牛角日本燒肉專門店 (大角咀)
線上訂購
香港排名第2,705 (共13,926家餐廳)
周圍地區: 旺角
周圍地區: 旺角

今次食左個燒牛肉放題,價錢都只係273另外包加一服務費,佢既牛肉好好食,質地好好,飲品都唔錯,有好多味可以選擇。

感謝 chigorxd

2019年8月24日

之前得旺角個間有buffet 放題,依家開始慢慢其他分店都有放題了
可能因為轉左放題關系,有d肉送到台仍然係偏凍,未完全解凍
不過整體都可以接受
會再次幫襯

1  感謝 lifecatcher
2019年8月6日

牛角在日本有數百間分店,在香港開業以來一直深受香港人愛戴,雖然食物價格合理,但想大快朵頤一番的話也稱不上相當便宜,而牛角放題正正就能滿足到不理價錢盡情任點任吃燒肉的欲念。

位於雅蘭中心的牛角Buffet尤其是在晚上七八時定必大排長龍,所以每次光顧都會提早於大約六時入座,價錢由每位$248的第一級至$698的第五級不等,而我則大多選擇第三級或第四級,分別為每位$338及$388。綜觀而言個人覺得牛角Buffet的食物水準能得以保持,沒有將貨就價或是濫竽充數,可以痛快淋漓地盡情享用各款燒肉及餐點實在是物有所值,對於如我一樣的「食肉獸」更加是物超所值。

除了可以透過平板電腦下單選擇食物之外,亦設有自助區供應各款沙律、前菜、甜品及飲品。當然不少得牛角名物牛角飯,自行添加紫菜及醬汁,另外再點一隻溫泉蛋拌飯口感更是豐潤渾厚。

眾所週知,價錢愈貴等級愈高的套餐可選的肉類級數亦會較高,而食物選擇亦更加多元化。個人最喜歡極上和牛板腱肉、牛肋肉、和牛牛腹胸及一口牛,脂肪雪花紋理分佈平均,入口油潤豐腴;而且肉類色澤鮮豔,亦沒有出現解凍不當導致肉質過硬或滲出血水的情況。除了牛肉之外芝士雞腿肉亦深得我心,雞腿肉嫩滑再沾上熱溶後的拉絲芝士,芝士味不重但層次更加豐富。

感謝 Voracious1006
2019年6月23日 透過行動裝置

突然想食日本燒肉,所以就去牛角睇下。
除左放題價錢,仲可以選定食。
不過想食多d肉嘅我就緊係揀咗放題。
牛肉依舊好食,貪得意叫咗個豬大腸... 咬一細啖就放棄咗
仲有必食佢嘅牛角飯

造訪日期: 2019年6月
感謝 Yvonne1616
2019年6月23日 透過行動裝置

午市套餐係幾抵食,$158有和牛食,牛角飯任添到飽為止。要平小小的選擇都有。不過和牛食落係唔同D,脂肪分佈均勻,食落唔會覺得肥膩,好味。

造訪日期: 2019年6月
感謝 walker0334

查看過牛角日本燒肉專門店 (大角咀)的旅客也查看過

中國香港
中國香港

去過牛角日本燒肉專門店 (大角咀)嗎? 請分享你的經驗!