“觀塘驚喜任飲cocktail酒吧”
February的評論

February
香港排名第2,471 (共16,234家餐廳)
周圍地區: 觀塘區
周圍地區: 觀塘區
4 週前評論 透過行動裝置

我係一個二月生日嘅水瓶座寶寶,每逢見到相關嘅嘢都會特別 alert 到。見到呢間以呢個月份嚟命名嘅餐廳,就決心要帶埋細豬哥伉儷嚟試一試佢。佢呢間係一間西餐酒吧,除咗有西餐食之外,仲有得唱 K、掟鏢,係有酒隊、有靚女嘅一個半「蛇竇」,幾正。叫咗個 $588 嘅「二人 Set Dinner」,可以揀三個主食,細豬嫂好想食豬手,就試「德國火焰鹹豬手伴酸椰菜」,佢係德國南部特色嘅脆炸豬手,好食,上菜時仲加多一個火焰燒烤嘅特效,熊熊嘅烈火滿足埋視覺上嘅享受,伴碟嘅酸椰菜同薯茸都好好味。而套餐裡面仲可以有兩個選擇,首先揀咗「千島醬蟹肉海鮮薄餅」嚟試,千島醬好香濃,同其他餡料相輔相成,成件事幾正,好快清晒。另外一款主食就試「卡邦尼意大利粉」,咪睇佢其貌不揚,食落好濃好香蛋黃味,我哋食完都不停講返碟嘢估唔到咁正。小食就有「水牛城雞翼」同加 $68 嘅「香煎鵝肝多士」,前者被大家盛讚好味,後者都唔錯。餐湯嘅精選西式濃湯係牛肝菌忌廉湯,我哋加咗 $38 飲「龍蝦湯」,得到細豬嫂嘅高度評價,我就幾欣賞佢香濃得嚟幾好肉。而餐飲我哋冇要到,嚟到酒吧就梗係飲酒啦。呢度有 $320 嘅男士任飲同 $88 嘅女士任飲優惠,好似食主食就可以加錢轉,我哋有食主食當然就可以享用。而女士嘅價錢咁經濟實惠,難怪在場係女多男少嘅,簡單嚟講就係「重女」,我呢啲窮肥矮毒去到鬼咁怕醜。而任飲嘅飲品款式,係紅白酒各一款、Gin Tonic、Long lsland lced Tea、Snow Ball、February Punch、Vodka Lime、Whisky Coke。而佢呢個優惠就喺下午 3:00-6:00 或者晚上 6:00-9:00 供應,二人同行,需要惠顧一主菜、一小食。另外佢哋仲有個任飲優惠係包括紅酒、白酒同埋 8 款啤酒嘅,呢個就男士 $270 位,女士 $180 位,要埋 cocktail 再加 $50 位嘅。佢哋啲 cocktail 係出色,値得試嘅。

造訪日期: 2024年4月
感謝 Flyer48809746755
評論 (25)

2023年11月22日 透過行動裝置

觀塘除咗塞車之外,都有一間人氣嘅德國菜餐廳酒吧🔥
餐廳置入咗民族風嘅吊燈,充滿民族氣息,打卡都幾靚。
除咗可以系度食嘢之外,仲可以同埋朋友飲下酒,掟飛標放鬆一下心情。

✨香煎鵝肝多士 $108
鵝肝大大塊好厚身,入口即溶,配搭香脆嘅多士令人一試難忘,夠曬邪恐,食返少少拌碟嘅沙律菜可解膩。

✨蟹蟹蟹意大利粉 $158
蟹蟹蟹就系蟹柳、蟹肉同蟹籽,蟹肉都幾多,食起嚟鮮味十足,仲有紫菜、磨菇等配料。意粉軟硬度啱啱好,食落仲充滿蒜香味,值得一試。

✨德國腸拼盤 $168
德國餐廳點都要食德國腸,有3款唔同嘅腸每款腸都各有特色,可依個人喜好加少少黃芥末、蕃茄醬,食落更惹味,必點。

✨德國火焰咸豬手拌酸椰菜 $298
餐廳嘅招牌菜,店員會送到你面前點火造成火焰效果,燒一燒外皮可以更香脆,啱曬打卡。
手機食完之後,店員會先收走幫忙切件再上,食起嚟更方便夠曬貼心。
豬手好大只份量夠多,外皮咬落脆卜卜,豬手肉質嫩滑仲有肉汁,配酸椰菜絲一齊食可解膩,配菜嘅薯蓉食落香濃綿密,同樣美味。

🍹February Smoothies $68
餐廳嘅Signature February,有Peach, Orange Juice, Milk, Popping Candy等打成沙冰,飲落酸酸甜甜充滿夏日嘅色彩,味道幾香,絕對飲得又睇得。

🍹Peach Boom Boom Mocktail $68
有Peach, Lime Juice, Popping Candy,桃味都幾出,味道唔會好酸,同樣好飲。

食身質素方面都好好,而服務方面都唔錯,餐廳更會不定時轉換餐牌,保持新鮮感,我今次食到好飽,下次可以再嚟試埋甜品。

造訪日期: 2023年11月
感謝 billymak0615
2023年10月30日 透過行動裝置

一家人👨‍👩‍👦嚟咗位於觀塘嘅呢間西餐廳《February 》食Dinner 🍽️

Dinner Set 有一人餐或者👭👬4人餐選擇
我哋揀咗個一人餐(¯`◕‿◕´¯)ღ
有前菜、餐湯同甜品😋
前菜-和風清酒蒸鮑魚
餐湯-周打魚海鮮餐湯
8oz美國頂級黑安格斯牛小排 $488
叫咗7成熟,燒得啱啱好🔥
牛小排肉質鮮美滑嫩,肉味香濃!
藍莓芝士餅,芝士味濃郁香滑💕
凍奶茶

ღ蟹蟹蟹意大利麵 $158
意粉掛汁creamy😋意粉入面有爽脆蟹籽、鮮甜蟹肉同蟹柳,口感豐富

ღ日式田園沙律 $88
沙律菜新鮮爽脆,加上清脆青瓜🥒同清甜車厘茄再配上日式胡麻醬,好清新

ღ香煎珍寶帶子 $128
帶子煎得好香口,食落厚身軟滑,鮮嫩多汁

ღ水牛城雞翼 $88
雞翼炸得鬆脆香口,加上酸香微辣嘅醬汁,味道層次豐富

Mocktail
Lychee Boom!Boom! $68

造訪日期: 2023年10月
感謝 creamfun
2023年8月20日 透過行動裝置

平時去開嗰啲bar黑黑沉沉 搵到呢間相當有特色 以霓虹燈做裝飾 而且天花燈係採用民族風情吊燈 非常浪漫🥺

❣️炸魚薯條(檸角,他他汁) $98
粗薯無敵 熱辣辣啱啱炸好脆魚棒外脆內軟🐟點少少他他醬酸味味勁開胃

❣️香煎珍寶帶子 $128
雖然得兩粒但其實都係mega size 雖然話用制煎熟嘅方法製作但一啲都唔乾😍肉質十分軟熟 用牛油煎仲要勁香勁Juicy

❣️千島醬蟹肉海鮮薄餅 $168
洋蔥蘑菇蜆肉蟹肉絲勁多芝士🧀食落好香濃 千島醬提升海鮮香氣 咁多款海鮮十分足料 脆口批邊冇平時厚厚實實咁濟

❣️藍青口海蝦忌廉汁意大利麵 $158
忌廉汁俾得相當大方 青口海蝦大大隻放面頭 最特別係落咗黃椒令味道更新穎多元化😗

❣️德國火焰鹹豬手伴酸椰菜 $298
重頭戲終於嚟啦 上枱時候店員提醒拎起手機拍片📸原先已經焗到脆卜卜嘅豬皮係火焰表演嘅加持吓脆上加脆 重量級嘅份量真係需要3-4個人先食得晒

店員耐心等我哋影完相之後拎入廚房幫我哋切件 豬皮脆香加埋腍香多汁嘅肉身再點小小honey mustard 會唔會好味得太過分🫣

❣️𝐹𝐸𝐵𝑅𝒰𝒜𝑅𝒴 𝒫𝒰𝒩𝒞𝐻 $88
嚟呢度梗係嗌返杯signature 造型相當夏日🌞加入蜜桃檸檬菠蘿呢啲熱帶果 混入cointreau同soda 增加氨泡令成杯整體上更fresh

✨而家只要逢星期二/四/六Cocktail 全部50% OFF 4人以上仲要全單七折🥺今次個豬手兩個人分都食唔晒 下次嗌多幾個friend過嚟試埋其他先

造訪日期: 2023年8月
感謝 eatinglulm
2023年7月31日 透過行動裝置

發覺返左工之後真係愈嚟愈多出嚟飲野,可能同朋友飲野都係一個發洩嘅方法,加上食下好野都幾解壓~

識玩嘅緊係提前起碼一日打嚟預約,4️⃣位或以上嚟晚餐叫正價餐牌可享7️⃣折😍仲要逢星期二、四、六Happy Hour 會延長至8點,Cocktail有半價優惠,啱晒嚟飲野吹水!

✨德國火焰鹹豬手伴酸椰菜 - 會即場喺我面前點火,夠晒有睇頭,燒完之後仲會幫我切好先再上枱,認真貼心!個皮燒得好香脆,d肉咸香味好足,整體好香口👍

✨德國腸拼盤 - 叫左朋友至愛嘅腸拼盤😂總共有三款腸,其中兩款各有兩條,個皮幾爽,口感幾彈牙😸

✨香煎珍寶帶子 - 煎得幾入味,帶子算幾大粒😋

✨蟹肉濃蝦湯 - 都食到幾多蟹肉🦀個湯嘅味道幾濃郁🦐

✨水牛城雞翼 - 辣味調得幾好,雞翼炸得夠脆,愈食愈惹味🤤

✨February Punch - 桃味幾出,整體好香甜,唔太飲到酒味,好啱女仔飲🍹

✨Rumours Pink Moscato - 送豬手食幾夾,而且一路飲🥂一路傾計好有氣氛😎

造訪日期: 2023年7月
感謝 hkfoodjourney520

查看過February的旅客也查看過

去過February嗎? 請分享你的經驗!