“《鹹味曲奇🍪特色港式口味🇭🇰》”
港嘢茶檔的評論

港嘢茶檔
香港排名第4,084 (共15,239家餐廳)
周圍地區: 九龍城區
周圍地區: 九龍城區
2021年3月7日

今次食咗款都幾震驚味覺嘅曲奇 @bravo.cookies_hk
呢間香港曲奇店專賣啲具有香港特色口味嘅曲奇
唔通係打造出香港特色嘅手信?
我哋呢款係一罐2兩口味
分別係蝦籽瑤柱同香辣脆蝦
第一啖先淡淡嘅甜味隨後強烈嘅鹹味就會湧出來
蝦籽瑤柱有蝦籽嘅鹹香同食到一粒粒嘅口感
麻辣脆蝦帶啲辣味比蝦籽瑤柱更鹹更搶味
蝦味同海鮮味好突出應該喺我哋食過最重口味嘅曲奇
2款曲奇口感都好鬆脆,應該喺用咗唔少牛油
草根第一次食都俾佢嚇一嚇
食一般曲奇食到悶可以試吓呢一款,適,️重口味人仕/唔鍾意甜食嘅人
以我哋所知另外仲有麻辣味,有冇中意食辣嘅勇者想挑戰下
已我哋所知除咗沙田新城市中心,灣仔同九龍城都有售賣點

港嘢茶檔 (灣仔)
灣仔譚臣道8號威利商業大廈地舖

造訪日期: 2021年3月
1  感謝 Grassroots-Ruby

2019年10月27日 透過行動裝置

哩間茶餐廳每次經過都好想試,但每次都一早諗好食咩所以都無試哩間今日的起心肝係黎食哩間點知原來勁多人食,兩排隊等位☺️☺️餐廳既裝飾係好vintage係一間玩味既茶餐廳等左陣就有得入啦,原本想食豬潤通粉架,不過話無豬潤,即刻轉左「叉燒意粉」「黑松露炒蛋」飲凍央同埋「咸鲜牛肉三明治」三文治好快到啦,賣相好大份好靚仔仲有烘底架,食埋香蔥既味道,配埋鮮牛肉,好好味呢,只係炒蛋可以保持有小小蛋醬就好啦杯凍央有啲跌眼鏡,因為好日都唔飲央,點知哩杯央既啡底竟然係煲窿左,所以不得不換過杯,我地換左杯奶茶,不過茶底都係唔得,睇黎哩度既野飲要多加努力呀「叉燒意粉」係好味既,叉燒好滑,唔係hea野,意粉煙煙unun,忌廉湯底正,「黑松露炒蛋」好好味,質地岩岩好多士細細塊,脆口既

造訪日期: 2019年8月
2  感謝 ckcmt23
2019年7月20日 透過行動裝置

厚切餐肉蔥蛋好吃,多士烤的好好吃,蛋加了蔥花好香好好吃,奶茶好香好好喝。店面不大,復古味濃厚,很好拍照打卡。

造訪日期: 2019年7月
2  感謝 Debbie0810
2019年6月12日

位於九龍城的特色茶餐廳,老闆是一位香港80年代的歌手,剛開張時食物水準十分高,但老闆已很久沒有在餐廳出現,不知是否老闆不在,服務員態度懶散,食物質素也差了。

造訪日期: 2019年6月
感謝 TysonCat2018
2019年2月18日 透過行動裝置

通常明星開嘅餐廳都係名氣大但唔好食,但呢間茶檔又估唔到好食呀!而且份量都唔少抵讚
我朋友知道我好喜歡食肉餅所以極力推薦我食肉餅三重奏(黑椒乾葱煎肉餅、馬友香煎肉餅、XO醬煎肉餅)我個人覺得馬友好好味另外滑蛋沙爺牛肉厚切也不錯其他麵餐就一般般啦!飲料還可以!
店內裝潢好有舊式香港feel ~好得意!店員服務説真的就一般般,反而老闆就好nice

造訪日期: 2019年2月
感謝 jacklin121

去過港嘢茶檔嗎? 請分享你的經驗!