“慶生好地方🥰🍻”
February的評論

February
香港排名第4,129 (共15,375家餐廳)
周圍地區: 觀塘區
周圍地區: 觀塘區
4 週前評論 透過行動裝置

呢間餐廳signature係啲甜品平時去啲甜品店食心太軟咪有可能畫咗少少野嘅,呢間餐廳畫嘅個啲畫比平時見開嘅大2-3倍,超級適合同朋友慶祝生日(小編唔係慶祝生日所以冇叫到)仲有個到環境氣氛好好,有兩大部K房電視,播住K歌一路食飯一路唱歌都仲得
mango freeze/ peach boom boom $62/1
兩杯飲品都好fresh,特別啱夏天飲特別推薦mango freeze(矮啲個杯),芒果味超級濃但唔會有人工味
紅酒燒汁燴牛面頰 $238
呢個牛面頰超級驚喜牛面頰一煮得耐咗,好容易好韌好鞋咬唔開,但呢個煮得好淋,仲要完全冇筋啲燒汁調味啱啱好,連埋少少濕潤棉滑嘅薯蓉一齊食,真係冇得彈
龍蝦汁海鮮意大利飯 $168
海鮮嘅份量應該係其他餐廳嘅兩倍,有青口、蜆肉、大蝦同埋帶子,足料到上枱個陣嚇親, 其實平時小編都好驚嗌海鮮飯,因為好多時都有種雪藏味,今次竟然冇呢個問題,友人仲讚咗個飯成晚
水牛城雞翼 $88
重量級水牛城雞翼,一碟粥粥有八隻,食肉獸必叫雞翼炸得香脆,醬汁都唔會太酸啱啱好
味道: 3.7/5

最正係味道都非常有水準

[❣️必食!]
招牌「德國火焰咸豬手」驚艷十分
餐枱上點火就一定係興奮
咸豬手味道亦係一流!
皮夠脆唔韌、肉質香嫩一啲都唔乾

❣️「美國頂級牛小排」排盤超級靚
廚師成數做得好準!切開肉質好美
食落好有肉汁,油份分佈得好好調味合適,正!

❣️「香煎帶子伴芒果莎莎」推薦都要試!
首先個樣又係靚到哇哇聲
帶子做到半熟,但底面又煎得勁香
配上好fresh嘅芒果莎莎諗起都想再食

❣️「蒜片辣椒煮大蜆」
大蜆份量好多好肥美,多汁又甜
蒜片輕煎過,不過我覺得唔夠香
Sauce濃郁重口味人士好岩食

呢度仲可以order wine & cocktail
美食配美酒,絕對值得去試下
[super推介]成餐飯好睇又好食

February
觀塘駿業街56號中海日升中心2樓A號舖

造訪日期: 2020年4月
感謝 hkmore_foodie
2020年2月28日

放工後同事提議到附近的酒吧餐廳消遣,於是到了觀塘工厦內的February。餐廳內播着足球比賽,又配有強勁的音樂,辛勞工作後也可放鬆一下心情。 先點法式白酒蒸煮藍青口,白汁襯以淡淡的白酒香,配料有青紅椒和洋蔥粒。而青口味道不會過鹹,友人吃光青口後更大口大口喝汁底,可見相當美味。 主菜則點了美國安格斯肉眼扒,牛扒非常大塊,但則比較薄身,調味恰當能把肉汁的鮮甜味帶出來。 最後友人點了龍蝦汁海鮮意大利飯,根據店員所說此飯是即點即煮,所以等候時間比較久,但味道上絕對值得這等待時間。香濃的龍蝦汁剛好覆蓋著意大利飯,而飯粒煮至恰當好處。友人最欣賞是廚師預先將蝦殼除掉,進食時更加方便。

造訪日期: 2019年7月
感謝 ctfoodtravel
2019年3月16日 透過行動裝置

座位舒服,環境不吵,適合聊天。食物不過不失,最有驚喜是跟餐甜品,像檸檬盛宴。服務一流,年輕侍應們極為有禮,會貼心地提醒小心梯階,臨走時甚至會鞠躬。

造訪日期: 2019年3月
感謝 Marv1s
2018年7月20日 透過行動裝置

這是我第一次去,其實也不太難找,如果乘地鐵,在觀塘地鐵站下車,往海濱方向一直往前走,有一定距離,但可以接受。

造訪日期: 2018年7月
感謝 Noki1

去過February嗎? 請分享你的經驗!