及主角威靈頓牛柳。根據侍應介紹,澳洲牛柳以慢煮方法處理,塗上一層野菌鵝肝芝士醬,外面再包上酥皮,接到落單後才放入焗爐焗至牛柳五成熟。

輕煎鵝肝

輕煎鵝肝厚厚的一塊,撲上麵粉煎封,煮得剛熟而且外脆內軟,柔滑甘香。鵝肝下有略帶酸性的果粒,清酸醒胃。

日本磯燒鮑魚

日本磯燒鮑魚吸滿濃郁湯汁,肉質鮮嫩彈牙,用牙輕輕一咬即開,濃鮮味於口腔內久久不散。

周打蜆湯

濃稠的周打蜆湯充滿牛奶及忌廉的香味,口感細膩。加入鮮蜆,天然的鮮甜味令湯的味道更鮮美。切成粒粒的紅蘿蔔與西芹沉於湯底,煮得軟腍。此濃杰的clam chowder令人飲後感到滿足。

白酒蟹肉燴飯

此燴飯既有蟹肉蟹膏黑蟹籽,又有原隻炸軟殼蟹,味道濃郁豐富。燴飯飯芯有一點硬,帶有嚼勁亦減輕芝士飽重感。

威靈頓牛柳

牛柳上枱時已經切開兩半,擺設得像太極圖案。面層的酥皮香脆而且完整,酥皮沒有沾濕變糊,中間的野菌鵝肝芝士醬乾身味道香濃,入面牛柳焗至五成熟呈現誘人粉紅色,軟腍又肉汁豐富。

藍蝶花檸檬特飲

牛柳套餐沒有特別包括餐飲,叫了杯藍蝶花檸檬特飲。藍蝶花本身味道就不濃,但與檸檬混和後呈現紫色比較吸睛,檸檬與薄荷味比較突出,清新怡人。

造訪日期: 2018年10月
感謝 ScorpionJCY

去過Starry Night嗎? 請分享你的經驗!