“平靚正既火鍋放題!👍🏻👍🏻”

牛牛台式鴛鴦火鍋
香港排名第5,025 (共15,296家餐廳)
4 週前評論 透過行動裝置

✅牛牛台式鴛鴦火鍋
係旺角既火鍋店有唔少
淨係創興廣場都有好幾間
呢間牛牛專食台式火鍋
我都食左好幾年了
真係好抵假日都係$158一個人 免收加一 食足兩小時!
平平地又想打邊爐真係唔錯既選擇!

火鍋 $158
呢到食鴛鴦鍋係唔使另外收費既
本身已經包左鴛鴦鍋
話明食台式火鍋 又點可以唔叫麻辣湯呢
我覺得佢呢到既麻辣湯係幾好食 好香但又唔會太辣
唔太食辣既朋友都食到啊
呢到係放題形式 會有4個凍櫃可以出去自由夾配料
呢到既配料都幾充足 仲有大家呢排鐘意既鴨血,鵝腸
基本丸類,雞,少量海鮮仲有多款菜
配料黎講我覺得種類好唔錯
牛,豬同魚,蝦既海鮮就要自己係張紙到叫既
飲品方面有茶,汽水仲有啤酒添
最特別係有得飲支裝汽水 而家唔係好多地方有得飲lu~
仲有雪糕同甜品櫃 不過我就覺得佢既甜品就唔太好食
所以集中食火鍋啦!

味道: 3.3/5
賣相: 3/5

地址: 旺角彌敦道593-601號創興廣場15樓

造訪日期: 2021年4月
感謝 foodiesdeviljan

2019年2月25日 透過行動裝置

本身看到$158不用加一的價格在旺角是十分吸引,但是食物質素卻出奇地差。牛肉、豬肉和羊肉每一次最多只可以點三碟,我明白是避免浪費食物,但即使是晩上九時人流不多的時間也要等接近十五分鐘,而且牛肉上有小量黑色的不明物體,十分恐怖。唯一可幸的是湯底十分濃郁。

另外,即使是剛剛發出來的甜品也是變壞了,有一浸酸味,根本吃不到,十分遺憾。

造訪日期: 2019年2月
感謝 lo1111chung
2019年1月22日 透過行動裝置

寒冬裡最啱食的當然是打邊爐! 這天晚上來到這間餐廳,一出電梯已經非常多人在排隊,水洩不通。這間餐廳食物選擇多,一般的火鍋料都可以自取,其他牛肉、豬肉、海鮮則需要下單,但上菜速度快,不用擔心漏單的問題。值得一提的是雪糕種類非常豐富,雪條、雪糕球、雪米糍都有,而且最稀奇的可算是台式肉燥飯。最後每位$158元又免收加一,非常超值,難怪吸引了很多年青人和學生光顧。

造訪日期: 2018年12月
感謝 lillianylf
2018年10月11日 透過行動裝置

朋友介紹呢一間旺角任食火鍋,抱着驗證心態去試食,結果沒有失望。
平日正常時段港幣158食物、飲品、火鍋、醬料及服務費全包,假日也只是多$10,超抵。
食物沒有欺場,牛、豬當然不少,加上羊、蝦、蜆、魚及自助吧提供的各種火鍋配料(基本上包羅萬有)。飲品全包,你可選擇支裝汽水、罐裝飲料包括啤酒、韓式飲品,仲有沙冰、中式酸梅湯、咖啡、熱維他奶。甜品區有各式甜點加上雪糕、冰條、生菓。只怕你胃不夠大,容量不夠!
埋單真的是$158,不多不少,抵!

造訪日期: 2018年10月
1  感謝 Candy-MW
2018年9月28日

如果唔係朋友介紹我自己真係唔會黎食,因為以為得牛同埋好hea(價錢平到我唔信嘛)
點知星期日最旺時間黎D人多到嘔!好彩一早book定

場內選擇多到爆,除左可以劃紙要高級材料,仲可以出面自己夾

雪櫃有多款蔬菜,仲有新鮮包嘅自家製餃子,好有心!

喜歡混醬嘅朋友一定好開心,因為呢度超多醬!

甜品都有好多選擇,有包裝好的雪糕雪條,仲有自己but嘅雪糕~~

飲品有熱有凍,涼茶咖啡酒水樣樣齊,最厲害係連酒都任飲!

我地叫左鴛鴦鍋,辣的好夠辣味,聞到香濃味道,但未到入唔到口的地步~而唔辣的夠清淡,可以食到食材原味

必食推介有美國prime頂級牛梅花,油脂均勻,入口唔會好難o趙,牛味都幾濃郁~~encore左幾次XDD

豆腐佢都有好多選擇,我自己覺得蜂巢豆腐最好,一來無咁容易散開,而蜂巢設計可以鎖住湯汁~廚師腸同午餐肉放落麻辣鍋度好入味,辣味咸香味共融~~

雖然響鈴放左響出面,但質素依然好高,油份少而且相當脆口,2秒已經食得,請記住要一次攞一堆,因為好搶手好快無!!

呢度有唔少特色丸類,好似我呢D芋頭控見到香芋丸立刻狂夾!淥熟後外層彈牙內裡有軟糯芋頭蓉,微甜,好正~~~

呢度咸野普遍好ok,但我必須坦白,就算我幾無所謂,幾喜歡甜品,呢度D甜品糕點真係不了.除非你想挑戰極限,甜品櫃咁多款甜品沒有一款係食得落...無味+大部分放太耐好林,我寧願瘋狂食雪糕

不過咁,呢個價位可以食到咁多野肉類仲要係唔差都算係咁,好似我呢款只需要抵食兼大件嘅人黎講,絕對可以encoooore~

造訪日期: 2018年8月
感謝 852foodvoyage

去過牛牛台式鴛鴦火鍋嗎? 請分享你的經驗!