“岩晒食肉獸”
彩虹小食的評論

彩虹小食
香港排名第5,329 (共13,795家餐廳)
價位: US$6 - US$26
周圍地區: 大埔
周圍地區: 大埔

今日同埋豬先生同朋友一行四人尼食dinner,衣度一定要book位,唔book應該食唔到,仲要留定佢地出名既蟹粥,好快賣晒

四個人食串燒既好處係可以叫多好多野大家share, 如果得兩個人食仲要叫蟹粥應該好快飽左。今日叫左好多肉同蔬菜類,雞軟骨,豬牛雞衣d係必叫,全部燒得好好食,另外冬茹,翠肉瓜,金菇肥牛,都唔錯,而且每串都好大串,由其係肉類,建議大家可以食住再叫第二輪

衣度個蟹粥非常足料,好濃蟹果,又多肉,成隻蟹比你

最後以甜品作結,衣個甜品四人分岩岩好

造訪日期: 2020年4月
感謝 foodcravershk

2019年12月28日

在大埔開了多年的串燒店,蟹粥七十多元一煲,相當抵食,有一隻細蟹,串燒質素不錯,份量夠飽,會再次幫襯!

造訪日期: 2019年12月
感謝 tripcomment2018
2019年3月27日

雖然是小食店,但賣的是串燒,而且有海鮮、牛同羊等選擇,算幾特別。價錢中等,食物都算新鮮,只是需要時間等。

造訪日期: 2018年11月
感謝 Emchem
2018年9月26日 透過行動裝置

是一間燒烤店, 有串燒, 有燒海鮮, 有燒牛燒羊等等可以逐逐個點, 質素還可收費不高, 不過就冇乜服務可言, 大家要有心理準備等好耐因為製成需時

造訪日期: 2018年9月
感謝 stemanyim
2018年5月2日 透過行動裝置

安格斯牛肉串,28元一串,看起來很好,份量也很足夠,但是咬下去不怎麼樣,似乎不算新鮮。海鮮部分還不錯,買一送一,小菜也很好吃。下次去不點牛肉啦。

造訪日期: 2018年5月
感謝 siuyeesoft

去過彩虹小食嗎? 請分享你的經驗!