“不錯的選擇”

丼丼屋食堂 (荷里活廣場)
線上訂購
香港排名第3,160 (共13,891家餐廳)
周圍地區: 黃大仙區
周圍地區: 黃大仙區
4 週前評論 透過行動裝置

今日太夜放工,去到荷里活廣場都已經差唔多10點,商場好多餐廳同舖頭都關左間,所以係無咩選擇嘅情女況下,唯有揀仲未關門同未cut order嘅丼丼屋

由於時間無多,唔可以比我慢慢㨂食咩好...係咁倉猝嘅情況下,我係二大美食競賽的W受賞中,5選1㨂左信州風味醬汁吉列豚丼

信州風味醬汁吉列豚丼 $88
豚肉雖然唔係厚切的肉扒,亦唔係一啖就好多汁嘅juice口感,但卻不是乾真真,而是肉味香濃得來有咬口的。吉列醬好薄,無油膩感,配埋醬汁真係好夾。我好鐘意呢個信州風味醬汁:酸酸甜甜,好開胃

造訪日期: 2019年9月
感謝 mcpig2003

2019年8月6日

等了差不多半個小時,終於能品嚐了十勝豚丼和限定天婦羅丼。天婦羅的炸物炸得剛好,味道不錯。豚丼的豬肉略嫌有點失望。

造訪日期: 2019年1月
感謝 CKENC
2019年7月26日 透過行動裝置

午市時間點了一份黑咖哩吉列豬排飯(另加滑蛋)
豬排炸得過長,某些位置有焦煳味
白飯份量算多,軟硬程度適中
餐湯有點帶腥

造訪日期: 2019年7月
感謝 852wanderlust
2019年7月2日 透過行動裝置

其實這家餐廳也是美心集團旗下的。想想香港人其實並非外界認為的那樣物質豐富。多元化商業的背後卻是那幾個大財團控制了全港市民的衣食住行。高樓價下的飲食業,很難容得下市井小民的特色小店。真正的多化元和傳統小吃的傳承,才是香港美食天堂的真諦

造訪日期: 2019年6月
感謝 416wynnew
2019年6月29日 透過行動裝置

荷里活廣場這間丼丼屋店面好像比較小。商場裏面可能食店也不多,週末時要等好一會才有位。跟其它丼丼屋一樣,十勝豚丼不錯。

造訪日期: 2019年6月
感謝 YoHo0820

去過丼丼屋食堂 (荷里活廣場)嗎? 請分享你的經驗!