“超水平的浜燒”

秋田浜燒食堂
香港排名第17 (共15,448家餐廳)
周圍地區: 尖沙咀
周圍地區: 尖沙咀
2021年6月10日 透過行動裝置

餐廳位於尖沙咀,近尖東地段,主打浜燒美食。 海鮮新鮮,完全沒有腥味,極有信心,在店員指導下,更可一手一腳自己烹調,加上店員態度友善, 做出來的效果還不錯。 性價比高,價錢合理,加上座位寬闊,又舒適,絕對是超水準的地方。

造訪日期: 2021年6月
感謝 yatpingl

2021年6月7日 透過行動裝置

放工同閠蜜去尖沙咀揾好嘢食,今次我哋決定食日本浜燒店,呢度裝潢好有日本特色
我哋叫咗京都餐,每位$498
點餐後,店員推介我哋玩"手抓赤蝦",只要like Facebook & share 就可以, 玩法係一隻手抓到多少隻赤蝦就可免費食, 而且仲可當刺身或烤來吃, 個人喜歡刺身,大隻新鮮又彈牙
河豚魚乾-燒得甘香,食落香甜煙韌,加埋沙律醬更好味
特上刺身拼盤五點-內有三文魚、甜蝦、帶子、油甘魚、左口魚,全部都鮮甜,仲要厚切
今晚的海鮮大餐, 呢度服務好好, 店員會逐款幫我哋燒, 我哋可以慢慢歎
看住海鮮慢慢燒,令人不禁流晒口水
北海道帆立貝-肉質彈牙,配上蔥花和上湯, 更能帶出帆立貝鮮味
函館北寄貝-北寄貝獨有鮮甜更逼出鮮味,口感順滑,爽脆彈牙,甜到我連殼內的湯都飲晒
青森殘酷網鮑-鮑魚厚肉又大隻, 燒到差唔多熟, 店員會幫忙清理內臟,再慢慢燒, 口感煙韌、惹味
人氣蟹味噌甲羅燒-內有蟹肉、蟹膏、蟹籽和混合鵪鶉蛋烤, 店員會把所有配料攪拌變得更香滑令口感更豐富,之後再燒,配埋蒜蓉多士一齊食,十分滋味, yummy
牛肉炒拉麵-牛肉嫩口, 拉麵煙韌
最後我哋點咗抹茶和紅豆雪糕,為這餐作結

造訪日期: 2021年6月
感謝 KKMan123
2021年6月6日 透過行動裝置

因為太耐無得飛去日本,所以久唔久要約朋友食下日本野mad之前同老公食過秋田浜燒,佢讚口不絕,呢日約好友再食多次好彩無令佢跌眼鏡mad佢都話食材超新鮮cry套餐有幾款選擇,而我地都唔係太鍾意拆蟹,所以揀左呢個京都套餐,而且全程有侍應幫我地燒,就好似飯來將口一樣,辛苦晒侍應妹妹

餐廳特色就係一手赤蝦活動,就係讚好餐廳專頁,就可以用一隻手拎到幾多隻蝦,咁就免費屬於我地啦mad朋友好犀利呀,拎到6隻蝦,咁我地就3隻燒,3隻做刺身,唔好以為免費d蝦會係細細隻,完成唔係,大蝦來的,鮮甜又爽口

套餐有:
河豚魚干: 燒香左既河豚,尚當香口,而且口感煙煙韌韌, 點d沙律醬好夾

五款刺身每件都厚切,又十分新鮮,質素超晒班yummy

浜燒料理分別有:
青森殘酷網鮑、北寄貝、帆立貝: 首先有侍應妹妹即席燒烤,而且食材新鮮,食得到海水既鹹鮮味wow特別有兩隻大大隻鮑魚,好爽口,大滿足☺️

人氣蟹味噌甲羅燒難怪呢個係人氣之選,真係每次食呢個都好回味,蟹膏釀入蟹殼中,滿滿的蟹膏在烤爐上香氣不斷翻滾,味道濃郁,滋味非常,燒好後,將蟹膏塗上多士一齊食,真係不得了濃郁蟹膏既香味在口腔久久都除不去

之後野菜炒拉麵: 食到呢度已經飽到食唔落,不過都食晒,因為麵條炒得好煙韌又彈牙

最後食埋甜品,紅豆&抺茶雪糕,呢呢餐飯劃上完美句號

造訪日期: 2021年5月
感謝 jc120906
2021年5月30日 透過行動裝置

鍾意呢間餐廳有日式風味,入邊裝修幾日式,而且枱與枱之間有距離,坐得舒服 服務都幾好,晚市有唔同嘅套餐!我哋想食蟹就揀咗北海漁港二人前套餐。食物好好快就有,先來個酒煮蜆。一共有六隻,大大隻,蜆肉亦都大粒!河豚魚干,邊食邊等海鮮燒。

其他海鮮都係浜燒。海鮮夠新鮮,所以燒出嚟嘅味道唔錯。半隻九州松葉蟹,蟹腳夠長,入邊都多肉,幾鮮甜。燒蟹腳幾香!

燒青森網鮑,鮑魚好大隻!燒完之後仍然大隻,好新鮮,好好食兵庫縣直送播磨蠔,呢隻蠔款唔算大隻,但係好夠鮮甜,夠Juicy北海道帆立貝食到有啲牛油味,好香。我鍾意食佢嘅甲羅燒,蟹膏好多,仲可以放上牛油多士食!最後食咗炒野菌同炒麵,都好食!仲有雪糕,是日抹茶味。慢慢食都食咗差唔多兩個鐘!

造訪日期: 2021年5月
感謝 eataroundtch
2021年5月30日 透過行動裝置

秋田一向有信心保證,之前都食過幾次。今日嚟食揀咗二人套餐$488一位,相當豐富。

▶️清酒昆布大蜆煮
清酒味夠蜆夠大隻鮮甜,有清酒味更香更鮮。

▶️河豚魚干
燒得幾好,唔會太硬。點沙律醬好食

▶️蠔、鮑魚、帆立貝、甲羅燒
蠔燒得好香,而且飽滿鮮甜 鮑魚夠新鮮,肉質彈牙,有牛油香!帆立貝夠大隻,基本上唔使點任何醬汁都夠好食甲羅燒配多士夠多蟹膏,蟹膏仲撈埋蟹籽。

▶️松葉蟹半隻
蟹肉一絲絲都幾鮮甜,帶有少少鹹鹹地海水鮮味。

▶️黑松露野菌
黑松露味好香,全部菇都夠入味

▶️豚肉椰菜炒拉麵
拉麵麵質夠煙煙韌韌,椰菜增加口感,加埋豚肉好豐富

▶️抹茶雪糕
抹茶雪糕夠香濃,凍冰冰~夏天食好味

造訪日期: 2021年4月
感謝 starrychow

查看過秋田浜燒食堂的旅客也查看過

去過秋田浜燒食堂嗎? 請分享你的經驗!