“值得支持既小店!”
孖寶小館的評論

孖寶小館
香港排名第3,132 (共13,941家餐廳)
周圍地區: 北區
周圍地區: 北區
2020年6月3日

想支持小店經營嘅話, 去上水舊墟就啱喇。

餐廳入面,有塊大黑板寫滿哂人氣精選,
幾有心思 孖寶小館嘅款式都好整全,
有成11款頭盤同小食
但係由於太肚餓,就無試到,
直接叫左3個main course
兩個人叫一份pizza, pasta 同肉眼扒,簡直係大滿足!

開波黎個南瓜湯同香草包都好唔錯, 個湯完全無青草味 好濃!
足料,讚! Pizza叫左意式風情薄餅, 最正係超濃郁芝士味,
有齊車打,水牛同巴馬臣芝士。 仲可以拉絲!

造訪日期: 2019年10月
感謝 Kennis D

2020年2月28日

最近上水區人流少左好多,餐廳亦都少左好多食客。
下午茶時間比較冷清。
食物質素不錯,下午茶餐唔貴,肉醬意粉Ok,咖啡合格。

造訪日期: 2020年2月
感謝 Lasorom
2020年1月14日

下午來到餐廳坐滿哂人,店員態度很好很有禮貌,等候約5-10分鐘就安排了位置比我們Tea set好抵食,大部分set都平lunch $10,但今次去未到下午茶時間,所以只好叫Lunch set
------
1. 芝士牛肉漢堡 4.5/5

等左約15分鐘,漢堡包終於送上 每一條長薯條都灑上味粉,香脆之餘仲好夠味漢堡包外觀睇已經感覺到鬆脆,麵包經過烘底,入面再配上芝士、蕃茄、紫洋蔥、生菜,一啖食落去好滿足!加上牛肉好Juicy,有牛味唔會煎到好乾,小店冇收加一服務費,真係幾抵食☺️

造訪日期: 2019年11月
感謝 travelovernfoodie
2019年10月22日

年初來過吃晚餐,對這裡的沙律及pizza回味無窮,一直想找機會再來吃,今天終於得償所願了✌️

原來今次轉了新Menu,沒有之前那款沙律,我們就點了另一款,亦絕不遜色,水準一樣是這麼好

煙三文魚凱撒沙律$88
足料好味,三文魚及沙律菜也很新鮮,沙律醬汁醒胃

欖油菠菜雜菌蕃茄意粉$78
用上幼嫩原條的菠菜,很特別,意粉彈牙

瑪格麗特薄餅$88
材料有辣肉腸,青椒等,芝士夠濃厚,餅底薄脆

烤蜜汁雞翼$58
擺盤美觀,雞翼烤得剛好,非常惹味

檸檬雜果花茶 及 加勒比之夢花茶(跟餐)
花茶芬芳四溢,味道濃郁

造訪日期: 2019年10月
感謝 unizfree
2019年9月27日 透過行動裝置

來過很多次了,免收開瓶費也是我一再回頭的原因。食物用心去做,還有即磨咖啡。好好味。唯一想給點意見的是黑松露醬薯條。就是炸薯條伴黑松露醬。如果將薯條和黑松露混合在一起會更加好。

造訪日期: 2019年9月
感謝 c1083

去過孖寶小館嗎? 請分享你的經驗!