“放工飲野好地方”
February的評論

February
香港排名第2,477 (共16,277家餐廳)
周圍地區: 觀塘區
周圍地區: 觀塘區
2023年7月31日 透過行動裝置

發覺返左工之後真係愈嚟愈多出嚟飲野,可能同朋友飲野都係一個發洩嘅方法,加上食下好野都幾解壓~

識玩嘅緊係提前起碼一日打嚟預約,4️⃣位或以上嚟晚餐叫正價餐牌可享7️⃣折😍仲要逢星期二、四、六Happy Hour 會延長至8點,Cocktail有半價優惠,啱晒嚟飲野吹水!

✨德國火焰鹹豬手伴酸椰菜 - 會即場喺我面前點火,夠晒有睇頭,燒完之後仲會幫我切好先再上枱,認真貼心!個皮燒得好香脆,d肉咸香味好足,整體好香口👍

✨德國腸拼盤 - 叫左朋友至愛嘅腸拼盤😂總共有三款腸,其中兩款各有兩條,個皮幾爽,口感幾彈牙😸

✨香煎珍寶帶子 - 煎得幾入味,帶子算幾大粒😋

✨蟹肉濃蝦湯 - 都食到幾多蟹肉🦀個湯嘅味道幾濃郁🦐

✨水牛城雞翼 - 辣味調得幾好,雞翼炸得夠脆,愈食愈惹味🤤

✨February Punch - 桃味幾出,整體好香甜,唔太飲到酒味,好啱女仔飲🍹

✨Rumours Pink Moscato - 送豬手食幾夾,而且一路飲🥂一路傾計好有氣氛😎

造訪日期: 2023年7月
感謝 hkfoodjourney520
評論 (25)

2023年6月20日 透過行動裝置

🦆February
📍觀塘 - 駿業街56號中海日升中心2樓A號舖

Duck哥🦆今日約咗個friend聚舊,佢提意係佢公司附近搵間餐廳聚餐,佢一向知我為食🤣,於是推介中海日升中心裏面嘅“February”,話嗰度除咗美酒🍻仲有佳餚🍽,包我滿意咁話,聽佢咁講我當然要去試下😆。

店內燈光柔和,設有一個長形吧枱🥂,加上四周放咗好多酒樽🍾作為裝飾,好有酒吧氛圍。另設有梳化🛋、高枱高櫈🪑或一般枱櫈,可供選擇,令客人坐得更舒適自在。我地去嗰日係平日,夜晚7點🕖到已經8️⃣成滿,我地只能坐高枱高櫈🪑(不過問心,一樣坐好舒服🥰),如果大家想坐心儀位置,最好一早訂定枱🤗。

餐牌📔選擇唔算太多,但飲品方面選擇就唔少,可能是酒吧關係,酒精飲品📘選擇就好多。

香煎鵝肝多士(2️⃣件) $108
鵝肝表面煎得焦香,口感柔潤,油脂香肝味濃,加埋香脆嘅多士,無懈可擊😍。

香煎珍寶帶子(3️⃣粒) $128
帶子大大粒,表面煎得香口🥰,肉質軟嫩濕潤,味道鮮甜😋,配上自家調配醬汁,令味道更豐富😍。

慢煮機燒鮑魚(4隻) $118
是一道冷盤,飽魚質感軟腍🥰,醃得入味又帶酒香,非常好食😋。

濃蝦湯 $88
蝦湯🍲蝦味🦐香濃,蟹肉🦀又甜份量又多,十分好飲😋。

美國頂級牛小排8安士 $328
小牛排🐂外層煎得乾身焦香,令內層肉汁及油脂封住🥰,熟成度都掌握得好好👍,做到7️⃣成熟嘅效果。牛排肉味香油脂味濃,每食一口都非常滿足😍。

西京燒比目魚 $188
比目魚🐟厚身大件,魚皮處理上不講求焦脆,返而令整體質感更幼滑細嫩🥰,調味剛好令魚味更香😋。

以上兩道主菜都會附送一個自家製嘅‘’南瓜🎃紫薯🥔忌廉批‘’,好好味,大家一定要試下😍。

巴馬火腿薄餅 $168
薄餅🍕餅底非常薄脆,配上鹹香嘅巴馬火腿🥓,基本上就係一個無敵嘅組合😋,又一推薦菜式😍。

法式焦糖燉蛋 $58
面層焦糖燒得香脆,蛋幼滑蛋🥚味香濃,好好食😋。

Shooter x12/set $368
正常分別係B52、B53、Crazy Girl、Crazy Boy 各X3️⃣ shot,但講個秘密俾大家知,其實大家可以叫老闆Tony幫大家自行調酒㗎🤭,好似Duck哥咁,今日就叫Tony幫我嚟過‘’廚師發辦‘’😂。

Tony知Duck哥飲得和鍾意咖啡☕️,除咗幫我整咗shot B54外,仲調咗一個咖啡☕️+ 奶🥛 + Vodka 🍸+ Whisky🥃;至於朋友就想要啲易入口嘅,所以Tony就特製咗Tequila Rose🌷+ 士多啤梨🍓 + 香蕉 🍌+ 蜜瓜🍈+ Rum🥃,最後一炋就係藍柑橘酒 + Rum🥃。講真,3️⃣杯自家調製嘅Shot🥃真係無得頂,各有特色,各有千秋,Duck哥就覺得堅正,大家唔信可以嚟試下😋。

Stella Artois $88
最後Crazy嘅Duck哥再整多杯Stella🍺.....

總括而言,食物高質素,可惜今次已經好飽,試唔到佢地嘅招牌菜‘’德國火焰鹹豬手‘’🔥,我見差唔多枱枱都叫,下次一定要試下;另外,酒水種類又多,又有厲害嘅調酒師(老闆😂)駐場,店員🙍‍♀️服務勤快;而且營業時間到凌晨02:30!有可能更夜🫢,🔟點後有得點歌唱K🎤!更有包場服務,真心無論想聚餐、飲嘢或者聚會都絕對適合。

後記:餐廳而家做緊好多優惠👇
🌟6月份優惠 1700-2100 晚市餐牌單點7️⃣折優惠,但要求4️⃣人或以上同行及提前booking!
🌟星期2️⃣/4️⃣/6️⃣cocktail任飲 $88/小時
🌟3️⃣小時任飲優惠 有紅酒/白酒/多款啤酒,收費:女士🙋🏻‍♀️$180/位,男士🙋🏻‍♂️$270/位
🌟生日免費朱古力🍫畫畫服務,需有最低消費300/位!不適同時用於折扣優惠!

造訪日期: 2023年6月
感謝 Discover02240671745
2021年5月16日 透過行動裝置

呢間餐廳signature係啲甜品🥳平時去啲甜品店食心太軟咪有可能畫咗少少野嘅,呢間餐廳畫嘅個啲畫比平時見開嘅大2-3倍,超級適合同朋友慶祝生日(小編唔係慶祝生日所以冇叫到🥲)仲有個到環境氣氛好好,有兩大部K房電視,播住K歌😂一路食飯一路唱歌都仲得😼
🍺mango freeze/ peach boom boom $62/1
兩杯飲品都好fresh,特別啱夏天飲🥳特別推薦mango freeze(矮啲個杯),芒果味超級濃但唔會有人工味🥰
🍺紅酒燒汁燴牛面頰 $238
呢個牛面頰超級驚喜😳牛面頰一煮得耐咗,好容易好韌好鞋咬唔開,但呢個煮得好淋,仲要完全冇筋🤪啲燒汁調味啱啱好,連埋少少濕潤棉滑嘅薯蓉一齊食,真係冇得彈🥰
🍺龍蝦汁海鮮意大利飯 $168
海鮮嘅份量應該係其他餐廳嘅兩倍,有青口、蜆肉、大蝦同埋帶子,足料到上枱個陣嚇親, 😂其實平時小編都好驚嗌海鮮飯,因為好多時都有種雪藏味,今次竟然冇呢個問題,友人仲讚咗個飯成晚😌
🍺水牛城雞翼 $88
重量級水牛城雞翼,一碟粥粥有八隻,食肉獸必叫🤣雞翼炸得香脆,醬汁都唔會太酸啱啱好😋
🍽味道: 3.7/5

最正係味道都非常有水準👍🏻

[❣️必食!]
招牌「德國火焰咸豬手」驚艷十分😋
餐枱上點火就一定係興奮🤭
咸豬手味道亦係一流!
皮夠脆唔韌、肉質香嫩👍🏻一啲都唔乾

❣️「美國頂級牛小排」排盤超級靚
廚師成數做得好準!切開肉質好美
食落好有肉汁,油份分佈得好好🤤調味合適,正!

❣️「香煎帶子伴芒果莎莎」推薦都要試!
首先個樣又係靚到哇哇聲🤣
帶子做到半熟,但底面又煎得勁香
配上好fresh嘅芒果莎莎🤤諗起都想再食

❣️「蒜片辣椒煮大蜆」
大蜆份量好多好肥美,多汁又甜😋
蒜片輕煎過,不過我覺得唔夠香
Sauce濃郁😎重口味人士好岩食

呢度仲可以order wine & cocktail🍹
美食配美酒,絕對值得去試下🍸
[super推介💞]成餐飯好睇又好食🥰

February
觀塘駿業街56號中海日升中心2樓A號舖

造訪日期: 2020年4月
感謝 hkmore_foodie
2020年2月28日

放工後同事提議到附近的酒吧餐廳消遣,於是到了觀塘工厦內的February。餐廳內播着足球比賽,又配有強勁的音樂,辛勞工作後也可放鬆一下心情。 先點法式白酒蒸煮藍青口,白汁襯以淡淡的白酒香,配料有青紅椒和洋蔥粒。而青口味道不會過鹹,友人吃光青口後更大口大口喝汁底,可見相當美味。 主菜則點了美國安格斯肉眼扒,牛扒非常大塊,但則比較薄身,調味恰當能把肉汁的鮮甜味帶出來。 最後友人點了龍蝦汁海鮮意大利飯,根據店員所說此飯是即點即煮,所以等候時間比較久,但味道上絕對值得這等待時間。香濃的龍蝦汁剛好覆蓋著意大利飯,而飯粒煮至恰當好處。友人最欣賞是廚師預先將蝦殼除掉,進食時更加方便。

造訪日期: 2019年7月
感謝 ctfoodtravel

查看過February的旅客也查看過

去過February嗎? 請分享你的經驗!

© 2024 Tripadvisor LLC 保留所有權利。

此版本網站是為使用者設計。 如果您是另一個國家或地區的居民,請在下拉式選單中依照您的所在國家或地區選擇適合版本的 Tripadvisor 網站。